28.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ Μετατροπή Leopard 1 σε βαρέα ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ - Το παράδειγμα των ΗΑΕ

Μετατροπή Leopard 1 σε βαρέα ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ – Το παράδειγμα των ΗΑΕ

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ανάγκη για την απόκτηση ενός ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ το οποίο θα μπορεί να συνοδεύσει μέχρι την πρώτη γραμμή τα Leo 2 του Ελληνικού στρατού είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική καθώς τα Μ113 αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον ρόλο αυτό. Παρά όμως την τεράστια ανάγκη απόκτησης ενός τέτοιου οχήματος η οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και οι παλινωδίες στο θέμα απόκτησης ενός ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ από την χώρα μας στο παρελθόν έχουν σαν αποτέλεσμα τα σχέδια αυτά να μένουν στα χαρτιά. Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που προτείνουν την μετατροπή κύριων αρμάτων μάχης από το αποσυρμένο ή αποσυρόμενο υλικό του Ε.Σ σε βαρέα ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ στα πρότυπα των Ισραηλινών Achzarit Nagmachon κλπ τα οποία αποτελούν μετατροπή αιχμαλωτισμένων Τ-55 και αποσυρμένων Centurion αντίστοιχα. Θα μπορούσε ο Ελληνικός στρατός να επιλέξει μια τέτοια λύση?

Το παράδειγμα των Leopard-1 των ΗΑΕ.

Την δεκαετία του 80 τα ΗΑΕ αγόρασαν από την Ιταλική Οto Melara 40 OF-40 τα οποία ήταν τα iταλικά Leopard 1 που κατασκεύαζαν η iταλική Oto Melara κατόπιν αδείας. Τα OF-40 του στρατού των ΗΑΕ  αποσύρθηκαν και μπήκαν σε αποθήκευση λόγω της έλευσης των Leclerc. Την ίδια σχεδόν περίοδο τα  ΗΑΕ επίσης άρχισαν να παραλαμβάνουν BMP-3. Παρά την επιλογή των BMP-3 κατέστη σαφές πως η θωράκιση τους ήταν αναιμική, έγιναν έτσι σκέψεις για αντικατάσταση των πηγμάτων των BMP-3 με τα υπό αποθήκευση πήγματα των OF-40. Το 2005 δόθηκε ένα συμβόλαιο 12 εκ δολαρίων στην Βελγική Εταιρία Sabiex να παρουσιάσει ένα βαρύ ΤΟΜΑ με βάση το OF-40 και τον οπλισμό και τον πύργο από το BMP-3.
Το αποτέλεσμα ήταν το 45 τόνων όχημα του οποίου το σύστημα μετάδοσης και ο κινητήρας είχε μεταφερθεί στο μπροστινό σημείο του σκάφους με επιπλέον αντι-ναρκική προστασία στο πάτωμα  και μεταφορική ικανότητα 3+5 στη έκδοση ΤΟΜΑ.
Το πρόγραμμα εγκαταλείφθηκε όταν το 2010 τα ΗΑΕ άρχισαν αξιολογούν προτάσεις της Patria (Patria Nemo) και την Τουρκικής Otokar (Otokar Arma) καταλήγοντας στην τοπική παραγωγή του  τουρκικού οχήματος με την ονομασία  RABDAN 8×8 IFV με τον πύργο του BMP-3.

πηγή φωτό: http://www.tanks-encyclopedia.com

Λύση για τον ΕΣ;

Το παράδειγμα της μετατροπής  των Leopard 1  των ΗΑΕ αποδεικνύει πως μια τέτοια μετατροπή είναι κατά πρώτον και κύριον εργονομική και απόλυτα εφικτή  κάτι που σε τέτοιες μετατροπές είναι πάντα το ζητούμενο. Ο ελληνικός στρατός είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο χρήστης των Leo 1 και διαθέτει τεράστια εμπειρία στην χρήση και υποστήριξη του εν λόγω τύπου.  Που θα βρει κανείς οχήματα Leo-1 προς μετατροπή εφόσον τα Leopard υπηρετούν κανονικά στον ΕΣ;

Μια καλή πηγή ίσως θα ήταν ο ιταλικός στρατός είχε σε υπηρεσία κοντά τα 720 Leopard 1 μέχρι το 2008 ενώ διατηρεί σε εξαιρετική κατάσταση κοντά τα 120 Leopard 1 τα οποία και διατηρεί ως εφεδρεία στην LENTA στην οποία ο Ιταλικός στρατός εναποθέτει το πλεονάζον υλικό του.

