Η Γαλλία δοκιμάζει πυροβόλο των 140mm για το μελλοντικό γαλλογερμανικό άρμα μάχης (MGCS)

15
3229
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η γαλλική αμυντική εταιρία Nexter, τοποθέτησε ένα πυροβόλο των 140 mm σε ένα άρμα μάχης Leclerc, για να συγκεντρώσει δεδομένα για το γαλλο-γερμανικό πρόγραμμα Main Ground Combat System (MGCS), που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το Leclerc και το Leopard 2, σύμφωνα με πληροφορίες του Jane’s .

Είναι η πρώτη φορά που πυροβόλο των 140 mm τοποθετείται με επιτυχία σε μέσο άρμα μάχης της κατηγορίας των 50 τόνων, ενώ ήδη έχουν εκτελεστεί, πάνω από 200 βολές. Το νέο πυροβόλο αναμένεται να προσφέρει ισχύ πυρός αυξημένη κατά 70%, σε σχέση με τα υπάρχοντα πυροβόλα των 120mm.

Το MGCS, φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα Leopard 2 και Leclerc, κάποια στιγμή μετά το 2035.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
SpaceMan
Guest
Φίλιππος

Η Ελλάδα σαν ένας από τους μεγαλύτερους χρήστες των Leopard 2 ανά τον κόσμο είναι κάπου εκεί κοντά να κοιτάζει τις εξελίξεις ή απλά θα περιμένει την αντικατάσταση του τύπου από τις άλλες χώρες για να σκουπίσει αποθέματα;

p270
Guest
παναγιωτης

ακόμα και αν τις κοιτάει τις εξελίξεις υπάρχει χρήμα για να τις ακολουθήσει;

megisteas
Guest
Γιάννης

Αυτό ακριβώς……

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Με τι λεφτά να τα σκουπίσει ?
Μήπως με αυτά που δεν δόθηκαν (γιατί δεν υπήρχαν) για να υπάρχουν καθαρίστριες σε ένα επιτελείο ? Με αποτέλεσμα οι επιτελείς να αποφασίσουν να πιάσουν οι ίδιοι τους κουβάδες και τις σφουγγαρίστρες για να το σφουγγαρίσουν ενώ πριν το κάνουν αυτό ένας είπε ,,παιδιά κλειδώστε πρώτα τις πόρτες για να μην έρθει κανείς και μας δει να σφουγγαρίζουμε,,.

Koylis
Guest
Koylis

Δεν ειναι κακό να πιάνουν καμμια σκούπα που και που. Οι περισσότεροι δεν είναι για κάτι καλύτερο. Πουθενάδες και κότες. (Τα λεγόμενα από εμπειρία)

Iomar
Guest
Μάριος

Καλημέρα,

Λυπάμαι αλλά εδώ κάνετε λάθος.

Ήδη από το 1996 δοκιμάστηκε ένα πρωτότυπο με επιμηκυμένο πύργο που έφερε πυροβόλο των 140mm.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές ο πύργος αφαιρέθηκε από το σκάφος και τοποθετήθηκε σε άλλο με πρωτοβουλία του διοικητή των τεχνικών υπηρεσιών του Γαλλικού στρατού, ο οποίος ονόμασε το αποτέλεσμα Leclerc Terminator, άλλως γνωστό και ως Leclerc T4.

Παρακάτω θα βρείτε και μια φωτογραφία του.

https://imgur.com/a/YneyL23

Dimitris
Guest
Dimitris

Αυτή δεν είναι φωτογραφία πραγματικού άρματος αλλά μοντέλου υπό κλίμακα.

Stavrogin
Guest
κωνσταντίνος

1. Το 140χιλ ειναι μεγαλύτερο κατα 50% περίπου αρα αντι 42 βληματα ενος leopard2 χωρουν μαλλον 28 μόνο, το βλημα ειναι και 50% βαρύτερο απο το 120χιλ. αρα είναι και πιό αργό και λόγο διαμετρήματος. Αρα ένας πύργος νέος θα χρειαζόταν με χωρο για ας πουμε 36 βλήματα, μεγαλύτερο κλείστρο και μεγαλύτερο πυροβόλο θα προσθεταν συνολικά στο άρμα ας πούμε 5-8 τονους (αφθαίρετη εκτίμηση). Το μεγαλύτερο βάρος απαιτει και νέο κινητήρα για να διατηρηθεί η κινητικότητα. Αντέχουν τα οδικά δίκτυα τέτοιο βάρος; ΜΗπως ένα τόσο ειδικο βλήμα ειναι κατάλληλο για ειδικούς στόχους πχ άλλα βαριά άρματα αλλά ακατάλληλο για ελαφρούς… Read more »

