Η Leonardo παρουσιάζει νέα διαμόρφωση του C-27J για την καταπολέμηση πυρκαγιών

14
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μία νέα πρόταση για την χρήση του μεταφορικού αεροσκάφους C-27J ως πυροσβεστικό αεροσκάφος προτείνει η Leonardo στην εκδήλωση «16th Aerial Firefighting Europe».

 

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου η ιταλική εταιρεία, το C-27J «Fire Fighter» φέρει την προσθαφαιρούμενη συλλογή Fire Attack System της Simplex Aerospace. Η συλλογή μπορεί να εγκατασταθεί ή να απομακρυνθεί σε 60-90 λεπτά από μικρή ομάδα προσωπικού, ενώ η χωρητικότητά της ανέρχεται σε 10.600 λίτρα και είναι εφικτή η πρόσθεση 568 λίτρων αντιπυρικού υγρού.

 

Σύμφωνα με την Leonardo η εγκατάσταση της συλλογής δεν απαιτεί τροποποιήσεις στην άτρακτο και η επιλογή προσφέρεται στους διαθέσιμους χρήστες του C-27J. Το C-27J έχει επιλεγεί από 14 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ελλάδα, και σε υπηρεσία υπάρχουν 85 μονάδες.

 

Παράλληλα, η Leonardo μελετά από κοινού με την ευρωπαϊκή κοινοπραξία SCODEV μια συσκευή που θα επιτρέπει την ασφαλή υδροληψία από θάλασσα, λίμνες και ποτάμια, με το C-27J να συλλέγει νερό πετώντας σε ύψος περίπου 30 μέτρων πάνω από την υδάτινη επιφάνεια.

 

Τερματίσθηκε η παρουσία του ρουμανικού “πυροσβεστικού” Spartan στην Ελλάδα


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
SEAMAN
Guest
SEAMAN

Ωχ βάζουν ιδέες στους δικούς μας…καμία συλλογή για μετατροπή σε Gunship δεν έχουν να προτείνουν;;;

Γιώργος
Guest

Εάν υπάρξει η απαίτηση από κάποια χώρα θα βγάλουν… με πολλές μετατροπές πιθανόν και στην άτρακτο ορισμένες, ανάλογα το πόσο gunship το θέλεις. Σίγουρα δε θα είναι σαν το C-130 που έχει τους διπλάσιους 4 κινητήρες αντί των 2 για να μεταφέρει τόσο βαρύ οπλισμό, θα βγει κάτι σε light gunship ή gunship με περιορισμούς. Το ατού του είναι ότι, ενδεχομένως, θα μπορεί να βγει μία special έκδοσή τους για να αποπροσνηώνεται από αεροπλανοφόρα, όπως το E-2. Πιστεύω πάντως πως δύο 20mm κάνες μπορεί να τις πάρει σχετικά εύκολα. Προσωπικά προτιμώ gunship ελικόπτερα και όχι αεροπλάνα γιατί για να πετάξουν… Read more »

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Έχει υπάρξει προτεινόμενη έκδοση gunship του C-27J.
Η AC-27J Stinger II με πυροβόλα των 20 και 40 χιλιοστών όπως και με βόμβες.
Δεν θα υπάρξει έκδοση του C-27J για επιχειρήσεις από αεροπλανοφόρα.
Αυτό περί ελικοπτέρων gunship που τα προτιμάς έχει υπόψη ότι τέτοια έχουν καταρριφθεί κατά δεκάδες σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, Ιράκ κ.α που αυτοί που τα χρησιμοποιούσαν αυτά τα ελικόπτερα είχαν απόλυτη αεροπορική κυριαρχία.

Steve
Guest
Steve

μόλις ολοκληρωθεί πρεπει να κλείσουμε 10 kit άμεσα!!

Χωρίς να ειμαι ειδικός νομίζω οτι τα cj27 δεν έχουν τους περιορισμούς των cl για μεγίστη θερμοκρασία περιβάλλοντος ή αέρα…

Σίγουρα θα είναι πιο αργός ο ανεφοδιασμός και δεν θα βοηθάει και παντού η γεωγραφία της Ελλάδος αλλά αν μπορεί να πετάει σε πιο δυσμενείς συνθήκες που δεν μπορούν τα cl πιστεύω είναι καλή προσθήκη και με τους 10 τόνους.

Spirit
Guest
Spirit

Χρειάζονται στρατηγικά μέσα είναι δεδομένο αυτό. Και αυτό είναι μια λύση… όμως αυτή η μορφή ρίξεις σίγουρα θα έχει θέματα πάνω στο αεροσκάφος. Το MAFFS ΙΙ για τα C-130 σίγουρα είναι καλύτερη λύση, ώστε να προστατεύεται και το αεροσκάφος.

Νομίζω όμως ότι καλύτερη λύση γενικότερα για το ελληνικό ανάγλυφο είναι τα βαρέα ελικόπτερα. Μεγάλα αεροσκάφη όπως το Be-200 πολλές φορές δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα, λόγω των περιορισμών.

Οπότε νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε Chinook ή S-64 Erickson.

Steve
Guest
Steve

Τα ελικόπτερα δεν έχουν περιορισμό στον καιρό-αερα?
Γιατί όλοι γνωρίζουμε πότε “τυχαίνουν” οι φωτιές….
Πολύ καλά τα ελικόπτερα και ρίχνουν πιο στοχευμένα και είναι οτι καλύτερο για το πρώτο στάδιο…
οταν ανοίγει το μέτωπο δε θα βοηθούσε η ποσότητα των c130-berief ειδικά σε κατοικημένες περιοχές? πχ Μάτι…
Καλό και το MAFS αλλά μου φαίνεται ρίχνει σιγά-σιγά το νερό…
Δε τα θέλουμε για πρώτο ρόλο αλλα να συμπληρώνουν όταν δε μπορούν να πετάξουν άλλα μέσα και οι φωτιές γίνονται ανεξέλεγκτες…

Spirit
Guest
Spirit

Το S-64 Erickson είναι το μόνο μέσο που πετάει αποτελεσματικά μετά τα 6 μποφόρ. Όλα αυτά τα χρόνια μόνο μια φορά το ελικόπτερα δεν μπόρεσε να επιχειρήσει στην Νότι Εύβοια με 10+ μποφόρ! Μπορεί να πάρει νερό σχεδόν από οπουδήποτε. Στις ΗΠΑ ήδη πολλά ελικόπτερα χρησιμοποιούν NVG, με μια αφρογεννήτρια δεν νομίζω ότι έχει αντίπαλο, αν και έχει κάποια μειονεκτήματα ως μέσο (ταχύτητα. αυτονομία).

SPirit
Guest
SPirit

Μιας και το ξέχασα, αν υλοποιηθεί το:
συλλέγει νερό πετώντας σε ύψος περίπου 30 μέτρων πάνω από την υδάτινη επιφάνεια…

Σίγουρα θα είναι μια καινοτομία, που αν θα γίνει σε επόμενη βάση, θα τους δώσει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των Canadair…
Βέβαια μένει να το δούμε να εφαρμόζεται και επιχειρησιακά κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό χρήσης αφρού αντί για επιβραδυντικό ίσως να αλλάξει τα δεδομένα.

Steve
Guest
Steve

Σωστό γιατί και ο αέρας συνοδεύεται και με κύμα smile

alexmark
Guest
Alex

Ο πρόγονός του το Aeritalia G-222 χρησιμοποιήθηκε από τη δεκαετία του 80 σε δασικές κατασβέσεις, στην Ιταλία.

Digenis
Guest
Digenis

Θα τα λιωσουμε το κορμί και θα χρειάζονται πολλές επισκευές και αυτά με αποτελεσμα να ειναι καθηλωμένα για επισκευές πολυ καιρο και θα λειψουν απο την αερομεταφορές … Δεν πρεπει να μπλεχτουν οι ρολοι τους για να καλύψουν ανεπάρκεια στην αεροπυρόσβεση .

Αλέξανδρος
Guest
Αλέξανδρος

ναι ενώ τώρα πετάνε που δεν είναι λειωμένα

Eman202
Guest
Eman202

Ποιες αεροματαφορες;
Κ ποιοι ρολοι να μπερδευτουν;
Τα πηραμε για τις αναγκες μεταφορας των Ε.Δ κ τα εχουν καταντησει ασθενοφορα των νησιων γιατι ενω εχουν αγοραστει μεσα για το ΕΚΑΒ για να κανουν αυτην την δουλεια αλλα ειναι ακαταλληλα γιατι η αγορα εγινε λογο μιζας κ οχι μετα απο σωστη επιλογη ειτε ειναι καθηλωμενα απο βλαβες γιατι πολυ απλα δεν τα φτιαχνουμε μιας κ βολευονται καποιοι να κανουν την δουλεια τους αλλοι με τα C27j

Ioannisgr
Guest
Γιάννης.K.

Το πρόβλημα στην Πυρόσβεση είναι ο όγκος του νερού και ποιο εναέριο μέσο θα το ρίχνει; Πέρα από το να μειώνει την θερμότητα δεν κάνει κάτι άλλο, τα εναέρια δεν σβήνουν την φωτιά, γι αυτό υπάρχουν τα επίγεια μέσα και τα πεζοπόρα. Δεύτερον ποιο επιβραδυντικό θα χουν, αφού απαγορεύονται τα επιβραδυντικά στην Ελλάδα, εκτός αν μιλάμε για αφρογόνο υλικό που ήδη υπάρχει στα Πυροσβεστικά οχήματα όλων των τύπων, η πρώτη έξοδος έχει δεξαμενή αφρού αν χρειαστεί, το ίδιο και τα υπόλοιπα οχήματα. Αν χρειαστεί το Σώμα εναέρια θα πρέπει να πάει σε τύπου καναντέρ και σε ελικόπτερα, αλλά το ποιο… Read more »