Προβολή ισχύος: το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στον Περσικό Κόλπο

0
100919-N-5226D-141 PACIFIC OCEAN (Sept. 19, 2010) The Abraham Lincoln Carrier Strike Group ships cruise in formation during an underway replenishment with the Military Sealift Command fast combat support ship USNS Rainier (T-AOE 7). The Abraham Lincoln Carrier Strike Group is on a scheduled deployment to the U.S. 7th and 5th Fleet areas of responsibility conducting maritime security operations and theater security cooperation efforts. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Stephen D. Doyle II/Released)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2019, το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN-72) πλέον στον Περσικό Κόλπο. Το «Abe» απέπλευσε από το ναύσταθμο του Νόρφολκ την 1η Απριλίου 2019 και έσπευσε στη Μέση Ανατολή αφού ο τότε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον ζήτησε αυξημένη παρουσία για να αντιμετωπιστεί η ιρανική επιθετικότητα.

Καθώς οι εντάσεις ήταν πολύ υψηλές την εποχή εκείνη, το αεροπλανοφόρο έμεινε έξω από τον ίδιο τον Κόλπο και επιχειρούσε σε μία θαλάσσια περιοχή στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα και στον Κόλπο του Ομάν. Όμως στις 19 Νοεμβρίου 2019, το αεροπλανοφόρο με την ομάδα μάχης του διήλθαν από τα στενά του Ορμούζ και μπήκαν στον Περσικό Κόλπο.

Προφανώς, η διέλευση αυτή μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι οι εντάσεις με το Ιράν έχουν υποχωρήσει στο σημείο που οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θεώρησαν ότι ήταν αρκετά ασφαλές για το αεροπλανοφόρο να βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο. Το USS Abraham Lincoln  πιθανότατα θα επισκεφθεί το ναύσταθμο στο Μπαχρέιν σύντομα, πριν από την επιστροφή του στις ΗΠΑ.

Αν και το ιρανικό Ναυτικό κι Αεροπορία δεν μπορεί σοβαρά να απειλήσει την συγκεκριμένη ομάδα μάχης, το Ιράν διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία και ποσότητα αντιπλοϊκών όπλων κατά μήκος των ακτών του και η παρουσία του αεροπλανοφόρου σε τόσο μικρές αποστάσεις το θέτει εντός της εμβέλειάς τους.

Στο μεταξύ, αρκετα αεροσκάφη από την αεροπορική του πτέρυγα CVW-7 (E-2D Hawkeye, F / A-18E / F Super Hornet και ελικόπτερα MH-60S) επισκέφθηκαν την αεροπορική επίδειξη Dubai Airshow.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •