- Advertisement -

Σκάνδαλο με την παρουσία Leo 2A4 στα Κατεχόμενα

- Advertisement -

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έγινε σήμερα ευρύτερα γνωστό από την σελίδα “Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος” στο Twitter.


Οι πρώτες αναφορές για την παρουσία Leopard 2A4 στα Κατεχόμενα, έγιναν από στην εφημερίδα “Σημερινή” της Κύπρου, στις 9/12/2018.
Νεότερα δεδομένα ωστόσο, φαίνεται να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό.
Οι εικόνες είναι τραβηγμένες στην 14η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην κατεχόμενη Κυθρέα, το σημείο της οποίας, επισημαίνεται στον παρακάτω χάρτη:

Σύμφωνα με την δικιά μας έρευνα, ο εικονιζόμενος Τούρκος στρατιώτης, ονομάζεται Ferhat Ugur, και παρά το γεγονός πως η μια εκ των 2 φωτογραφίων που τον απεικονίζουν να ποζάρει με φόντο ένα Leopard 2A4, έχει κατεβεί (πιθανότατα από τον ίδιο το χρήστη), η μία βρισκόταν μέχρι πριν λίγα λεπτά ακόμη online (αρχειοθετημένη εδώ). (Η εν λόγω φωτογραφία κατέβηκε πριν λίγο).

Όσον αφορά την ποσότητα των Leopard 2A4 που υπάρχουν στα Κατεχόμενα, οι αναφορές είναι αντικρουόμενες, με τον αριθμό να κυμαίνεται από 42 έως 100 (1 έως 2 επιλαρχίες).
Η κίνηση μεταφοράς των εν λόγω αρμάτων στα Κατεχόμενα, θα μπορούσε να μας αποκαλύψει μερικές χρήσιμες πληροφορίες. Θυμίζουμε πως οι Τούρκοι έχασαν πολλά άρματα αυτού του τύπου στην Αλ-Μπάμπ, τα οποία, όπως και αυτά που βρίσκονται στη Κύπρο, προέρχονται από το “μέτωπο” του Έβρου.
Η μεταφορά τους λοιπόν στα Κατεχόμενα, ίσως σημαίνει πως οι Τούρκοι δεν είναι ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις των Leopard 2A4, αν και σε κάθε περίπτωση, η παρουσία τους συνιστά αναβάθμιση των ικανοτήτων της ΤΟΥΡΔΥΚ. Μια άλλη ερμηνεία, η οποία είναι σαφώς θεωρητική και υποκειμενική, είναι πως οι Τούρκοι αυξάνουν την ισχύ πυρός τους στα Κατεχόμενα, εν όψει ανάληψης προκλητικών ενεργειών εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τα Ελληνικά και Κυπριακά Επιτελεία.
Στον τίτλο του παρόντος άρθρου κάναμε λόγο για “σκάνδαλο από την παρουσία των Leo 2A4 στα Κατεχομένα”, διότι εάν η Γερμανία -που κατασκευάζει τα συγκεκριμένα άρματα- γνωρίζει για την μετακίνηση, θα πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα εις βάρος της Άγκυρας, διότι τα όπλα της χρησιμοποιούνται από δυνάμεις κατοχής, εναντίον ενός όμορου κράτους-μέλους της ΕΕ.
Εικόνα εξώφυλλου: αρχείο

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
p270
παναγιωτης
1 year ago

πιστεύει κανείς ότι η γερμανια θα λάβει σκληρά μέτρα ενάντιων των τουρκων;

xariszak
xariszak (@xariszak)
1 year ago

Αν έχουν παραβιάσει νόμους και διεθνείς συνθήκες και το κυνηγήσουμε ναι θα υπάρχουν συνέπειες.Αν το περάσουμε στα ψιλά γιατί φοβόμαστε να μην τσατιστούν οι Τούρκοι και ανεβεί η ένταση δεν θα γίνει τίποτα.Προφανώς δεν θα ενδιαφερθούν οι τρίτοι για θέματα που μας αφορούν και δεν κάνουμε τίποτα εμείς.

p270
παναγιωτης
1 year ago
Reply to  xariszak

περιμένει κανείς να το κυνηγήσουμε ; εμείς είμαστε καλά παιδιά δεν κάνουμε τέτοια

Κκ
Κκ
1 year ago

Τίποτα δεν θα κάνουν οι Γερμανοί. Εκτός του ότι γενικά τους…. Αγαπούν, υπάρχει και άλλο ζήτημα. Ο πληθυσμός των Γερμανών πολιτών τουρκικής καταγωγής αυξάνεται ραγδαία. Αυτό ισοδυναμεί σε ψήφους. Κι Γερμανοί πολιτικοί δεν νομίζω να τους περιφρονουν τους ψήφους αυτούς.
Επομένως, πέραν του ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και κοινή άμυνα είναι παραμύθι ούτως ή άλλως, καιρός να ετοιμαζόμαστε. Να ετοιμαζόμαστε για την συνεχώς όλο και πιο φιλοτουρκικη πολιτική χωρών με πολυ μεγάλη Τουρκική κοινότητα.

photographix
1 year ago

+1

flashg
Member
flashg (@flashg)
1 year ago

Κάποιοι ονειρεύονται και ευρωστρατό που θα μας εξασφάλισή τα σύνορα μας. Προτείνω δασμούς 10% σε όλα τα Τουρκικά και Γερμανικά προϊόντα υπέρ της άμυνας και ας φωνάζουν όσο θέλουν και ας μας τρέχουν και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
1 year ago
Reply to  flashg

Μάλλον αγνοείτε τη σχέση μας με την Γερμανία. Ας μην προτείνουμε πράγματα που δεν γίνονται,όχι για πολιτικούς λόγους ,αλλά γιατί απλώς είναι παράνομα.

flashg
Member
flashg (@flashg)
1 year ago
Reply to  x-m

Ενώ το να κατέχει η Τουρκία εδάφη της Κύπρου και να στέλνει ότι καλύτερο σε όπλα έχει δεν είναι? Το casus belli δεν είναι? Οι μίζες που δίνανε οι Γερμανοί στους πολιτικούς μας για να αγοράσουμε όπλα από αυτούς δεν είναι? Καιρός να αντιδράσουμε και ας είναι και λίγο παράνομα. Άλλωστε λόγω των επίσημων απειλών τις Τουρκίας θα δηλώσουμε έκτακτη κατάσταση.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
1 year ago
Reply to  flashg

Δεν λέω ότι επι της ουσίας δεν έχετε δίκιο αλλά πως να το κάνουμε, δασμοί μεταξύ χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης είναι πέραν πάσης κοινής λογικής. Υπάχουν κανόνες στον “συνεταιρισμό” . Το αν είμαστε το αδύναμο μέρος άλλο ζήτημα, ας καθόμασταν απέξω.

xariszak
xariszak (@xariszak)
1 year ago
Reply to  x-m

Μια ωραία κουβέντα θα ήταν γιατί επιτρέψαμε να γίνουμε το αδύναμο μέρος.

