Ελαφρό μαχητικό για την USAF;

10
1754
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Χρηματοδότηση για την εξερεύνηση λύσης γύρω από ένα ελαφρό μαχητικό αεροσκάφος κρούσης περιέλαβε η Αμερικανική Αεροπορία στον προϋπολογισμό του έτους 2018.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για μια σειρά δοκιμών την ερχόμενη άνοιξη για ένα «off-the-shelf» και «low-end» μαχητικό αεροσκάφος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η USAF μέσω της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων πραγματοποίησε ήδη μια σειρά δοκιμών γνωστή «Combat Dragon ΙΙ» στην οποία OV-10 Bronco από την εποχή του Βιετνάμ χρησιμοποιήθηκαν στο Αφγανιστάν. Τα δυο αεροπλάνα της North American Rockwell OV-10G+ ήταν δανεικά στην SOCOM το 2013 από την NASA και χρησιμοποιήθηκαν στο θέατρο του Αφγανιστάν αφού εξοπλίστηκαν με glass cockpit και ΣΕΠ για χρήση «έξυπνων» όπλων, συμπεριλαμβανομένων LGB.

Πέρυσι το Ναυτικό των ΗΠΑ χρησιμοποίησε τα ίδια αεροπλάνα στο πλαίσιο της «Inherit Resolve» κατά του ISIS τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

Η USAF θέλει να συλλέξει περισσότερα στοιχεία πριν προκηρύξει διαγωνισμό για την παραπάνω ανάγκη, την οποία όμως ακόμη δεν προσδιορίζει ως εναλλακτική του A-10. Όπως είχαμε γράψει στο παρελθόν η Αμερικανική Αεροπορία αναζητούσε μια «ενδιάμεση λύση» στα A-10 έως την λήψη πιθανής απόφασης για την εξέλιξη ενός νέου αεροσκάφους, χωρίς βέβαια να εγκαταλείπει την θέση της για χρήση του F-35A στους ρόλους που υλοποιεί το Warthog.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Iomar
Guest
Μάριος

Καλησπέρα.

Θα μου συγχωρέσετε άλλη μία φορά το ότι παραβλέπω τη συγκεκριμένη είδηση για να διατυπώσω μία διαφορετική ερώτηση.

Υπάρχει η δυνατότητα αντίλογου στο άρθρο του κύριου Νίκου Χατζή για τη στήλη Διπλωματία – Γεωπολιτική;

famas
Guest
famas

Κάποιο jet trainer θα μπορουσε να γίνει missionized και να παίξει άνετα τον ρόλο του ελαφρου μαχητικού.

Βασίλης
Guest
Βασίλης

Από την μια θεοποιούν τα RPV και θεωρούν ότι σε λίγο θα αντικαταστήσουν ότι πετάει και από την άλλη ψάχνουν να δουν αν το Bronco-άμεσος απόγονος του Ρ-47 του Β ΠΠ, μπορεί να αντικαταστήσει το F35 σε ρόλους CAP!

Em.Ti
Guest
Emmanouil, T

Προφανώς και όχι για το τελευταίο. Δεν έχουν καμία σχέση οι αποστολές του ενός με το άλλο.

Em.Ti
Guest
Emmanouil, T

Ο ανταρτοπόλεμος έχει δημιουργήσει…ενδιαφέρουσες ανάγκες. Το παρήγορο είναι ότι θέλουν να επιμείνουν στα επανδρωμένα α/φη και δεν κοιτούν την λύση των UCAV, τουλάχιστον ακόμα. Τουλάχιστον μέχρι να εφοδιαστούν με α/α όπλα οι αντάρτες.

Ηλιας
Guest
Ηλιας

Μάλλον η scorpion κάνει πολύ καλό lobbing!

Agamemnon
Guest
Τασος...

Ειναι απιστευτη σπαταλη να χρησιμοποιεις πανακριβα μαχητικα για να κυνηγας ουγκανους Ταλιμπαν…
Τα δε αποτελεσματα φαινονται στην διαθεσιμοτητα και κατασταση του στολου των αμερικανικων μαχητικων
αλλα ας οψεται η επιρροη του βιομηχανικου λομπυ στις κυβερνησεις…