Γερμανικά Leopard 2 θα εξοπλιστούν με το APS TROPHY το 2022

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Γερμανικός Στρατός θα εγκαταστήσει σε 17 άρματα μάχης Leopard 2 το ενεργητικό σύστημα προστασίας TROPHY το 2022, εν όψει της συμμετοχής της Γερμανίας στη νατοϊκή δύναμη ταχείας ανάπτυξης (VJTF) το 2023.

 

Σύμφωνα με το “Defense Update”, οι αρχικές δοκιμές του TROPHY στο Leopard 2 θα γίνουν φέτος και θα ολοκληρωθούν το 2021. Ο Γερμανικός Στρατός εξέτασε προηγουμένως το ADS της Rheinmetall, αλλά θεώρησε ότι το σύστημα δεν θα ήταν ώριμο για επιχειρησιακή αξιοποίηση το 2023. Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά 17 άρματα μάχης, από τα οποία τέσσερα θα είναι εφεδρικά.

 

Το TROPHY παράγεται από την ισραηλινή εταιρεία Rafael και είναι επιχειρησιακό σε ισραηλινά άρματα μάχης Merkava IV, ισραηλινά ΒΤΟΜΠ Namer και αμερικανικά άρματα μάχης M1A2 SEP2.

 

Δοκιμές ενεργητικού συστήματος προστασίας TROPHY σε Leopard 2


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
MPAMPIS
Member
MPAMPIS

Άντε και στα δικά μας……

Spirit
Guest
Spirit

Επιστημονική φαντασία… κανένα 20άρι αύξηση να πάρουμε και κανένα κοινωνικό μέρισμα να πέφτει εκλογές έρχονται.

Νίκος
Guest
Νίκος

Ενεργητικό σύστημα προστασίας θα έπρεπε να υπάρχει στον “στάνταρ εξοπλισμό” σε οχήματα τέτοιας τεχνολογίας και κόστους.
Δε γίνεται ένας atgm να βγάζει τόσο εύκολα εκτος τέτοιας ποιότητας Τ.θ.
Όπως βλέπουμε και γίνεται συστηματικά στην Συρία.
Διαφήμιση για αντιαρματικά έχουν γίνει.

Nikoss
Member
Nikoss

Καταξοδευτικαν παλι οι γερμανοι..τι να πεις..θα βαλουν APS σε 17 ολοκληρα αρματα μαχης..η απειλη στον εβρο μεγαλωνει,οι γειτονες αναβαθμιζουν τις αντιαρματικες τους δυνατοτητες ενω επικειται η ενταξη σε υπηρεσια του altay,η τοποθετηση του trophy σε ολα τα Leo2 ειναι απαραιτητη..

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Αν και είμαι υπέρ του Trophy μέχρι να βγει κάποιο άλλο καλύτερο, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι άλλο η αποτελεσματικότητα χρήσης του εναντίον ατάκτων με RPG’s κι άλλο εναντίον εκπαιδευμένου και λειτουργικού στρατού.

Ένας καλά εκπαιδευμένος και λειτουργικός στρατός α) δεν θα πολεμάει σε μεγάλη έκταση με RPGs, β) θα εμπλακεί σε μεγάλες μάχες και όχι σε πόλεμο φθοράς σε πόλεις, γ) θα βρει αντίμετρα για το trophy (δεν ξέρω πχ αν την κεντρική μονάδα ή αισθητήρα θα μπορούσε να την βγάλει off ένας ελεύθερος σκοπευτής από μακριά)

Γιώργος Θαλάσσης
Guest
Γιώργος Θαλάσσης

Το κόστος του συστήματος είναι περίπου στο 1.000.000€ για κάθε όχημα. Δυστυχώς λεφτά δεν υπάρχουν.