υπ
υπ
1 year ago

τα λεφτα εχουν παντα δικιο, ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε. Αντι να περιμενουμε δηλωσεις στηριξης ας κοψουμε εξοδα απο το δημοσιο να αγορασουμε κανενα οπλο που εχουμε μεινει με μουσιακο εξοπλισμο , κατι που βλεπουν φιλοι και εχθροι.

G-164g ag-cat
G-164g ag-cat
1 year ago

Αναμένουμε γεωπολιτική ορθοδοξία των εταίρων μας στις Βρυξέλλες σαν την οικονομική ορθοδοξία που με κάθε μισή ευκαιρία επικαλούνται για να συνετίσουν κανά φουκαρά του νότου.

Gunner
Noble Member
Gunner (@gunner)
1 year ago

Μόνο άρματα με πυροβόλο 120mm μπορούν να αντιμετωπίσουν τα Τ-80 της ΕΦ.

Φου Μαντσου
Φου Μαντσου
1 year ago

Καποιος να τον ενημερωσει να κανει ενα DNA test γιατι μονο για Τουρκος δεν μοιαζει.

Giorgos
Γιωργος
1 year ago

χαχαχα τον περναγε η μαμα του το φραχτη τα βραδια

MUSTAFA
Mustafa ...
1 year ago

πλησιέστερα σε εσάς dna = δυστυχώς
Πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα
ζούσαμε μαζί :)))

özer
özer
1 year ago

Έσεις είστε μάλλον η αρμόδια αρχή που καθoρίζει ποιος μοιάζει με Τούρκο και ποιος όχι; Σε αυτή τη περίπτωση, να σας προσκαλέσoυμε να μας επισκεφθείτε στην Άγκυρα για να μάθουμε πώς από πρώτο χέρι.

Thras
Trusted Member
Thras (@thras)
1 year ago
Reply to  özer

Αν μας προσκαλέσετε θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα. Θα ψάχνετε να βρείτε τούρκο…

özer
özer
1 year ago
Reply to  Thras

Πιθανότατα το αντίθετο ισχύει, δηλαδή πολλοί από σας έχετε το δικό μας DNA.

Φου Μαντσου
Φου Μαντσου
1 year ago
Reply to  özer

Αγαπητε ozel βλεπω μια αξιοσημειωτη γνωση Ελληνικων χωρις χρηση βοηθηματων online.Τα ελαχιστα συντακτικα λαθη καθως και η χρηση τονου σε λαθος συλλαβη προδιδιουν οτι δεν εχετε αναγκη google translate.Συγχαρητηρια για το επιπεδο των γνωσεων σας.
Να υποθεσω οτι ειστε εμμισθος υπαλληλος του Τουρκικου κρατους ?
Εαν θελετε απαντατε.
Οσο για το θεμα DNA pool κλπ να σας υπενθυμισω δυο – τρια στοιχεια ειτε εθιμων της εποχης ειτε της επισημης πολιτικης των Οθωμανων.
1) Χριστιανοι δεν παντρευονταν Μουσουλμανες παρα σπανιοτατα, το αντιθετο ομως συνεβαινε πολυ συχνα εν μερει -αν οχι κυρια- λογω της επισημης πολιτικης του τοτε Οθωμανικου κρατους. Επομενως οι οποιες επιμειξιες κατεληγαν στην “δεξαμενη DNA” των κατακτητων Οθωμανων και οχι σε αυτες των Χριστιανικων υποδουλων πληθυσμων. Δεκαδες αν οχι χιλιαδες περιπτωσεις αναλυσης DNA αποδεικνυουν την ελαχιστη διεισδυση Ασιατικου DNA στις Ευρωπαικες (Χριαστιανικες) επαρχιες της Αυτοκρατοριας.
2) Το παιδωμαζωμα (μεταφραση : συλλογη παιδιων) Χριστιανων γινοταν επι αιωνες.Τα παιδια αυτα γινοταν γενιτσαροι με μηδαμινη γνωση της καταγωγης των και με τον γαμο κατεληγαν σε ακομη μεγαλυτερη εισροη DNA στις ταξεις του Ασιατικου πληθυσμου.
3) H Οθωμανικη πολιτικη συλλογης φορων επι των “απιστων” ωθησε τεραστιες μαζες Ευρωπαικων-Χριστιανικων πληθυσμων προς στον εξισλαμισμο.Παραδειγματα πολλα, π.χ. Βοσνια(Σερβια), Ευξεινος Ποντος, Καππαδοκια, Κρητη, Αρμενια, Γεωργια κλπ.
Αλλη μια μεθοδος “εισροης” DNA στην δεξαμενη των κατακτητων μουσουλμανικων πληθυσμων της Ανατολιας, τοση που στο τελος επαψαν να ειναι αμιγως Ασιατικοι εδω και αιωνες.Φυσικα δεν μπορει να ειπωθει οτι ειστε π.χ. Ελληνες ή Σερβοι ή Αρμενιοι αλλα μπορει να ειπωθει με βεβαιοτητα οτι εχετε πολυ μεγαλο ποσοστο επιμειξιων εν αντιθεση με τους ντοπιους-γηγενεις πληθυσμους των παραπανω περιοχων.
Τελος, αν απο τα παραπανω δεν εχετε πεισθει, μπορειτε με δυο-τρια κλικ στο internet να δειτε και να συγκρινετε τα χαρακτηριστικα των πληθυσμων του Αλται σε Kazakstan-Uzbekistan-Tatzikistan-Moggolia και να συγκρινετε το αποτελεσμα με τις φυσιογνωμιες των σημερινων Τουρκων.

