Γιατί τα πλοία LCS απαιτούν μία εβδομάδα συντήρηση το μήνα, κάθε μήνα;

19
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 166
  •  
  •  

Το USS Detroit (LCS 7) κλάσης Freedom απέπλευσε από τις εγκαταστάσεις συντήρησης και υλικοτεχνικής υποστήριξης στον κόλπο του Γκουαντάναμο της Κούβας μετά από μια προγραμματισμένη διαθεσιμότητα συντήρησης (PMAV) διάρκειας μίας εβδομάδας, στις 17 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του αμερικανικού Ναυτικού.

Το PMAV είναι μια μηνιαία διαδικασία συντήρησης στο ναυτικό πρόγραμμα του πλοίου που πραγματοποιείται από πολεμικά πλοία, στα οποία μια ομάδα τεχνικών συντήρησης βοηθά στην ολοκλήρωση της εν λόγω προγραμματισμένης συντήρησης λόγω του μικρού αριθμού του πληρώματος.

Σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες του ναυτικού, τα πλοίο της κλάσης διαθέτουν ένα σχετικά μικρό πλήρωμα (σημείωση: 47-50 αξιωματικοί και ναυτικοί). Οι απαραίτητες εργασίες τεχνικής υποστήριξης κατά τη διάρκεια της αποστολής του USS Detroit συμπληρώνονται από πολιτικό προσωπικό με καθεστώς εργολαβίας που εκτελούν το μεγαλύτερο μέρος του έργου προληπτικής συντήρησης (PMS).

“Η συντήρηση είναι πολύ σημαντική για το πλοίο”, δήλωσε ο αρχιπυροσβέστης Ernest Johnson, που εκτελεί και χρέη Συντονιστή Διαχείρισης Υλικών Συντήρησης (3MC). “Ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο που δεν αλλάξει κανονικά λάδι ή φίλτρα, αν δεν συντηρήσετε τον εξοπλισμό σας, θα χαλάσει. Δεν θα έχει διάρκεια. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε όλη τη συντήρησή μας.”

Σύμφωνα με τον Johnson, ο στόχος κάθε περιόδου PMAV είναι να ολοκληρωθεί όλη η προγραμματισμένη συντήρηση εντός ενός εβδομαδιαίου χρονικού πλαισίου και να καταστεί δυνατή η συνέχισή της επιχειρησιακής ανάπτυξής του πλοίου.

“Όταν οι πολιτικοί εργολάβοι έρχονται στο πλοίο, έχουν μόνο μια εβδομάδα, όταν κανονικά θα θέλαμε ένα μήνα για να ολοκληρώσουμε την ίδια συντήρηση», δήλωσε ο Johnson.

Η ομάδα συντήρησης ολοκλήρωσε πάνω από χίλιους προγραμματισμένους ελέγχους συντήρησης κατά τη διάρκεια αυτού του δεύτερου PMAV. Η προσθήκη πολιτικών εργολάβων στην ομάδα συντήρησης είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση του έργου σύμφωνα με τον Johnson.

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 166
  •  
  •  

19
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
ACHERONThrasCKfuriousSpiritSpyros Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Animades
Member
Noble Member
Animades

3εις εβδομάδες υπηρεσία και μια συντήρηση , Νέα δεδομένα .και πρωτάκουστα για τα δεδομένα του Π.Ν.
Ακούγονται σωστές ενέργειες αλλά και ακριβές !!

Miscojones
Member
Miscojones

Που ακριβώς το άρθρο λέει για μία εβδομάδα συντήρηση το μήνα, κάθε μήνα; Εκτός αν ο τίτλος είναι για να κάνουμε κλικ και μετά να διαβάσουμε άλλα.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Το PMAV είναι μια μηνιαία διαδικασία συντήρησης
Σύμφωνα με τον Johnson, ο στόχος κάθε περιόδου PMAV είναι να ολοκληρωθεί όλη η προγραμματισμένη συντήρηση εντός ενός εβδομαδιαίου χρονικού πλαισίου

Άρα το Pmav είναι μια διαδικασία που γίνεται κάθε μήνα και έχει διάρκεια μια εβδομάδα, σωστά;

Animades
Member
Noble Member
Animades

όπως γρράφει το άρθρο :
”Το PMAV είναι μια μηνιαία διαδικασία συντήρησης στο ναυτικό πρόγραμμα του πλοίου που πραγματοποιείται από πολεμικά πλοία, στα οποία μια ομάδα τεχνικών συντήρησης βοηθά στην ολοκλήρωση της εν λόγω προγραμματισμένης συντήρησης λόγω του μικρού αριθμού του πληρώματος”…..

Φου Μαντσου
Guest
Φου Μαντσου

Το PMAV είναι μια μηνιαία διαδικασία συντήρησης

Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Αν χρειαζόταν το αυτοκίνητό μου τακτική μηνιαία συντήρηση και για μια εβδομάδα δεν το είχα στη διάθεσή μου, θα προτιμούσα τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή και το ποδήλατο τους καλοκαιρινούς μήνες! Επίσης με αυτονομία μακριά από “συνεργείο” οριακά 23 ημερών και τον περιορισμό ότι θα πρέπει τελικά το πλοίο μετά από ταξίδι να καταπλεύσει σε λιμάνι με δυνατότητα τεχνικής του υποστήριξης, είναι ανήκουστο να σκεπτόμαστε έστω να το εντάξουμε στο ΠΝ! Τι θα γίνει δηλαδή αν το πλοίο βγει σε αποστολή με τελικό προορισμό χώρο χωρίς την κατάλληλη υποδομή για υποστήριξη? Κάθε μέρα μαθαίνουμε μια ακόμα λεπτομέρεια αυτού του απογοητευτικού… Read more »

Thras
Member
Famed Member
Thras

Επιεικώς απαράδεκτο το LCS και σε αυτό τον τομέα…

Spirit
Guest
Spirit

Τα πλοία αυτά έχουν πολλά θέματα, με καταγεγραμμένες τις δικές δυνατότητες συντήρησης και της έλλειψης FOS, ειναι λάθος επιλογές να πηγαίνουμε σε λύσεις εξεζητημένες και πόσο μάλλον σε αποσπασματικές αγορές…

KOSTAS57
Guest
KOSTAS57

Η επιτομή της ναυπηγικής αποτυχίας.

