21.5 C
Athens
Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΠΟΨΕΙΣΕκσυγχρονισμός των Leopard 1A5 σε 1A5HEL ή 1A6HEL; Προφανώς κι αξίζει!

Εκσυγχρονισμός των Leopard 1A5 σε 1A5HEL ή 1A6HEL; Προφανώς κι αξίζει!

- Advertisement -

 

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της σελίδας μας, είναι ο τρόπος επικοινωνίας που έχουμε “χτίσει” με τους φίλους αναγνώστες μας. Τα σχόλια, αυτά τα “λίγα” που πλέον επιτρέπουμε να περνούν, δημιουργούν μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ της σελίδας και περιοδικού, με τους αναγνώστες μας. Ξεπερνούμε τα οπαδικά, κομματικά, εμπρηστικά κ.ο.κ. σχόλια, και μένουμε σε εκείνα με την άποψη, την αγωνία, την άρνηση, το ερώτημα του καθενός.

Canadian Leopard C2 tanks and their crews stand-by as a Black Hawk helicopter takes off from Forward Operating Base Ma’Sum Ghar near the town of Bazaar-e-Panjwayi. Joint Task Force Afghanistan (JTF-Afg) is Canada’s contribution to NATO’s international security assistance force (ISAF) in Afghanistan. The focus of this mission is to help Afghans rebuild their lives, families, communities and nation. Canadian forces personnel in Afghanistan are working to improve the quality of life of Afghans by providing a more secure environment in which Afghan society can recover from more than 25 years of conflict. The Canadian dorces (CF) contribution in Afghanistan comprises about 2,500 soldiers, most of whom serve in Kandahar province with a smaller number of personnel assigned to Kabul, various military headquarters, and civilian organizations. (National Defence Canada photo by MCpl Yves Gemus)

Ασχολούμαστε με νέο ΤΟΜΑ και Leo2A4, ο βασικός κορμός όμως των ΤΘ είναι τα Leopard 1A5. Μήπως αυτή είναι η “Αχίλλειος πτέρνα” των τεθωρακισμένων μας;

Δεν κρύβουμε πως η σελίδα, σε αντίθεση με το περιοδικό, την έντυπη ΠΤΗΣΗ, μας επιτρέπει να βγάζουμε και λίγο “συναίσθημα”. Έτσι, δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας για κινήσεις όπως η αγορά των 3 FDI, των 24 Rafale, ή η φημολογούμενη συμφωνία-πακέτο, που θα περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό των Leopard 2A4 σε Leopard 2A7+, των Leopard 1A5 σε 1Α5 ή 1Α6HEL, της έξυπνα χρηματοδοτημένης προσφοράς για αγορά μεγάλου αριθμού (για τα διεθνή δεδομένα) ΤΟΜΑ Lynx, αλλά και του “σκουπίσματος” κάθε διαθέσιμου Marder από τα γερμανικά αποθέματα.

Μετατροπή Leopard 1 σε βαρέα ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ – Το παράδειγμα των ΗΑΕ

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα διαβάσουμε, και δεν θα απαντήσουμε σε φίλους αναγνώστες, με βάση πάντα όσα ξέρουμε, κι έχουμε επιβεβαιώσει δημοσιογραφικά, για αρκετές ερωτήσεις ή αμφιβολίες. Έτσι, αν έχουμε διαβάσει σωστά τις αγωνίες των φίλων μας αναγνωστών, μια από τις κυριότερες είναι αν πρέπει να ξοδέψουμε χρήματα για να εκσυγχρονίσουμε τα Leopard 1A5. Ενώ υπάρχουν απόψεις που δεν θέλουν κανέναν εκσυγχρονισμό, αλλά και άλλοι που ζητούν αντικατάσταση τους από 400 (!) M1A1 Ambrams από τις ΗΠΑ.

Καναδικό Leopard 1C1 με θωράκιση MEXAS στο Κόσοβο

Ο Καναδάς αποσύρει τα Leopard 1 AEV – Αξίζει να μελετηθεί η περίπτωσή τους;

Καταρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε τους λόγους για τους οποίους θα γίνει εκσυγχρονισμός. Ο ΕΣ θέλει να βελτιώσει την συντηρισιμότητα των γερασμένων Leopard 1A5, καθώς τα ηλεκτρονικά τους είναι της δεκαετίας του 1980, εδώ και πάρα πολλά χρόνια εκτός υποστήριξης. Με λίγα λόγια, οι μηχανικοί και οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και τα στελέχη των Μονάδων με Leopard 1A5, κάνουν καθημερινά τα δικά τους “θαύματα” προκειμένου να διατηρούν τα άρματα επιχειρησιακά.

Καναδικό Leopard 1C2 με θωράκιση MEXAS

Δεκάδες Leopard 1 μπορεί να στείλει η Γερμανία στην Ουκρανία, αν το αποφασίσει

Επίσης, είναι μάλλον υπερβολή να θεωρούμε τα πυροβόλα των 105 χιλιοστών ξεπερασμένα. Το όπλο μπορεί να διατρήσει κάθε θώρακα στην περιοχή μας, ενώ ο ΕΣ έχει μεγάλα αποθέματα με ανάλογα βλήματα. Φυσικά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, και προφανώς το 105 είναι λιγότερο ισχυρό από το 120, και το 120 είναι λιγότερο ισχυρό από το 140 και πάει λέγοντας…

Καναδικό Leopard 1C2 με θωράκιση MEXAS στο Αφγανιστάν

Τονίζουμε εδώ πως ο ΕΣ ξέρει πολύ καλά το Leopard 1A5, έχει μεγάλο απόθεμα μηχανολογικών ανταλλακτικών (από άλλα Leopard 1V, 1A4GR κ.ο.κ.), και το βασικότερο, έχει μια τεράστια δεξαμενή εφέδρων που μπορούν να επανδρώσουν τα άρματα αυτά σε λίγες ώρες από τη στιγμή που θα δοθεί η εντολή επιστράτευσης. Και πάντα χρειάζονται ικανά στελέχη για τα εκατοντάδες άρματά μας, που να μπορούν να τα στελεχώσουν και να τα υποστηρίξουν.

Η Γερμανία αναβαθμίζει 101 άρματα Leopard 2 στο επίπεδο “2Α7V”

To Leopard 1A5 είναι λοιπόν ένα άρμα που χρειάζεται ελάχιστα χρήματα σε υποδομές για να υποστηριχτεί, υπάρχει έμπειρο κι εκπαιδευμένο προσωπικό για να τα επανδρώσει όταν απαιτηθεί, υπάρχει απόθεμα ανταλλακτικών. Προφανώς και ένα αμερικανικό M1A1 που θα μετατραπεί σε M1A2v3 είναι έτη φωτός ανώτερο, αλλά και πολλά δις ακριβότερο. Επίσης, ο ΕΣ θα πρέπει να φτιάξει υποδομές για να συντηρεί, να εκπαιδεύσει χιλιάδες εφέδρους εκ νέου στα Μ1. Όλα αυτά, ενώ θα έχει ήδη σχεδόν 350+ Leopard 2A7+ να συντηρεί (εφόσον προχωρήσει η εκεί αναβάθμιση των Leo2).

Eurosatory 2018: σκάφος Leopard 2A7 + πύργος Leclerc = «ευρω-τανκ»!

Τα Leopard 1A5 παίζουν το ρόλο των αρμάτων που θα πλαισιώσουν τις επιθετικές αιχμές των Leopard 2HEL/A4. To Leo2A4 σύντομα θα γίνει 2Α7 (ελπίζουμε), και οι δυνατότητές του θα είναι εκπληκτικές. Αλλά ο αριθμός τους είναι υπερβολικός για έναν στρατό όπως ο ελληνικός, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος χρήστης Leopard 2 αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Συνεπώς, πολύ θα θέλαμε και καμιά 400αριά M1A1 Ambrams που θα γίνουν Μ1Α2, αλλά ας είμαστε λογικοί, αυτό δεν γίνεται. Και ας μην βιαστούν να πουν κάποιοι “δεν μας τα δίνουν οι ΗΠΑ”. Οι ΗΠΑ μας τα δίνουν, πολύ θα ήθελαν να “χωθούν” και στον ΕΣ με τα άρματά τους, αλλά αυτό θέλει χρήματα που δεν έχουμε.