Πως θα μπορούσε λοιπόν ένα τέτοιο όχημα να Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως οι “Οι Δύσκολοι καιροί φτιάχνουν σπουδαίους ανθρώπους”. Η χώρα μας βρίσκεται σε μια εποχή που η ανατολική μεσόγειος φλέγεται την ίδια στιγμή που η ίδια αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της. Πρέπει να αναζητηθούν λύσεις στον τομέα της άμυνας εκ των ενόντων και να αξιοποιηθεί το εξαιρετικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Μια τέτοια μετατροπή λοιπόν θα μπορούσε να γίνει από τους εργοστάσια βάσης του Ε.Σ. Αρκεί κάποιος να τους εμπιστευθεί το εγχείρημα και να τους παράσχει τα απαραίτητα υλικά για κάτι τέτοιο….


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

21 ΣΧΟΛΙΑ

21 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
CKfurious

Λύσεις μπορεί να βρεθούν
Ακόμα και με χαμηλά budgets
Θέληση ΔΕΝ υπάρχει!!

Και από ότι δείχνουν τα πράγματα κάποιοι νομίζουν πως οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να έχουν άλλη αποστολή

https://www.protothema.gr/politics/article/938499/prosfugiko-eidikos-sudonistis-o-alkiviadis-stefanis/

smp

Δεν χρειαζονται Leo 1 απο την Ιταλία: “Εκποίηση 354 αρμάτων του Ελληνικού Στρατού – Χαμένη ευκαιρία για την ΕΑΒΙ, το ΓΕΣ και την Κύπρο””” (Εκ των 354 αρμάτων, τα 87 είναι άρματα Μ60Α1 και τα 192 Μ60Α3)
Αν είχαμε μυαλό θα το είχαμε ηδη κανει… και Μ-60 σαν τα Achzarit και Μ-60 σαν τα Petah, και Μ-60 σαν τα ΤΟS-Μ1

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Iδανική θα ήταν η μετατροπή των Leo1GR π.χ τα οποία όμως φοβάμαι ότι τώρα έχουν γίνει οικιακά σκεύη και καρφίτσες! Η μετατροπή των αρμάτων της σειράς Μ είναι πολύ πιο δύσκολη λόγω της κλίσης που έχει ο πύργος σε αντίθεση με τα Leo που είναι πιο “τετραγωνισμένα”. Στα άρματα της σειράς Μ θα μπορούσε να αφαιρεθεί ο πύργος με το πυροβόλο των 105χιλ και να τοποθετηθεί κάποιο πολυβόλο των 30χιλ με αυτόματο πύργο ή κάποια αντιαρματικά με επερχόμενη αλλαγή ρόλου αλλά φευ . . . .

Gunner

Για την ακρίβεια, το πίσω μέρος του οχήματος, έγινε το εμπρός. Δεν έγινε μεταφορά του κινητήρα από πίσω εμπρός. Την ίδια ακριβώς διάταξη ακολουθεί και το Τ-15 Armata των Ρώσων. Θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε ένα νέο σκάφος, χρησιμοποιώντας την ανάρτηση και τον κινητήρα του Leo-1 ή την ανάρτηση και τον κινητήρα από τα Μ48/60. Ως θωράκιση, πέρα από τον κλασικό χάλυβα, θα μπορούσε να εμπλακεί η εγχώρια βιομηχανία αναπτύσσοντας ένα πακέτο, ικανό να προστατεύσει το ΠΖ από τις σύγχρονες απειλές. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα όχημα με μεγάλη μεταφορική ικανότητα, ικανό να μεταφέρει 10-12 οπλίτες πέρα από το 3μελες πλήρωμα,… Read more »

montif74

Αγαπητή Πτήση,

καλά κάνετε και τα γράφετε. σας παρακολουθώ κοντά 30 χρόνια και έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως ο Ε.Σ δεν θέλει ΤΟΜΑ! Τόσα χρόνια έχουνε υπάρξει δεκάδες ευκαιρίες να πάρουμε σχεδόν δωρεάν και πάντα βρίσκαμε κάποια δικαιολογία να μην τα πάρουμe

Southpaw

Εκείνα τα 170 leopard 1a1 και v που καναμε κονσερβες πριν 10 χρονια δε μπορουσαν να τα δωσουν σε κάποια στελέχη του τεχνικου να πειραματιστουν απανω τους. Δε νομιζω αν ζητουσαν να σχηματιστει μια ομαδα για ενα τετοιο project να μην τρεχαν να συμμετασχουν. Αλλα τι λέω τώρα κι εγω…

