14.5 C
Athens
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Αποφοίτησε η πρώτη σειρά πιλότων ναυτικών μαχητικών της Κίνας

- Advertisement -

Το αεροπλανοφόρο Liaoning του Ναυτικού του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAΝ) έγραψε ιστορία την περασμένη εβδομάδα καθώς πιστοποίησε την πρώτη εκπαιδευτική σειρά νέων πιλότων μαχητικών που παρουσιάστηκαν απευθείας από τη ναυτική ακαδημία και εκπαιδεύτηκαν εξ αρχής ειδικά για να πετάξουν με αεροσκάφη από αεροπλανοφόρα.

Μέχρι πρότινος, όλοι οι πιλότοι ναυτικών μαχητικών J-15 (τοπικό αντίγραφο του Su-33) προέρχονταν από την Αεροπορία κι είχαν μετεκπαιδευτεί από τα αεροσκάφη της στο J-15. Τώρα όμως θα υπάρξει πια μία νέα και σταθερή ροή νέων πιλότων καθώς η Κίνα θα έχει όλο και μεγαλύτερες ανάγκες σε έμψυχο υλικό, αφού έχει δυο αεροπλανοφόρα στην θάλασσα και ακόμα δυο υπό ναυπήγηση.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Νοεμβρίου, το Liaoning έπλευσε στον Κόλπο Bohai και διεξήγαγε εξετάσεις πιστοποίησης για μια νέα σειρά πιλότων ναυτικών μαχητικών αεροσκαφών που αποφοίτησαν από τη ναυτική ακαδημία PLA Naval Aviation University, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο δημόσιο λογαριασμό της στο κινέζικο κοινωνικό δίκτυο WeChat.

Το Κινεζικό Ναυτικό δεν έχει επαρκή αριθμό πιλότων

Οι νέοι πιλότοι απονηώθηκαν με ναυτικά μαχητικά αεροσκάφη J-15 κι έπειτα προσνηώθηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Με μέσο όρο ηλικίας 20 ετών, οι πρόσφατα αποφοιτήσαντες πιλότοι προέρχονται από την πρώτη εκπαιδευτική σειρά πιλότων ναυτικών μαχητικών που κατατάχθηκαν απευθείας μετά τη δημόσια εκπαίδευση και εγγράφηκαν στη ναυτική ακαδημία.

Σύμφωνα με τον αμυντικό αναλυτή Λι Τζι από το Πεκίνο σε δηλώσεις τους στην κινέζικη ιστοσελίδα Global Times την Παρασκευή, οι πιλότοι που εκπαιδεύτηκαν με την συγκεκριμένη εκπαιδευτική σειρά είναι νεότεροι, πιο ευέλικτοι και έχουν ένα σταθερό εκπαιδευτικό υπόβαθρο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να εμβαθύνουν πιο γρήγορα στη λειτουργία ενός αεροσκάφους. Το πρώτο διάστημα αυτό δεν ήταν εφικτό αφού οι πιλότοι απορροφούνταν από άλλους τύπους αεροσκαφών της Αεροπορίας κι ήταν μαθημένοι σε ένα άλλο τρόπο λειτουργίας κι επιχειρήσεων.

Παρόλο που οι μετακινούμενοι πιλότοι μπορεί να έχουν συσσωρευμένη εμπειρία πτήσης σε προηγούμενες μονάδες, αυτή η εμπειρία δεν είναι απαραίτητα χρήσιμη καθώς η δύναμη της συνήθειας μπορεί να τους εμποδίσει να προσαρμοστούν σωστά και γρήγορα στα αεροσκάφη του πλοίου, τόνισε ο Λι. Για παράδειγμα, οι πιλότοι της Αεροπορίας συνήθως μαθαίνουν να σβήνουν τους κινητήρες του αεροσκάφους αμέσως μετά την προσγείωση, αλλά οι πιλότοι αεροπλανοφόρων πρέπει να τους κρατήσουν αναμμένους γιατί μπορεί να χρειαστεί να απονηωθούν ξανά άμεσα λόγω κάποιας έκτακτης ανάγκης.

Το Liaoning έχει πετύχει τέσσερα ακόμα νέα ρεκόρ στο πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών σύμφωνα με την ανακοίνωση του PLAN:

1) τον μεγαλύτερο αριθμό πιστοποιημένων πιλότων που είναι κατάλληλοι για επιχειρήσεις μαχητικών αεροσκαφών σε μια εξέταση,

2) το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας των εκπαιδευόμενων,

3) τον χαμηλότερο χρόνο που απαιτείται για την εκπαίδευση πτήσεων και

4) τη συντομότερη περίοδο που χρειάστηκε για πιστοποίηση

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SAAB

Ας κρατήσουμε τον μ.ο. ηλικίας των 20 ετών. Εμείς έχουμε καταντήσει να οδεύουμε ολοταχώς προς τα 50. Όσοι έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό γνωρίζουν μέχρι πια ηλικία είναι το μέγιστο της απόδοσης. Αλλά είπαμε, εμείς έχουμε ως πρότυπο το Hollywood. Μπαίνει μέσα ο βετεράνος και τα κάνει όλα όπα.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΞΕΛΙΞΗ: Η ΠΑ οπλίζει τα νέα της F-16V, έτοιμη για αγορές AGM-84L Harpoon II, AARGM, Spice, ατρακτιδίων σκόπευσης

Η νέα νοοτροπία της ΠΑ, όπως αυτή αποτυπώνεται στις συμβάσεις για τα μαχητικά της Rafale, είναι έτοιμη να εμφανιστεί και στο πρόγραμμα των F-16V....

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Φρεγάτες για το ΠΝ: Σκληρός Ανταγωνισμός, το ΠΝ θα πάρει αυτό...

207
 Με προηγούμενό μας άρθρο με λεπτομέρειες της ολλανδικής πρότασης για φρεγάτες κλάσης Sigma 11515 HN στο ΠΝ, η ΠΤΗΣΗ συνεχίζει τα στοχευμένα ρεπορτάζ στις...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 February #369

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 April 2014 #335

Αγορά

Related News

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τους εξοπλισμούς παρά τα εμπόδια

Στις 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση δημοσιογράφων από τον επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, για τον απολογισμό του...

Συνεχίζουν τα “περίεργα” δρομολόγια οι Τούρκοι προς Λιβύη

Παρακολουθώντας σήμερα την αποστολή (sea guardian) του Ελληνικού Spartan νοτίως της Κρήτης, παρατηρήσαμε ότι η Τουρκία συνεχίζει σε καθημερινή σχεδόν βάση τα "περίεργα" δρομολόγια...

Απόσυρση των Boeing 717 από την Ισπανική Volotea

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Volotea απέσυρε το τελευταίο εναπομένον αεροσκάφος Boeing 717. Η αεροπορική εταιρεία ήταν ο τελευταίος Ευρωπαϊκός αερομεταφορέας που χρησιμοποιούσε αεροσκάφος τέτοιου...