Leopard 1A6

Ουκρανικά μαθήματα νο 1: Το άρμα μάχης βλέπει τα όρια του

Αντίθετα, με 500 επιχειρησιακά Leopard 1A5 θα ήταν μάλλον λάθος μας να μην επενδύσουμε πάνω τους. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τι μας δείχνουν τώρα οι Ουκρανοί. Προτιμούν τα “προβληματικά” και υποβαθμισμένα Τ-72 από χώρες πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας, καθώς και τα ουσιαστικά “άχρηστα” ΒΜΡ-1, από άλλα δυτικά ανώτερα όπλα, ακριβώς γιατί τα ξέρουν και μπορούν να τα αξιοποίησουν άμεσα και χωρίς κόστος.

Leopard 1A5 του Ελληνικού Στρατού

250 άρματα μάχης M1A2 SEPv3 για την Πολωνία, «έλεγχος τιμών»

Μην ξεχνάμε ακόμη πως τα Μ1 έχουν στροβιλοκινητήρα, με τεράστιες απαιτήσεις στη συντήρηση και σε καύσιμο. Αντίθετα, τα “ταπεινά” Leopard 1 έχουν πετρελαιοκινητήρα με δυνατότητες συντήρησης και στην τελευταία Επιλαρχία.

Ενοχλεί τόσο ο επανεξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων; Τι έφταιξαν τώρα τα Leopard; Μήπως να τα αποσύρουμε υπέρ Τ-90;

Τώρα, τι θέλει να κάνει ο ΕΣ; Για αρχή, θέλει να βελτιώσει το Σύστημα Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) των αρμάτων με κομμάτια που μπορούν να επισκευαστούν εν έτει 2022 και μετά, όπως επίσης να βάλει και προηγμένα σκοπευτικά ημέρας και νύχτας. Η λογική είναι απλή και αδιαμφισβήτητη. Αν μπορεί να δεις πρώτος τον εχθρό, και τον χτυπήσεςι πρώτος, τότε αυτή είναι η καλύτερη άμυνα. Ένας εχθρός που φλέγεται από κάποιο βλήμα ΗΕΑΤ των 105 χιλιοστών, δεν μπορεί να απειλήσει.

Αναβάθμιση 183 Leopard 1A5 σε Leo1A6 με πυροβόλο των 120 χιλιοστών;

Βέβαια, ξέρουμε εδώ κι αρκετά χρόνια πως ο ΕΣ έχει ένα σημαντικό “άγχος” για την αντοχή της θωράκισης των Leopard 1A5. Αν και διπλή, με διάκενο, εντούτοις είναι της δεκαετίας του ’70, και μπορεί και να τη διατρήσει ακόμη κι ένα πυροβόλο Bushmaster 25mm από το πλάι. Το πρόβλημα είναι πως μια ενίσχυση της θωράκισης θα απαιτούσε ενίσχυση και της ανάρτησης, αλλά και του κινητήρα. Αλλιώς το όχημα θα έχανε μέρος της κινητικότητάς του, θα προκαλούσε προβλήματα και συχνές ζημιές.

A Canadian Leopard tank is driven onto the C-17 Globemaster III named the “Spirit of McChord” for the transport Oct. 7 from Manas Air Base, Kyrgyzstan, to Kandahar Air Base, Afghanistan. (U.S. Air Force photo/ Master Sgt. Mitch Gettle)

Τι θα περιλαμβάνει ο εκσυγχρονισμός των Leopard 1A5BR της Βραζιλίας

Ήδη όμως ένας συμμαχικός στρατός αντιμετώπισε το πρόβλημα, και το έλυσε πριν απασχολήσει τον ΕΣ. Ο Καναδάς, πριν στείλει τα δικά του Leopard 1C1/2 σε αποστολές στο Αφγανιστάν, αποφάσισε πως η θωράκιση των αρμάτων ήταν πρόβλημα για την επιβίωση των πληρωμάτων. Έτσι, επέλεξε τη λύση της θωράκισης MEXAS της γερμανικής  IBD Deisenroth. Η IBD πλέον έχει μεταβιβάσει την τεχνογνωσία της στην ελληνική EODH. H MEXAS πλέον στα χέρια της EODH έχει εξελιχθεί σε μια πολύ καλύτερη και ελαφρύτερη θωράκιση.