Lysander

Σίγουρα ένα ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ βασισμένο στο πήγμα Leopard 1 θα ήταν αυτομάτως τρομερή αναβάθμιση συγκριτικά με τα τρέχοντα M-113, αλλά δε θα το χαρακτήριζα ως “βαρύ”, υπό την έννοια ότι το Leo 1 είναι ελαφρά θωρακισμένο (ήταν και για τα δεδομένα της εποχής του, ο σχεδιασμός του ευνόησε ταχύτητα και ισχύ πυρός εις βάρος της θωράκισης). http://www.tanks-encyclopedia.com/coldwar/West_Germany/Leopard-I.php http://tankarchives.blogspot.com/2016/07/leopard-armour-schematics.html Θα προτιμούσα την προοπτική βαρέως ΤΟΜΠ, με το βάρος που θα εξοικονομηθεί με την αφαίρεση του πύργου και δεδομένης της αναδιαμόρφωσης του πήγματος για υποδοχή στρατιωτών να επενδυθεί ως επί το πλείστον σε βαρύτερη παθητική θωράκιση του πήγματος στη λογική του Ισραηλινού Μerkava… Read more »

Stavrogin

To συγκεκριμένο πάντως ως προς το καβουκι φαινεται να το φτιαξε ο σιδεράς της γειτονιάς. ειναι απλή συγκόληση ατσάλινων -πλακών περιπου 30mm στα πλαινα, 20+ πάνω και πίσω. Αν θέλαμε θα μπορουσαμε καλυτερα

evaggelos

θα μπορουσαμε να δουμε τα μολφ γι αυτη την δουλεια,οπως και θα ηθελα να δω αν γινεται το λεο 1 να παρει την κανη του λεο 2.

Αίας

Πυριβολο των 120 σε λεο1 μπαίνει αλλά πρακτικά είναι αδόκιμο. Περιορίζεται το τόξο ανύψωσης για αρκετές μοίρες, περίπου 20 αν θυμάμαι καλά. Επιπλέον η καταπόνηση είναι πολλαπλάσια, ο φόρτος περιορίζεται, απαιτούνται εργασίες έξτρα για χώρους αποθήκευσης; και γενικά στον πύργο; Τα οχήματα είναι παλιά παιδιά, δεν αξίζει πλέον τίποτα να γίνει πανω τους, μας αρκεί να παίρνουν ακόμα μπροστά. Οταν το Ισραήλ οχ προχωρούσε σε μετατροπή αρμάτων ήταν τριάντα χρόνια πριν; Το 2020 τι ακριβώς θα κρατήσουμε; Προφανώς τίποτα για να δουλέψουμε σε ένα καταπινημενο σασί; Στο τέλος θα βγει ο κούκος αηδόνι για το τίποτα. Πιστεύω πως στα λεο1… Read more »

Spirit

ΒTOMΠ δεν νομίζω ότι θα ήταν λύση, όσο υπάρχουν Μ2, που θα μπορούσαν βγάζοντας το πύργο να τοποθετηθεί και πρόσθετη θωράκιση. Ειναι η μόνη ρεαλιστική λύση.
Tα Leo 1 που αποσύρονται θα μπορούσαν να γίνουν TOMO, αντιαρματικά, οχήματα μηχανικού κλπ.

flashg

Για να έρθει ΤΟΜΑ στην Ελλάδα πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση για την καλή εκπαίδευση του στρατού, αφού θα πρέπει να ξαναγραφούν όλες οι τακτικές . Επίσης θα πρέπει να γίνει αύξηση της θητείας γιατί ο χρόνος των 9 μηνών είναι ανεπαρκής. Τέτοια δυστυχώς δεν πρόκειται να υπάρξει. Έτσι όπως είναι σήμερα η Ελληνική κοινωνία μόνο σε πυραύλους μπορεί να πιάσουν τόπο τα λεφτά όπως γίνεται σε τριτοκοσμικούς στρατούς.