Πετρος
Πετρος
1 year ago

Γνωριζω περίπτωση Τουρκοκυπριου ο οποιος εχει 60% ελληνικο dna!
Οι περισσότεροι τουρκοι που ζουν στην δυτική τουρκια αλλα και Ποντο εχουν μεγαλο ποσοστο ελληνικου dna!
(Υπαρχουν test και αρκετου τα ανεβαζουν στο YouTube)

MUSTAFA
MUSTAFA (@mustafa)
1 year ago
Reply to  Πετρος

Φυσικά λέτε την αλήθεια
αλλά
Το DNA είναι ασήμαντο
βασική τουρκική γλώσσα
και την αγάπη της χώρας

Πετρος
Πετρος
1 year ago
Reply to  mustafa

Ναι αυτο το εχω ακουσει πολλες φορες απο Τούρκους.
Αλλα και παλι όντας γνωστης πως η καταγωγη σου εχει ελληνικες ριζες κτλ πως ειναι δυνατών να εισαι εναντια της ελλαδας απο την στιγμη που γνωριζεις πως ο προπάππους σου λεγοταν Γιάννης, Φίλλιπος κτλ και οχι αχμετ για παράδειγμα;(γενικα μιλαω)
Βέβαια ολα αρχιζουν απο το εκπαιδευτικό σύστημα και την προπαγάνδα που διεξαγει μια χωρα…

MUSTAFA
Mustafa ...
1 year ago
Reply to  Πετρος

ΟΚ Πέτρος
είστε χαρούμενοι
τα γονίδια μου είναι 100% ελληνικά
(το έτος 2019 κάνει ανάλυση γονιδίων petros)
:)))
OK Pétros .

ACHERON
ΑΧΕΡΩΝ
1 year ago
Reply to  Πετρος

Mustafa,τα γονίδια σου είναι δικό σου πρόβλημα,όχι δικό μας.

Kallergis
Kallergis
1 year ago

Εγω δεν θα μιλήσω για το που κατασκευάστηκε το άρμα. Το θέμα αυτό είναι κοροϊδία από όλους στο νησί. Εκεί που θα σταθώ είναι ο ρουχισμός και η εξάρτηση του οπλίτη. Έχω περάσει από το νησί και η εξάρτησή μας ήταν του Βιετνάμ. Tο καλοκαίρι δε, στα πυρακτωμένα λιβάδια, ήμασταν σα τη μύγα μες στο γάλα με το greek lizzard camo, εκτός ίσως από όταν ο ρουχισμός είχε ξεθωριάσει από το πλύνε βάλε…
Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα κλπ, παραλλαγή για Έβρο. Εδώ βλέπουμε τους απέναντι να είναι πολύ πιο ρεαλιστές στην παραλλαγή που επέλεξαν για το μέρος. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές, και για τα νησιά του Αιγαίου και για τις αποστολές μας στην Μέση Ανατολή (Αφγανιστάν πχ που προς το τέλος μόνο φορέθηκε μια έκδοση της κλασσικής, σε στυλ ερήμου). Παραλλαγή ερήμου σωστή για το καλοκαίρι, και όχι greek lizzard + μαύρα καλογυαλισμένα άρβυλα. Στο ΓΕΕΦ φορούσαν φοβερή παραλλαγή πάντως. Θα γίνει καμία άσκηση τπτ πεζοναυτών σε κανα Ισραήλ ή Αίγυπτο και θα γελάσουν και οι μούμιες.
Υ.γ. Έμφαση στον οπλίτη επιτέλους. Ενίσχυση της εκπαίδευσης και του οπλισμού των ανδρών. Οι λόχοι να είναι αστακοί και με μεγάλη δύναμη πυρός. Εκπαίδευση, άνθρωπος και μετά είναι τα ακριβά οπλικά συστήματα. Στο πεζικό πρέπει να πηγαίνουμε, να μαθαίνουμε να “εξουδετερώνουμε” τον εχθρό, να χειριζόμαστε τέλεια τα συστήματα και όπλα και δρόμο. 6 μήνες θα αρκούσαν αν το θέμα ήταν σαν σχολή, θεωρία και ενισχυμένη πράξη. Συγγνώμη αν κούρασα. Ευχαριστώ.

MAN
MAN
1 year ago
Reply to  Kallergis

Τι κούρασες ρε φίλε, τα προφανή λές. Μπράβο

Greg
Greg (@greg)
1 year ago
Reply to  Kallergis

Τί νά κάνουμε λέει; Νά εξουδετερώνουμε τόν εχθρό; Πρώτον, είπαμε, δέν έχουμε εχθρούς καί δεύτερο καί νά είχαμε γιατί νά τούς εξουδετερώσουμε; Τί κακό μάς έκαναν; Αλλά καί κακό νά μάς έκαναν εμείς πάλι μέ τό γάντι. Πάντα μέ τό γάντι. Τούς δίνουμε περήφανα ό,τι ζητάνε καί έχουμε μόνο φίλους. Αφού είπαμε τά όπλα, ο πόλεμος καί η βία είναι γιά στρατόκ..λους, εθνίκια, ψευτοπατριώτες.
Η μόνη καλή βία είναι τών λαϊκών αγωνιστών καί αυτόκλητων κατήδων καί τών (δικών μας) ακτιβιστών, κατά όσων είναι εναντίον μας.
Καί τρίτο, μήν ξεχνάς καί τό νόμο περί εχθροπάθειας. Μέ τέτοια αιρετικά πού λές δηλαδή θά έχουν άδικο νά σέ τυλίξουν σέ μιά κόλλα χαρτί οί πανταχού παρόντες ρουφιάνοι, έεε συγνώμη, τοποτηρητές τού “νόμου”;

seb
Member
seb (@seb)
1 year ago
Reply to  greg

Είτε έχεις δίκιο είτε άδικο, “τρολάρεις” άθελα σου το εύστοχο σχόλιο. Καιρός να ασχοληθούμε επιτέλους με το πεζικό, δε πάει άλλο.

Greg
Greg (@greg)
1 year ago
Reply to  seb

Καμμιά φορά καί τό τρολάρισμα, όπως τό λές, έχει τό λόγο του. Αντί νά βάλω απλά +, στά πολύ σωστά πού λέει ο Kallergis, πήγα παραπέρα, γιά νά δείξω τήν παράνοια τής πολιτικής ορθότητας πού κυριαρχεί.
Αν είδες μόνο τό “τρολάρισμα” δικό μου τό λάθος μιάς καί δέν είσαι υποχρεωμένος νά ξέρεις τό ύφος γραφής μου.
Τήν καλημέρα μου

seb
Member
seb (@seb)
1 year ago
Reply to  greg

Καλημέρα Γρηγόρη. Κατάλαβα τι θες να πείς γι’ αυτό και έβαλα εισαγωγικά στο τρολάρισμα. Αυτό που εννοώ είναι πως με την απάντηση σου στο συγκεκριμένο σχόλιο, υπήρχε ο “κίνδυνος” να ξεφύγει η κουβέντα και να πάει αλλού, με αποτέλεσμα να χαθεί στο θόρυβο το σχόλιο του Καλλέργη.
Ο μόνος λόγος για την φιλική παρατήρηση, ήταν η διαπίστωση πως σε αντίθεση με θέματα όπως οι Αδελαϊδες και Μπελχάρες, τα θέματα που αφορούν τον απλό πεζικάριο, δεν συγκεντρώνουν πολύ ενδιαφέρον.

photographix
1 year ago
Reply to  seb

+1

JohnnyB
Member
JohnnyB (@johnnyb)
1 year ago

Κατά τ’άλλα ακολουθούμε πολιτική κατευνασμού των Τούρκων.
Στην προηγούμενη είχαν μεταφέρει και Αυτοκινούμενα Πυροβόλα Firtina των 152χιλ κι αυτό πέρασε στα ψιλά.
Εν το μεταξύ εδώ αρνιούνται να αποζημιώσουν τους εκτοπισθέντες της κατεχόμενης Κύπρου ενώ έχουν καταδικαστεί λέτε να τους ενδιαφέρει οποιοσδήποτε οργανισμός λέγεται Ευρωπαική Ένωση ή Ηνωμένα Έθνη?

ACHERON
ΑΧΕΡΩΝ
1 year ago

ΤΟΥΡΔΥΚ,ή κατοχικό 11ο σώμα στρατού;
Άν και ουσιαστικά έχει τόση σημασία όσο το φύλο των Αγγέλων.

seb
Member
seb (@seb)
1 year ago
Reply to  ΑΧΕΡΩΝ

Και όμως το ερώτημα σου είναι ουσιαστικό. Δε μπορεί μια τέτοια κίνηση να μείνει αναπάντητη σε διπλωματικό επίπεδο τουλάχιστον. Οπότε όσα περισσότερα γνωρίζουμε τόσο καλύτερα. Στη τελική και τίποτα να μη γίνει, μας δίνει ερίσματα για ενίσχυση της στρατιωτικής μας παρουσίας στο νησί ή θα μπορούσε να είναι αφορμή κάτάργησης του αμερικανικού εμπάργκο.

ACHERON
ΑΧΕΡΩΝ
1 year ago
Reply to  seb

Διαδικαστικά,ναί,έχει και παραέχει σημασία,άν υπήρχε κυπριακή ηγεσία για να το κυνηγήσει.
Πράγμα βέβαια που δέν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς από τον «τεφλόν» ανανιστή που έχει αποποιηθεί του τίτλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Και επί της ουσίας,είτε ΤΟΥΡΔΥΚ,είτε αττίλας,ένα και το αυτό είναι.

armel
armel
1 year ago

Ημέρες 1974, κανα 6μηνο πριν…ποιος ξέρει τι άλλο έχουν κουβαλήσει κάτω..ετοιμάζονται…ησυχία, η πατρίς κοιμάται…

vasilis0011
vasilis0011 (@vasilis0011)
1 year ago

Θα τους τσακίσουμε τουλάχιστον στην νομιμότητα τώρα που έχουμε και αποδείξεις η θα κοιτάμε πάλι σαν να μην έγινε τίποτα για να μην χαλάσει η υποτιθέμενη φιλία μεταξύ μας?

ivychris
ivychris (@ivychris)
1 year ago

Αντί να φωνάζετε, ευχαριστείστε τον πανίβλακα, πανηλήθιο τούρκο στρατιώτη που μας έκανε τη χάρη να αποτυπώσει αυτή τη φωτο και να είστε σίγουροι ότι, κι εμείς, εννοώ οι πολιτικοί εντός και εκτός Ελλάδος, να μη κάνουμε τίποτε, υπάρχουν και οι Γερμανοί βουλευτές & Ευρωβουλευτές, καθως και άλλοι ευαισθητοποιημένοι αξιωματούχοι που θα κάνουν τη ζωή της γερμανίδας καγκελάριου πολύ δύσκολη, μα πάρα πολύ δύσκολη.
Μη περιμένετε πάντως κάτι συνταρακτικό από την υπάρχουσα εξουσία, γιατί έχουμε ΜΟΕ και “οδικό χάρτη” εμπρός να διαμορφώσουμε, όπως εξάλλου μας ανακοίνωσε ο νυν ΥΕΘΑ χθες…

G-164g ag-cat
G-164g ag-cat
1 year ago
Reply to  ivychris

Δεν βλέπω ούτε ακούω Μογκερινι, Γιούνκερ να καταδικάζουν τα αυτονόητα. Αλήθεια, ο Βέμπερ τι λέει; Καταδικάζει τα ΜΟΕ του Τσίπρα; Τα όπλα στα κατεχόμενα; Σανός όμως, να φάνε κι οι κότες.
Μείνε ήσυχος, δεν περιμένουμε τίποτε από την παρούσα εξουσία, αλλά ούτε και από την επόμενη.

MisCo
MisCo (@misco)
1 year ago

Δεν εχω ακουσει ακομα τιποτα (καποια επισημη διαμαρτυρια/διαβημα/κατι) απο τα χειλη της Κυπριακης Δημοκρατιας… Θα συνεχισω να ελπιζω οτι θα ακουστει κάτι στις επομενες μέρες, βεβαια κρατώ μικρό καλάθι.
Οσον αφορα την Γερμανια, ολοι ξέρουμε πως εναν καλο πελάτη (και με τετοια εκλογικη βαση εντος εδρας) δεν τον στεναχωρεις.