Leopard 1A6, Leopard 1A5 με πυροβόλο των 120 χιλιοστών

ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο Ελληνικός Στρατός προχωρά σε περιορισμένη αναβάθμιση των ηλεκτροπτικών οδήγησης των Leopard 1A5

Έτσι, το Leopard 1A5 μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα εξαίρετο άρμα μάχης. Μην ξεχνάμε πως το Leopard 1A5 μπορεί να γίνει Leopard 1A6 με πυροβόλο των 120 χιλιοστών (έχουμε 183 πυροβόλα L44 από τα Leopard 2A4, που θα λάβουν το πυροβόλο L55 για να γίνουν Leopard 2A7). Ας σκεφτούμε τώρα τα Leopard 1A5 ως Leopard 1A6HEL, με θωράκιση MEXAS, πυροβόλο L44 των 120 χιλιοστών, προηγμένα σκοπευτικά, και νέο ΣΕΠ.

Leopard 1A6, και ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείται το πυροβόλο των 120 χιλιοστών στον πύργο

ThinkOutOfTheBox: Τα ελληνικά Leopard 2 δεν χρειάζονται APS Trophy, αλλά το Elbit Iron Fist ή το Rheinmetall Strike Shield

Δεν ξέρουμε τι θα κάνει τελικά ο ΕΣ, ούτε τι κομίζουν οι Γερμανοί για τα ελληνικά Leopard 1A5. Μεταξύ μας, ξέρουμε πως οι συζητήσεις έχουν γίνει σε μεγάλο βάθος, και συνεχίζονται. Δεν υπάρχει περίπτωση ο ΕΣ να “πετάξει” χρήματα σε κάτι που δεν χρειάζεται. Αλλά αν θέλουμε μια αρματική δύναμη κοντά στα 1.000 άρματα μάχης, η διατήρηση σε υπηρεσία για πολλά χρόνια ακόμη των Leopard 1A5 είναι η καλύτερη επιλογή. Μακάρι βέβαια να βρούμε τα απαραίτητα χρήματα να πάρουμε και Μ1Α1, Challenger 2, Leclerc, Merkava IV και πάει λέγοντας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

154 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
154 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κόντρα Βρετανών, Γάλλων, Γερμανών και Ολλανδών για φρεγάτες/κορβέτες, οι Αμερικανοί “χτυπούν” δυνατά τις ΜΕΚΟ200ΗΝ

Ο Μάιος φαίνεται πως θα είναι μήνας καθοριστικός για το πρόγραμμα των νέων φρεγατών/κορβετών του Πολεμικού μας Ναυτικού. Από όλους τους ενδιαφερόμενους, έχει ζητηθεί...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

EKTAKTO: H Elbit έχει ξεκινήσει την επαναφορά των ελληνικών T-6A Texan...

12
Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της ΠΤΗΣΗΣ, σχετικά με την πρόοδο κατασκευής των πρώτων εκπαιδευτικών αεριωθούμενων M-346 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, η σελίδα μας έχει...
- Advertisement -
Card image

Μάιος #024 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 17 Μαΐου 1987: Το περιστατικό του USS Stark,...

0
Ιρακινό αεροσκάφος επιτίθεται εναντίον της αμερικανικής φρεγάτας Stark (FFG-31) στον Περσικό Κόλπο χτυπώντας την με δύο πύραυλους Exocet. Η φρεγάτα USS Stark κλάσης “Oliver...
- Advertisement -
Card image

Απρίλιος #023 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

Μάρτιος 022 PTISI March 2022

Αγορά 4.49

Related News

EKTAKTO: H Elbit έχει ξεκινήσει την επαναφορά των ελληνικών T-6A Texan σε πτητική κατάσταση, προχωρούν εντατικά οι εργασίες στην 120 ΠΜ

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της ΠΤΗΣΗΣ, σχετικά με την πρόοδο κατασκευής των πρώτων εκπαιδευτικών αεριωθούμενων M-346 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, η σελίδα μας έχει...

Ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας – Οι υπερπτήσεις πρέπει να πάψουν άμεσα

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για τον εκλεγμένο ηγέτη του λαού που δημιούργησε τη δημοκρατία να απευθύνεται στους αιρετούς του λαού που υπεραμύνθηκαν των δημοκρατικών...

Η Σουηδία και η Φινλανδία θα καταθέσουν μαζί την αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Σουηδία και η Φινλανδία θα καταθέσουν αύριο, Τετάρτη, τις αντίστοιχες αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον."Στη...