GK_

Η ιδεα επι της αρχης ειναι ενδιαφερουσα. Στην ουσια ομως θα πρεπει να λαβουμε υποψη μια σειρα απο μειονεκτηματα που παρουσιαζει: Τα ΗΑΕ διέθεταν στις αποθήκες τοσο τα OF40 οσο και τα BMP3, με αποτελεσμα το λεγομενο προγραμμα R&D να περιοριστηκε σε εσωτερικες αλλαγες στο Leo1 και στο «παντρευμα» του πυργου με το πηγμα. Στην περιπτωση του ΕΣ, υπαρχουν μεν τα σκαφη, αλλα οι πυργοι απο που θα «βγουν»; και με τι αντιτιμο; Αλλη περιπτωση: Achzarit και σια της δεκαετιας του ’70. Οταν βγηκαν αυτα, απο μετασκευη των ΜΒΤ τυπου Τ54/Τ55/Τ62, ειχαν πολλους περιορισμους σε οτι αφορα την αρχιτεκτονικη κια… Read more »

ACHERON

«Τα Bradley των Αμερικανων εκαναν σουρωτηρι πολλα Τ54/Τ55 των ιρακινων απλα βαλλοντας εναντιας του με το πυροβολο των 25χλς.»; Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω. Από πίσω και κοντά,το 25άρι έχει διατρήσει και Άμπραμς στην περιοχή του κιβωτίου. Αλλά από συνήθεις αποστάσεις εμπλοκής κάποιων εκατοντάδων μέτρων,και με τα Τ-54/55 να δείχνουν στο Μ2 το πρόσθιο σκάφος/πύργο,σουρωτήρι δέν γίνονται από τα 25άρια με τίποτε. Μάλλον κάποια «πεθαμένα» γάζωσαν από βολική γωνία και απόσταση. ΥΓ. Πληροφοριακά,το άρμα Oto-Melara/FIAT OF-40,είναι μέν βασισμένο στο Leopard-1,αλλά πέρα από το δυναμικό συγκρότημα,τίποτε δέν είναι κοινό στους δύο τύπους. Ακόμη και το πυροβόλο,που φαινομενικά είναι το τυπικό 105άρι… Read more »

GK_

«..Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω. Από πίσω και κοντά,το 25άρι έχει διατρήσει και Άμπραμς στην περιοχή του κιβωτίου. Αλλά από συνήθεις αποστάσεις εμπλοκής κάποιων εκατοντάδων μέτρων,και με τα Τ-54/55 να δείχνουν στο Μ2 το πρόσθιο σκάφος/πύργο,σουρωτήρι δέν γίνονται από τα 25άρια με τίποτε. Μάλλον κάποια «πεθαμένα» γάζωσαν από βολική γωνία και απόσταση. ..» Αντιλαμβανομαι οτι η πληροφορια που υπαρχει στην βικι μαλλον δεν επιτρεπει να ειναι ξεκαθαρο εαν το 25χλς εχει ικανοποιητικες επιδοσεις εναντια στον προσθιο θωρακα των Τ-55 των ιρακινων: “..The tungsten APDS-T rounds proved highly effective in Desert Storm, being capable of knocking out many Iraqi vehicles, including… Read more »

Costas

Πιστεύω ότι τα ΤΟΜΠ μικρή χρησιμότητα έχουν για την Ελλάδα, δεδομένων των γεωγραφικών συνθηκών και των πεδίων στα οποία θα κληθεί να πολεμήσει ο στρατός. Δεν θα κληθούμε να δώσουμε μάχες σε εχθρικό έδαφος, άρα η μεταφορά προσωπικού είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αντίθετα χρειάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό ΤΟΜΑ κυρίως για τα νησιά και κύρια άρματα μάχης κυρίως για την ηπειρωτική υπεράσπιση. Εντούτοις θα προτιμούσα για αυτό τον σκοπό να αναπτυχθεί εγχώριο όχημα (προφανώς με συνεργασία ξένων εταιρειών), τροχοφόρο (π.χ. 8χ8) όχι βαρύτερο από 20 τόνους (πλήρες φορτίο), με δυνατότητα προσαρμογής του οπλισμού αναλόγως της αποστολής και του πεδίου μάχης. Το κόστος… Read more »

JohnnyB

Άνθρωπε μου ξαναδιάβασε το άρθρο.
Περιεκτικά λέει για την χρόνια ανάγκη ενός ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ που θα μπορεί αξιοπρεπώς να συνοδεύει τα Leopard 2 MBT μας σε οποιοδήποτε ελιγμό ή προέλαση.

Costas

Το διάβασα μια χαρά. Εσύ διάβασες αυτά που έγραψα; Διαφωνώ με τα ΤΟΜΠ, συμφωνώ με τα ΤΟΜΑ (δεν θεωρώ ότι είναι το ίδιο πράγμα). Προτιμώ να να φτιάξουμε καινούργιο εγχώριο ΤΟΜΑ (και μάλιστα τροχοφόρο) παρά να πάρουμε μεταχειρισμένα Leo 1 και να τα αναβαθμίσουμε (δεν τα θεωρώ κατάλληλα). Δεν βρίσκω πρωταρχική ανάγκη την ενίσχυση των ΕΔ σε αυτόν τον τομέα, προτιμώ ελαφρύτερα οχήματα (περισσότερα οχήματα τύπου Humvee και λιγότερα ΤΟΜΑ) για τις ανάγκες και τις αποστολές μας. Επίσης δεν πιστεύω ότι η απειλή των Τουρκικών τεθωρακισμένων περιορίζεται με Ελληνικά τεθωρακισμένα (είτε ΤΟΜΠ, είτε ΤΟΜΑ, είτε βαρύ άρμα μάχης) αλλά με… Read more »

KAG

Πατεντες τυπου Mad Max.. Οχι δεν θα παρω.. Προτιμω τα Leo 1 να πανε στα νησια κ να φτιαξω κατι σαν το Κενταυρος για ΤΟΜΠ ΤΟΜΑ..

Tazos

Τόσο το κόστος μετάτροπής όσο και το κόστος χρήσης θα είναι τεράστιο και θα επιβαρύνει πολύ τα ΤΠ που θα εξοπλίσουν και θα αποροφήσουν ανταλλακτικά απο τα κανονικά Λεο1. Αντί να κάνουμε τρελές πατέντες, θα μπορούσε ο ΕΣ να εξετάσει ορθολογικές μετατροπές, δηλαδή εκσυγχρονισμό των Μ113 σε Α3 με ενισχυμένη θωράκιση με συλλογές κατασκευασμένες στην Ελλάδα, καθώς και ανάπτυξη κάποιου κίτ ενεργής θωράκισης/κεραμικά για τα Λεο 1 και Μ48, με κατασκευή των υλικών και συναρμολόγηση στην Ελλάδα.

AESA

Θα βάλουν κοτσαδόρο πίσω από τα Hel2 και θα τραβάνε ότι θέλουν … τροχόσπιτα, βάρκες, λύωμενα ..

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μετα τον εκσυγχρονισμό των F-16C/D σε F-16V, τι; Ποιο είναι το επόμενο βήμα για την ΠΑ;

 Οι παλιοί μας αναγνώστες θα θυμούνται τα "άγχη" του 2016, 2017 και 2018. Η Τουρκία έστελνε πιλότους στις ΗΠΑ για να εκπαιδευτούν στα F-35A,...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

260
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 March #394

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 May 2015 #348

Αγορά $

Related News

Η Πορτογαλία έστειλε φρεγάτα στην Ολλανδία για εκσυγχρονισμό

Η πορτογαλική φρεγάτα NRP Dom Fransisco de Almeida βρίσκεται στην Ολλανδία, για να συνεχίσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού.Το πλοίο έφυγε από την Πορτογαλία την περασμένη...

Το πρόγραμμα Μελλοντικού Αεροσκάφους Εφόδου Μακράς Εμβέλειας του Αμερικανικού Στρατού ίσως υιοθετηθεί από την Αεροπορία

Η Αμερικανική Αεροπορία έχει τον νου της στο πρόγραμμα του Μελλοντικού Αεροσκάφους Εφόδου Μακράς Εμβέλειας (Future Long-Range Assault Aircraft) του Αμερικανικού Στρατού, που έχει...

Ένταξη της φρεγάτας BRP Jose Rizal στο ναυτικό των Φιλιππίνων

Με μια μεγάλη τελετή το Πολεμικό Ναυτικό των Φιλιππίνων έθεσε επίσημα σε υπηρεσία την φρεγάτα 'Jose Rizal', την πρώτη φρεγάτα του στόλου του που...

Οι στρατιωτικοί συντάκτες εκφράζουν την υποστήριξη τους στον Ιβάν Σαφρόνοφ που κατηγορείται για εσχάτη προδοσία

Οι συντάκτες των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που καλύπτουν θέματα που σχετίζονται με την δραστηριότητα του στρατιωτικό-βιομηχανικού συμπλέγματος και του διαστημικού τομέα, με ένα...

Η Σερβία προχωρά σε νέες παραγγελίες οχημάτων και πυροβόλων NORA B52 μέσα στο 2020

Στις 13 Ιουλίου πραγματοποίησε επίσκεψη σε εργοστάσιο παραγωγής των τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων 8x8 LAZAR-3 και αυτοκινούμενων πυροβόλων NORA B52 M15 των 155mm ο υπουργός...
- Advertisement -