Houdini
Active Member
Houdini (@houdini)
1 year ago

Ivychris, πέστα ρε φίλε σ’αυτο που λές εγω θα επισημάνω το Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο κενό που αφήνουν στην Θράκη αυτά τα άρματα. Αν ειναι 42 στα κατεχόμενα και καμια άλλη 30αρια στα σύνορα με τη Συρία μπορούμε να κάνουμε εύκολους υπολογισμούς για να βρόυμε πόσο λίγα “δυνατά” άρματα έχουν αυτη τη στιγμή στη Θράκη. εεε και να ειχαμε καλη ηγεσια παρτι θα καναμε..

ivychris
ivychris (@ivychris)
1 year ago
Reply to  Houdini

Α, όλα κι όλα και που τα λέω, άλλα ανεβαίνουν άλλα κατεβαίνουν… ανάλογα με το ύφος της ανάρτησης.
Πρέπει να είσαι πολύ κοντρολαρισμένος, ειδικά αν μπορείς να θεωρηθείς από “συγκεκριμένη” οπτική γωνία ερειστικός, πράγμα που είναι καθαρά υποκειμενικό και ιδιοτελές, από τη στιγμή που αφήνεις άλλους σχολιασμούς χαμηλότερου επιπέδου…
Δεν βαριέσαι, το έχω ξαναγράψει πολλαπλώς, δεν υπάρχει σωτηρία γιατί δεν υπάρχει Νέμεσις!

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
1 year ago
Reply to  Houdini

Σιγά που 42 λιγότερα τουρκικά Λέο-2Α4 στο Έβρο αφήνουν τεράστιο κενό.
Εξάλλου δεν θα γίνει πόλεμος. Με εξαίρεση ένα μεθοριακό επεισόδιο στον Έβρο πριν 30+ χρόνια, τα τελευταία 100+ χρόνια δεν έχει γίνει εκεί ελληνο-τουρκική σύρραξη.

Houdini
Active Member
Houdini (@houdini)
1 year ago

Δλδ αν εμεις μετακινησουμε 42 HEL σε νησια δεν θα αφησει μεγαλο κενο;;;; Ρε πατε καλα ορισμενοι εδω μεσα; Δεν εχει να κανει με το αν θα γινει ή οχι το μπαμ αλλα με το ισοζυγιο δυναμεων στην περιοχη. Ποιος θα εχει το πλεονεκτημα στα αρματα αν αυτοι εχουν μετακινησει 70+ σε αλλες περιοχες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
1 year ago
Reply to  Houdini

Τρίχες με ρίγανη. Θα γελάνε οι τούρκοι που διαβάζουν αυτά που γράφεις.

ivychris
ivychris (@ivychris)
1 year ago
Reply to  Houdini

Γιατί έχεις δει μήπως πολλούς να τα λένε?
Πριν είχαμε τα διάφορα τρολ του “στρατάρχη”…
Τώρα έχουμε τα υπόλοιπα που συνεχίζουν τον αγώνα…, πάντα υπέρ παΤΡίδος
Συγνώμη, όπως θέλει το διαβάζει κανείς…
ΥΓ: Αν ήμουν σίγουρος ότι θα δημοσιευτεί, θα αναρτούσα μια αναλυτική περιγραφή, για το τι είχε αποφασιστεί, τι είχε υπογραφεί και τι δεν εκτελέστηκε τα τελευταία 5 χρόνια.
Αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος και επειδή δεν είναι ο ΚΚ στο τιμόνι… δεν πρόκειται να χάσω το χρόνο μου.
Απλά διασκεδάζω

flashg
Member
flashg (@flashg)
1 year ago
Reply to  Houdini

Για να κάνεις πάρτυ πρέπει να έχεις και ΤΟΜΑ και σύγχρονο πυροβολικό. Η Τουρκία σε αυτούς τους τομείς είναι ανώτερη από εμάς. Επίσης οι Τούρκοι πολεμούν σε πραγματικούς πολέμους τόσο με το ΡΚΚ όσο και στην Συρία και στο Β. Ιράκ. Ο δικός μας στρατός δεν έχει καμία εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες.

MUSTAFA
MUSTAFA (@mustafa)
1 year ago
Reply to  flashg

στο τέλος κάποιος έχει μια έξυπνη λέξη
bravo φίλε μου
είσαι λογικός άνθρωπος

Ganesha_Mahesvari
Ganesha Mahesvari
1 year ago

Τα περί Γερμανίας τα αφήνω ασχολίαστα αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός.
Αυτό που πρέπει είναι η Κυπριακή εθνική φρουρά να λάβει τα μέτρα της και να κρατήσει την ισορροπία στο νησί (και όχι να επωμιστεί το βάρος η ΕΛΔΥΚ).
Υ.Γ.
περιμένω να δω σε περίπτωση που αρθεί τελικώς το εμπάργκο από ΗΠΑ τι θα πράξει ως προς την ενίσχυση της η Εθνική Φρουρά. Δεν μπορώ να καταλάβω πως η Κύπρος δαπανάει το 1,5% του ΑΕΠ της για την άμυνα όταν η Ελλάδα δαπανάει πάνω από 2,1%… για μια χώρα που τελεί υπό μερική κατοχή… είναι σαν να σφυρίζει αδιάφορα και μετά κατηγορούμε την Ελλάδα για έλλειψη προσπάθειας.

ivychris
ivychris (@ivychris)
1 year ago

Το 65% του 2.1% που δαπανά η Ελλάδα για αμυντικές δαπάνες, δλδ το 1.79% πηγαίνουν σε μισθούς, συντάξεις & εφάπαξ στρατιωτικών και απέχει παρασάγγας από το στόχο του 20% των συνολικών αμυντικών δαπανών. που πρέπει να αφορούν αποκλειστικά αμυντικές προμήθειες, σύμφωνα με ΝΑΤΟϊκή εγκύκλιο.
Αυτό το αφήγημα πρέπει να σταματήσει γιατί κάνει κακό στις ΕΔ και αν και οι αρμόδιοι ανώτατοι στρατιωτικοί δεν το αναφέρουν, ευλόγως, κάνει κακό στη Πατρίδα, γιατί την Παρτίδα… την έχουν κερδίσει προ πολλού
Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, εξάλλου…

Cobra Kai
Cobra Kai
1 year ago
Reply to  ivychris

+1
Αλλά τις ιερες αγελαδες που πρεπει να περασουμε απο την Κοπιδα, δεν πρεπει να τις αναζητουμε μονο εκει. Ειναι πολλα παραμαγαζα που εχουν φορτωθεί στο μαγαζι μου/μαγαζι μας, την στιγμη που θα πρεπει να ετοιμαζομαστε για εναν αγωνα ζωης και θανατου.