gdmast
Guest
gdmast

Είναι νωρίς ακόμα. Όλα αυτά είναι δοκιμές για νέο άρμα. Πειράματα γίνονται. Απλά ο σχετικά ελαφρύς πύργος του Leclerc, έχει περιθώριο για βαρύτερο κανόνι. Σωστά γενικά τα λες, αλλά θα πρέπει να δούμε και το (έστω) πρωτότυπο (δηλαδή διαστάσεις, βάρος, λοιπά χαρακτηριστικά). Ένα από τα θέματα πάντως είναι ο σχεδιαζόμενος νέος κινητήρας για τα Leo που λέγεται ότι θα είναι πιο δυνατός και με πιο περιορισμένες διαστάσεις από τον υπάρχοντα (προφανώς δηλαδή, θα έχουμε και άλλα νέα πράγματα στο νέο τανκ).

Chris Ain.
Guest
Chris Ain.

Θα χρειαστούμε αύξηση του αρματικού δυναμικού στο μέλλον για να υπάρξει ισορροπία με τους απέναντι (altay). Και το ερώτημα είναι? Γαλλογερμανικό ή Ισραηλινό?

HELLAS
Guest
HELLAS

Η απάντηση είναι απλή! Σκουπισμα των 200 leopard 2 από Φιλανδια και Ισπανία που είναι προς πώληση σε δεύτερη φαση και της Αυστρίας ,Μ1A1 Abraams απο αμερικανικά αποθέματα και αναβάθμιση των υπαρχόντων λεο2 οτιδήποτε άλλο απλά περιττεύει!

gdmast
Guest
gdmast

Το 1996 ο (ΕΣ διατηρούσε σε υπηρεσία 1.735 άρματα μάχης, όσα δηλαδή του επέτρεπε η Συνθήκη Συμβατικών Δυνάμεων για την Ευρώπη (CFE Treaty : Conventional Forces in Europe Treaty): 77 Leopard-1A5, 170 Leopard-1V1 (έκδοση εφάμιλλη της «A5»), 104 Leopard-1GR (συγκερασμός των εκδόσεων «A3» και «A4»), 312 M-60A3 TTS (Tank Thermal Sight), 357 M-60A1 RISE (Reliability Improvement of Selected Equipment), 396 M-48A5 MOLF (Modular Laser Fire Control) και 319 M-48A5. Μετά τις διαδοχικές αναθεωρήσεις της δομής δυνάμεων του ΕΣ, σήμερα η Ελλάδα διατηρεί σε υπηρεσία 1.350 άρματα μάχης: 170 Leopard-2HEL, 183 Leopard-2A4, 501 Leopard-1A5, 100 M-60A3 TTS και 396 M-48A5 MOLF.… Read more »

ACHERON
Guest
ΑΧΕΡΩΝ

Και βέβαια συμφωνώ ότι το αρματικό μας δυναμικό έχει παραμεληθεί,αλλά έχω κάποιες παρατηρήσεις στα επί μέρους. Όμως,άν είναι με κάποια συμφωνία «Καστελορίζου» (κατά το Πρεσπών) να εκχωρήσουμε ότι απέμεινε από την Ελλάδα,περιττό να αποκτήσουμε άρματα απλώς για να τα πληρώσουμε/αχρηστεύσουμε/ντροπιάσουμε. 1)Το τελευταίο Μ-48 το παραλάβαμε το 1990. Αλλά ο τύπος είχε ήδη πάψει να παράγεται από το 1959. Παρά τα όποια δομικά προβλήματα για τα οποία έχω διαβάσει και αλλού,είναι αξιοσημείωτο ότι τα Μ-48Α5 MOLF συνέχισαν να υπηρετούν μετά την απόσυρση των Μ-60Α3,παρ΄ότι τα νεώτερα από αυτά ήταν τουλάχιστον 20 χρόνια νεώτερα από τα νεώτερα Μ-48,και παρ΄ότι τά Μ-60Α3 επανήλθαν… Read more »

gdmast
Guest
gdmast

Το 1990 έγινε αναβάθμιση των Μ-, δεν πήραμε το τελευταίο τότε.
Πρέπει να γίνουν τόσα πολλά στα άρματα που….

gdmast
Guest
gdmast

Σόρυ. Ναι τα τελευταία τα πήραμε το 90.