Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική φάση του νέου τουρκικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Hürjet

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η φάση της προκαταρκτικής ανασκόπησης σχεδιασμού (Preliminary Design Review – PDR) στο σχέδιο του προηγμένου εκπαιδευτικού / ελαφρού επιθετικού τουρκικού αεροσκάφους Hürjet της Turkish Aerospace Industries (TAI) ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Πιλοτήριο Hurjet με έμπνευση από το F-35

Το project Hürjet ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, η οποία σήμερα είναι γνωστή ως Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών. Το έργο θα οδηγήσει σε ένα νέο αεριωθούμενο αεροσκάφος για την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (Türk Hava Kuvvetleri – THK). Τώρα που η φάση PDR έχει ολοκληρωθεί, το έργο μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη κρίσιμη φάση σχεδιασμού που αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2020. Αναμένεται επίσης ότι το πρωτότυπο του θα παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2021 και θα προετοιμαστεί για την πρώτη του πτήση, το καλοκαίρι του 2022.

Το Hurjet θα είναι καταλυτικό για το πρόγραμμα TF-X

Το Hürjet σχεδιάζεται να αντικαταστήσει το T-38A / M Talon της Μοίρας 121 Filo στην αεροπορική βάση Izmir / Çigli (Τουρκία) αλλα και το NF-5A / B-2000 της Μοίρας 134 Filo στο Türk Yildizlari. Προβλέπεται επίσης μια παραλλαγή του αεροσκάφους με δυνατότητα “οπλισμού”.

Το εκπαιδευτικό, καθώς και το “οπλισμένο” Hürjet θα αναλάβουν τους ρόλους της προηγμένης εκπαίδευσης πτήσεων, τη μετάβαση στην εκπαίδευση προετοιμασίας πολέμου και θα συμπληρώσουν τον μαζικό στόλο των F-16 της THK σε “ελαφρές” επιθετικές αποστολές, στενή αεροπορική υποστήριξη, ένοπλες και άοπλες περιπολίες από αέρος.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
THAN
Member
Trusted Member
THAN

Μάλιστα…Εμείς όλα καλά ? Χαρταετό πετάμε?

alexmark
Guest
alex

Tι θέλετε να σχεδιάσουμε εκπαιδευτικό αεριωθούμενο, όταν δε σχεδιάζουμε ούτε ανεμόπτερo και με την EAB μεταξύ φθοράς & αφθαρσίαςl

SozonLEV
Member
Noble Member
SozonLEV

Τέτοιες κινήσεις θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα. Το Hurjet, όπως και το Hurkus προηγούμενα, είναι κεφάλαια στο ίδιο βιβλίο, αυτό της ολοκληρωμένης σχεδίασης, κατασκευής και δοκιμής ενός προηγμένου, STEALTH, μαχητικού Α/Φ, εξ’ ολοκλήρου από τούρκικα χέρια. Κάθε κίνηση που κάνει η Τουρκία έχει πάντα διπλό ρόλο, την αύξηση της μαχητικής της ισχύος και την εισαγωγή κρίσιμης τεχνολογίας/τεχνογνωσίας. Η σύνδεση δε της αμυντικής βιομηχανίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα είναι υποδειγματική και αποδίδει συνεχώς καρπούς, οι οποίοι όσο περνά ο χρόνος γίνονται όλο και πιο τολμηροί στην σύλληψη και εκτέλεσή τους. Επίσης δε θα πρέπει να μας χαροποιούν τα λάθη και οι… Read more »

Thras
Member
Famed Member
Thras

Τι κινητήρα θα έχει;

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Λες να μην βρεθει πρόθυμος καποιος;

erwin.rommel
Member
erwin.rommel

Θα χρησιμοποιήσει ένα EJ-200.

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

στο χέρι μας είναι να μπλοκάρουμε τον eurojet μέσω κυρώσεων μέχρι να αναγνωρίσουν ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδος….

Thras
Member
Famed Member
Thras

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν…

ETS
Guest
ETS

Με λιγα λογια εκτος απο το πληθος των αλλων αεροσκαφων της ΤΗΚ θα εχουμε να αντιμετωπισουμε και τα συγκεκριμένα αεροσκαφη κατι που δεν ειμαι σίγουρος οτι εχουν κατανοησει πληρως οι επιτελεις της ΠΑ.

ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
Guest
ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ

Ένα ακόμη Νοτιοκορεατικό παραγωγό…ο.κ αγοράσετε καινούργιο εκπεδευτικο αεροσκάφος και το παρουσιάζεται ως παρθενογένεση.Για να πουλήσουν θέλουν την άδεια του τελικού χρήστη.Εχουν πληρώσει τα λεφτά για να χαρίζουν όπλομηχανήματα σε Λίβυους ή να τα καταστρέφουν η Κουρδι.