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
1 year ago

Πολύ σωστή η τελευταία παρατήρηση. Στην Κύπρο έχει επικρατήσει εφησυχασμός, μια αίσθηση ότι τώρα με τους υδρογονάνθρακες έδεσαν το γάιδαρό τους. Μεγάλη πλάνη, το αντίθετο συμβαίνει. Δεν χρειάζεται να χτυπήσουν το αμερικανικό γεωτρύπανο οι Τούρκοι, μπορεί απλά να αρχίσουν να τρυπάνε οι ίδιοι. Θα τους βυθίσουμε, όπως είχαμε αποφασίσει να κάνουμε το 1987; Οι ίδιοι δεν φαίνεται να το πιστεύουν. Και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα αν το κάνουμε; Θα προελάσουν στην ελεύθερη Κύπρο; Μπορούμε να τους αναχαιτίσουμε; Τα έχουμε δουλέψει στο μυαλό μας; Υπάρχουν σχέδια και συμμαχίες για να εξουδετερωθεί το μειονέκτημα της απόστασης;
Ποταμοί μελάνης, σε άρθρα και σχόλια, χύνονται περί νέων δήθεν εξοπλιστικών αναγκών λόγω Ανατολικής Μεσογείου, και ξεχνάμε το στοιχειώδες, την (ανέκαθεν υφιστάμενη) ανάγκη προάσπισης του Ελληνισμού της Κύπρου. Όπου φυσικά είναι αδιανόητο οι άμεσα εμπλεκόμενοι να μη βάζουν το χέρι στην τσέπη και να έχουν παραδοθεί σε έναν ανέμελο ευδαιμονισμό, που θυμίζει το χαζοχαρούμενο κλίμα που επικρατούσε εδώ επί δικτατορίας (με την εξαίρεση των απηνώς διωκομένων βέβαια …), που πληρώθηκε ακριβά το 1973-74 …

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
1 year ago
Reply to  Nikolaos

Εξάλλου και η ΕΛΔΥΚ, από Σύνταγμα Πεζικού έχει γίνει ντε φάκτο τ/θ ΤΞ, με δύο επιλαρχίες Μ48Α5 MOLF και μ/κ ΤΠΖ, για οργανικό π/β δεν ξέρω. Από μέγεθος δεν έχει περιθώριο, και για να αλλάξουν τύπο δεν το βλέπω, μόνο το Λέο 2Α4 έχει νόημα, αλλά σπανίζουν και ήδη η διάταξη στον Έβρο είναι ασθενής σχετικά. Το έδαφος όμως στη γραμμή αντιπαράθεσης προσφέρεται για τ/θ αγώνα. Οπωσδήποτε, σε μια πρώτη λύση ένας σεβαστός όγκος Kornet & Javelin δίνει μια ανάσα, αλλά η κινητικότητα των τουρκικών Λέο 2Α4 ισοφαρίζεται μόνο από τα Τ-80, και πέραν αυτών δεν έχουμε μοντέρνα άρματα για να κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τα πιο πολυάριθμα τουρκικά. Δημιουργείται απειλή διάρρηξης του μετώπου με σφήνα αυτής (ή αυτών) των επιλαρχιών, που θα προκαλέσει πανικό, παράλυση και ηττοπάθεια. Να δούμε τι δίνουν και οι ΗΠΑ …

Ganesha_Mahesvari
Ganesha Mahesvari
1 year ago
Reply to  Nikolaos

Σωστό το σχόλιο που αναγράφεται, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε ποιο είναι το σχέδιο της Εθνικής φρουράς, τη θα επιδιώξουν. Αν τα σχέδια τους είναι καθαρά αμυντικής φύσεως έτσι ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω εδαφικές απώλειες τότε δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερα πολλά τ/θ, υπάρχουν πολλές λύσεις φθηνές και πολύ αποτελεσματικές για να αμυνθείς στο κυπριακό ανάγλυφο.. ΑΝ όμως επιθυμούν να απελευθερώσουν τα εδάφη τους τότε αλλάζει το θέμα άρδην και τα τ/θ θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην προσπάθεια τους.
Όπως και να έχει πρέπει τα αδέλφια μας στην Κύπρο να καταλάβουν ότι δεν νοείται ενίσχυση της ΕΛΔΥΚ περαιτέρω (δεν έχουμε τα οικονομικά μέσα) και ότι πρέπει να αναλάβουν μόνοι τους το καθήκον – υποχρέωση της άμυνας τους. Εμείς το μόνο ουσιαστικό που θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε (πέραν της υπάρχουσας ΕΛΔΥΚ) είναι την καθήλωση ισχυρών τουρκικών δυνάμεων σε άλλα μέτωπα πέραν της Μεγαλονήσου. Οφείλουν στους εαυτούς τους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και επί μεγάλο χρονικό διάστημα για να πατήσουν ποιο στέρεα στα πόδια τους δίχως τον Ίσκιο της μητέρας Ελλάδας πάνω στο νησί.

ETS
Active Member
ETS (@ets)
1 year ago

Το μονο σκανδαλο εδω ειναι οτι οι Κυπριοι δεν αγοραζουν αμεσα γυρω στα 80 Τ-80U μυστικα και να τα φερουν στο νησι χωρις να μαθει κανεις τιποτα και γενικα σκανδαλο ειναι η εγκαταλειψη της ΕΦ στα χαλια που ειναι με μουσειακο υλικο στο πυροβολικο και τεραστια κενα αλλου οπως και η διασπαθιση των κονδυλιων μισον αιωνα σχεδον τωρα για την αμυνα ..
Σκανδαλο δεν ειναι οτι η Τουρκια ετοιμαζεται να αρπαξει οτι μπορει απο τον Ελληνισμο που εχει απομεινει επενδυοντας δις στην αγορα και κατασκευη οπλων αλλα γεγονος και αναμενομενη εξελιξη του βλακωδους κατευνασμου και αφοπλισμου μας ειδικα στην Κυπρο ολα αυτα τα χρονια που συνεχιζεται οχι μειουμενος αλλα αυξανομενος ..

Παρτακιας
Παρτακιας
1 year ago
Reply to  ETS

+1 για τα Τ80. Και αν οι Ρωσσοι σκεφτουν να τα αποσυρουν, λογω Τ90, Armata ή Terminator (εμενα μου μυριζει…decepticon η δουλεια), τοτε σκουπισμα αποθεματων. Στο φουλ ομως. Και επειδη το ιδιο σεναριο μπορει να παιξει και με τα BMP3, και εκει παλι σκουπισμα.

Leonidas
Leonidas (@leonidas)
1 year ago
Reply to  ETS

+1 για τα T80

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
1 year ago
Reply to  ETS

Ποιο μουσειακό υλικό της Ε.Φ ?
Όταν μαθευτούν τα βαριά οπλικά συστήματα που έχει αγοράσει κρυφά η Κύπρος θα προκληθεί αυτό που λέμε, σεισμός.

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
1 year ago

Από Ρωσία, κατά την παράδοση; Πώς ασκούνται στα κρυφά;

Ripmaker
shadow man®
1 year ago

αυτό το εχω ακουσει και απο αλλου. αλλά καταλαβαινεις οτι κατι τετοιο ειναι αρκετά δυσκολο να υλοποιηθει. κρυφες προμηθειες σε τοσο μικρό εδαφος δυσκολο να γινουν. και η εκπαιδευση?? Μακαρι να ισχυει βεβαια

Stavrogin
κωνσταντίνος
1 year ago

ακόμα κι αν τα πληρώματα τους εκπαιδεύτηκαν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ακόμα κι αν τα άρματα έφτασαν κρυμμένα, οποιαδήποτε άσκηση η έστω υπαίθρια στάθμευση θα έχει αποκαλύψει την παρουσία τους. Το μέρος είναι μικρό και οι κύπριοι σίγουρα θα έχουν τους πληροφοριοδότες τους. Κατά πάσα πιθανότητα η παρουσία των αρμάτων είναι ήδη γνωστή αλλιώς πως ήδη υπάρχουν εκτιμήσεις για τον αριθμό τους;

ΓΙΑΝΝΗΣ2
ΓΙΑΝΝΗΣ2
1 year ago

Είχε δημιουργηθεί πολιτικό θέμα στη Γερμανία για τη χρήση των Leo2 στην Συρία, γιατί το συμβόλαιο παραχώρησης τους δεν επιτρέπει να χρησιμοποιούνται σε επιθετικές επιχειρήσεις εκτός τουρκικής επικράτειας.
Με τα πολλά βέβαια οι Γερμανοί κάνανε μια διασταλτική έννοια των όρων του συμβολαίου και κατάπιαν το θέμα. Ίσως γιατί οι Τούρκοι είναι σύμμαχοι και πολεμούσαν τους κακούς, ίσως γιατί και οι Τούρκοι τους τρίξανε λίγο τα δόντια με άλλα συμβόλαια και οι αντιδράσεις τελείωσαν εκεί.
Τώρα θα γίνει έστω θέμα συζήτησης στην Γερμανία;
Σίγουρα τα κατεχόμενα δεν είναι έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας, και για τον ΟΗΕ ο στρατός εκεί είναι δύναμη εισβολής και κατοχής.
Να υποθέσουμε μήπως ότι σιωπηρά θα καταλήξουν και οι Γερμανοί να εξοπλίζουν τον στρατό κατοχής, ενώ ο αμυνόμενος, η νόμιμη και επίσημη Κυπριακή Δημοκρατία θα τελεί υπό εμπάργκο, ακριβώς όπως ισχύει και με τους αμερικάνους δηλαδή;
Και οι δικοί μας πολιτικοί τι θα κάνουν; Θα θέσουν το θέμα στους Γερμανούς;

AvoMelkonian
Νικ1
1 year ago

Πριν 1 χρόνο περίπου είχαν δημοσιευτεί στον ελληνικό τύπο (και στην Π&Δ) στοιχεία για τις αμυντικές συμφωνίες χωρών της ΕΕ και Τουρκίας, θέμα απολύτως σχετικό με αυτό του παρόντος άρθρου. Από περιέργεια έστειλα τότε το ακόλουθο email σε όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές έναν προς έναν αφού βρήκα τα email τους στο website του Ευρωκοινωβουλίου:
«κ. Τάδε,
Όπως γνωρίζετε, τον τελευταίο καιρό αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης καθημερινά σχεδόν απειλούν με πόλεμο την Ελλάδα.
Μερικά παραδείγματα στους συνδέσμους παρακάτω:
http://www.protothema.gr/politics/article/766846/apisteuti-tourkiki-proklisi-polemou-den-tha-distasoume-na-htupisoume-stin-kupriaki-aoz/
https://www.aegeanews.gr/news/greece-society/161995/ragdaies-ekselikseis-polemo-apeilei-tin-kypro-tourkia/
Εκτός αυτού, προκαλούν με τα γνωστά επεισόδια εμβολισμού σκάφους της ελληνικής Ακτοφυλακής και των συλλήψεων ελλήνων στρατιωτών.
Παρά τις απειλές και προκλήσεις εναντίον ενός συμμάχου τους στην ΕΕ, κράτη όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία έχουν πρόσφατα υπογράψει δεκάδες συμφωνίες πώλησης αμυντικού υλικού στην Τουρκία, υλικού που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και εναντίον της Ελλάδας. Μερικές πρόσφατες αναφορές στον Τύπο εδώ:
http://bankingnews.gr/index.php?id=354454
http://www.kathimerini.gr/933813/article/epikairothta/kosmos/istorikh-amyntikh-symfwnia-toyrkias—italias—gallias
https://www.newsbeast.gr/world/arthro/2988491/ispanotourkiki-sinergasia-gia-megalo-apovatiko-skafos
Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις ενέργειες που έχετε κάνει ή προτίθεστε να κάνετε άμεσα για να αναδείξετε τα ανωτέρω θέματα στο Ευρωκοινοβούλιο και να εμποδίσετε την πώληση αμυντικού υλικού από χώρες τις ΕΕ στην Τουρκία.»
Από σύνολο 21 ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων απάντησαν 2 ή 3 εκ των οποίων ούτε ένας δεν είχε ασχοληθεί.

seb
Member
seb (@seb)
1 year ago
Reply to  Νικ1

Μπράβο!

ACHERON
ΑΧΕΡΩΝ
1 year ago
Reply to  Νικ1

Άνθρωποι που εντός και εκτός Ελλάδος,μία μόνο έγνοια έχουν,μήν τυχόν και γίνουν «δυσάρεστοι» στους ξένους,τί περίμενες ότι θα κάνουν;
Άν διάβασες τα σχόλια στην ανάρτηση για τα MLRS στο Αιγαίο,θα είδες πιστεύω κάτι αποψάρες για το πόσο άβολα αισθάνονται οι «διπλωμάτες» μας όταν πρέπει να υποστηρίξουν τα ελληνικά συμφέροντα απέναντι σε δυσκοίλιους ξένους.

Onair
Onair
1 year ago

Είναι μια καλή αφορμή αυτό για να καταργηθεί το γελοίο εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει η Αμερική στη Κύπρο και ήταν νίκη του Τουρκικού λόμπι.
Θα μπορούσε πχ το ελληνικό αλλά και το Ισραηλινό λόμπι στη Αμερική να ζητήσει αποκατάσταση της ισορροπίας με την παραχώρηση αντίστοιχων αμερικανικών αρμάτων στη Κύπρο.
Αυτό δεν θα άρεσε καθόλου στο Σουλτάνο αλλά και στους Ρώσους…

Jolly Rogers
Jolly Rogers
1 year ago

Meanwhile… το translator του Mustafa δουλεύει στο full

Παρτακιας
Παρτακιας
1 year ago
Reply to  Jolly Rogers

Και σχεδον σιγουρα ο ιδιος εχει αρχισει να καιει κύτταρα.

Ganesha_Mahesvari
Ganesha Mahesvari
1 year ago

+1

Chris Ain.
Chris Ain.
1 year ago

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!!! Και τα υποβρύχια τύπου 214 για τον ευφράτη τους τα έδωσαν και όχι για το Αιγαίο!!!
Τέλος πάντων! Οι Τούρκοι έχουν μεταφέρει και 70 Α/Κ Firtina στο νησί, αλλα αυτό που πρέπει να ανησυχεί είναι η αδιαφορία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού για τον εξοπλισμό της Ε.Φ. και η πολιτικής των δυο μεγαλύτερων κομμάτων για το Κυπριακό!

Chris Ain.
Chris Ain.
1 year ago

Οι Κύπριοι όταν θα τα βρούν με τους Ισραηλινούς για το οικόπεδο 9 της ΑΟΖ, να βάλουν και 100 merkava μέσα στην συμφωνία!

gd
gd
1 year ago

Μην λυσμονειτε ότι η τουρκια διαθετει πλεον μεγαλο αριθμο αρματων μαζι μετα Μ 60 με σωληνα των 120 mm….
Το ΓΕΣ (κατι που θα μορουσε βεβαια να γινει αντικειμενο για επομενο αρθρο ειχε από την δεκαετια του 80 την στιγμη που έμπαιναν παντου αρματα με σωληνα των 120 , προτιμουσε και θεωρουσε ότι υπαρχει επαρκεια με αυτόν των 105 μμ.. Αθτο εχει να κανει με το πωσ και με σε τι δογμα εντασσεισ την λειτουργια των αρματων μαχησ ..Το πρόβλημα δεν είναι τοσο η παρουσια των λεοπαρντ στην Κυπρο , αλλα η απουσια πλην των λιγων Τ-80 από την άλλη πλευρα…

MPAMPIS
Μπαμπης
1 year ago

Η καλύτερη απάντηση ειναι οι κοινές ασκήσεις με 42 merkava και 42 αιγηπτιακα Μ1στην Κύπρο…..

NickKoliopoulos
Nick Koliopoulos
1 year ago

Τώρα που η Κύπρος αναπτύσσει φιλίες με το Ισραήλ υπάρχουν πολλές και πολύ αποδοτικές λύσεις για το θέμα των Leopard..

Fingolfin
Active Member
Fingolfin (@fingolfin)
1 year ago

Θα μπορούσε αυτή να είναι η απάντηση της Ελλάδας; Και να γίνει μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υπόλοιπων αρμάτων (300 Leo2) μας με τα έσοδα; Δηλαδή να πάρει η Κύπρος 53 (ελληνικά) + 19 (ισπανικά) = 72 άρματα.
https://politis.com.cy/synenteyxeis/i-kypros-echei-rolo-stin-pesco/?fbclid=IwAR3h3qMK63brpv4RGbdD9U2Lm7UJ-sESo6iINruR_PUp63neb4352Wb8VAk
https://doureios.com/gia-mia-epilarhia-leopard2a4-endiaferetai-i-kypros/

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι ρόλο έπαιξε η πολεμική αναμέτρηση Ελλάδας-Άξονος στην τελική έκβαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου;

Ο δρόμος προς τον 2ο ΠΠ – Πρελούδιο Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο 2ος ΠΠ έγινε για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών που είχε αφήσει ανοιχτούς...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

33
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 January

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 May 2015 #348

Αγορά

Related News

Επίδειξη Δυνατοτήτων από Εθνικής Φρουρά και βρετανικές δυνάμεις (Εικόνες)

Συνεχίστηκαν χθες, με τη δεύτερη και κύρια Επίδειξη Δυνατοτήτων (Capabilities Demonstration), οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς με τη Βρετανική Ναυτική Δύναμη «Littoral Response...

Ν. Αναστασιάδης: Η σημερινή μέρα είναι επίκαιρη για τα όσα λαμβάνουν χώρα και έχουν ακριβώς τις ίδιες προθέσεις όπως και ο ναζισμός ή ο...

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ σημερινή μέρα είναι επίκαιρη για τα όσα λαμβάνουν χώρα και έχουν ακριβώς τις ίδιες προθέσεις όπως και ο ναζισμός ή ο φασισμός του...

ΟΗΕ: Στις 3 Νοεμβρίου η συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ

ΑΠΕ-ΜΠΕΣτις 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.Σε ανακοίνωση...