«Ξεκολλάει» το πρόγραμμα Follow On Support (FOS) των αεροσκαφών C-27J

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) αποφάσισαν την αποδοχή του φακέλου δικαιολογητικών ποιοτικής επιλογής της εταιρείας Leonardo Societa Per Azioni για τον υπ’ αριθμό 03/2019 διαγωνισμό «Εν Συνεχεία Υποστήριξη – Follow On Support (FOS) αεροσκαφών C-27J.

Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε νωρίτερα σήμερα στον κυβερνητικό ιστότοπο «Διαύγεια», στις 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η αποσφράγιση των φακέλων ποιοτικής επιλογής για τον σχετικό διαγωνισμό, στον οποίο φάκελο συμμετοχής κατέθεσε εμπρόθεσμα η εταιρεία.

Π.Καμμένος: Συμφωνία με τα Σκόπια, FOS για Mirage 2000/ C-27J, FREMM κι άλλα καλούδια

Η συμμετοχή της Leonardo Societa Per Azioni περνά στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, στόχος της οποίας είναι η σύναψη συμφωνίας για την ομαλή υποστήριξη των μεταφορικών αεροσκαφών C-27J. Η Πολεμική Αεροπορία έχει προμηθευτεί οκτώ C-27J, η παράδοση των οποίων ξεκίνησε το 2004. Τα C-27J αξιοποιούνται σε αεροδιακομιδές, ανθρωπιστικές αποστολές και αποστολές αερομεταφορών.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Νικ1
Guest
Νικ1

Λάθος. Τίποτα δεν ξεκολλάει κ τίποτα δεν προχωράει γιατί για να αγοραστεί 1 βίδα πρέπει να συνεδριάσουν 15 επιτροπές κ συμβούλια. Γιατί χρειάζεται διαγωνισμός για κάτι που μόνο η Leonardo μπορεί να προσφέρει; Διαδικασίες-κουκλοθέατρο από κλόουν με στολές κ γραβάτες που τρώνε δημόσιο χρήμα. Αν τους ενοχλούσε κάτι θα είχαν παραιτηθεί ή θα άλλαζαν το νόμο Βενιζέλου περί προμηθειών.

Δείτε τι γράφατε για το ΠΝ πριν 1 σχεδον χρόνο: https://www.ptisidiastima.com/hellenic-navy-programs-for-2019/ Από τα προγράμματα στη λίστα δεν μπήκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ υπογραφή σε συμβόλαιο. Τα ίδια στην ΠΑ κ τον ΕΣ.
Προτείνω την 1/1/20 να ανεβάσετε το ίδιο άρθρο αλλάζοντας τις ημερομηνίες.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προχωράει το πρόγραμμα, εκτός κι αν στην Διαύγεια ψεύδονται, κάτι όμως που διώκεται ποινικά..
Όλοι μας θέλουμε πιο γρήγορα να γίνουν αυτά που χρειάζονται κι όλοι ενοχλουμαστε που δεν προχωράνε τα προγράμματα που χρειάζονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό δεν ξεκόλλησε..

gdmast
Member
gdmast

Το ξεκολλάει, δεν λέει τίποτα. Πρέπει και να τρέξει.

Gilan
Member
Noble Member
Gilan

Τώρα για να καταλάβω, τα C-27 είναι καθηλωμένα λόγο ακαταλληλότητας των αεροπλάνων ή λόγο του ότι τόσα χρόνια δεν είχαν υπογράψει FOS;;;;;;;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

“Η συμμετοχή της Leonardo Societa Per Azioni περνά στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας”.
Είμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια του διαγωνισμού. Κι αν ακόμα φτάσουμε στο τέλος, τίποτα δεν εμποδίζει τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου (δικαστική εξουσία) να διατάξει επανάληψη του διαγωνισμού επειδή υπήρξε μόνο ένας υποψήφιος.
Αν δεν υπάρξει αλλαγή του νόμου δεν υπάρχει ελπίδα.

Νικ1
Guest
Νικ1

Σωστά. Και πρέπει οπωσδήποτε να γίνει διαγωνισμός γιατί για ένα αεροσκάφος που κατασκευάζει μόνο η Leonardo μπορεί να θέλουν άλλες εταιρείες να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό για FOS, πχ η Adidas, η ΦΑΓΕ, η Google κλπ. Για αυτό κ μια απευθείας ανάθεση θα ήταν παράνομη και εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Και η Lockheed Martin κατασκευάζει το f16 , αλλά υπήρξε πρόταση της Boeing για αναβάθμιση τους..

Νικ1
Guest
Νικ1

Εδώ μιλάμε για FOS, όχι αναβάθμιση. Σοβαρά πιστεύεις ότι για FOS κ αναβαθμίσεις θα έπρεπε να υπάρχουν διαγωνισμοί; Να περιμένουμε δηλαδή ότι μια εταιρεία άσχετη με το προιον θα το υποστηρίξει/αναβαθμίσει καλύτερα από εκείνη που το κατασκεύασε; Δεν ξέρω σε ποιά πρόταση της Boeing αναφέρεσαι, όταν όμως εταιρείες εκτός της LM πειράζουν το F-16, συμβαίνουν αυτά:
https://www.flightglobal.com/news/articles/south-korea-kills-bae-systems-f-16-upgrade-programme-405695/