Stavrogin1
Member
Noble Member
Stavrogin1

Εκτος της τρομακτικής εκτασης συντήρισης, 25% της συνολικής ζωής του πλοιου με ενα τσουρμο εργολάβους στο κατοπι του, το αρθρο δεν μας λέει για πόσο χρονικό διάστημα μπορει το πλοιο να λείψει σε αποστολή χωρις συντήριση. Δεν μας λέτε αν ενταγμένο σε μια ομάδα μαχης μπορει να συντηριθεί εν πλω. Δεν μας λέτε το ειδος των επίγειων υποδομων που απαιτεί, αν απαιτεί η εργασία αυτή.
Αν χρειαζεται αγκυροβόλιο καθε 3 εβδομαδες η όλη αξια του πλοιου ματαιώνεται. Η αξιολόγηση ενος οπλικου συστήματος απαρτιζεται απο συνισταμένες οπου αν μια εξ αυτων μηδενιστεί, μηδενίζεται το ολικό συστημα.

CKfurious
Member
CKfurious

Τα πλοία και οι τακτικές συντήρησης τους σχεδιάστηκαν όπως τα ζήτησε το αμερικανικο ναυτικό https://www.navy.mil/navydata/fact_display.asp?cid=4200&tid=1650&ct=4 Maintenance Unlike most surface ships, traditional crew level maintenance for LCS is pushed ashore and corrective maintenance is performed using distance support and fly-away teams. The LCS sustainment strategy calls for frequent maintenance periods as part of the ship’s operational schedule – normally five days per month for standard preventive maintenance and quarterly for more significant corrective maintenance. Much of the work accomplished during these planned maintenance availabilities (PMAVs) and continuous maintenance availabilities (CMAVs) is conducted by contracted U.S.-based maintenance teams. Support for deployed hulls… Read more »

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

…δηλαδή με απλά λόγια, ο λόγος που χρειάζεται αυτή τη συντήρηση είναι γιατί όταν είναι σε αποστολή δεν έχει μαζί το προσωπικό που θα απαιτούνταν για να γίνεται (η συντήρηση) κατά τον πλου.

andreasmp412c
Member
andreasmp412c

Το οτι υπαρχει κοσμος που βλεπει την ενταξη αυτου του, κατα κ αμερικανικη ομολογια, αποτυχημενου πλοιου σα λυση για το ΠΝ με ξεπερναει. Κ ΑΒ να μας δωσουν αυτο το σκαφος δεν κανει για μας. Περα απ την ταχυτητα δεν εχει κανενα πλεονεκτημα. Για το λιμενικο σαν περιπολικα αν μας παραχωρουσαν μερικα εκει ναι, θα ηταν μια καλη λυση αλλα μεχρι εκει

CKfurious
Member
CKfurious

Eχει γίνει συζήτηση και έχουν αναφερθεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της λύσης
https://www.ptisidiastima.com/thinkoutofthebox-lcs-2-freedom-kai-2-independenc/

Υπενθυμίζω πως πρέπει να αντικαταστήσουμε 9S αλλα και9 Combatand μέχρι το 2030 the latest

Με 2AB h 2 [email protected] δεν λύνεται το πρόβλημα

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμόςLCS που μπορεί να διατεθεί σταδιακά και μπορεί να εκσυχρονιστεί εύκολα με σχετικά χαμηλό κόστος (OTO76/MK41)

nigozs
Member
nigozs

Λάθος, μέγα λαθος

Spirit
Guest
Spirit

Δεν μπορούν να αντικαταστήσουν φρεγάτες αυτά τα πλοία. Όνειρα απατηλά ότι θα τοποθετηθεί και Mk.41.

nigozs
Member
nigozs

Τα PMS κάθε πολεμικού πλοίου έχουν χρονική ισχύ η οποία ανανεώνεται με την λήξη κάθε προηγούμενου PMS.
Αυτό, δεν μας λέει κατι.
Απλά, λόγω μειωμένης σύνθεσης πληρώματος προφανώς επεμβαίνει εργολάβος για τις σχετικές εργασίες.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω είναι είναι ένας τύπος πλοίου που ΔΕΝ θα το θέλαμε.

CKfurious
Member
CKfurious

Τα πλοία έχουν σχεδιαστεί με άλλο concept στη συντήρηση
Διάβασε τι δεινo παραπάνω περί preventive maintenance
Μην απλοποιούμε τα πράγματα!

Το ένα μας μυρίζει το άλλο μας βρωμάει οποτε πάμε για ναυτικό με τις μισές μονάδες από ότι σήμερα μέχρι το 2030

Κανένα πρόβλημα εφόσον μειωθεί κατά το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα

Έχετε καταλάβει πόσες μονάδες πρέπει να φύγουν λόγο ηλικίας ?

Εκτος εάν τις κρατάμε μονο για να δικαιολογούμε τις θέσεις και το προσωπικό!!

ACHERON
Member
Noble Member
ACHERON

Δηλαδή,βγαίνει ακριβώτερο το επιπλέον προσωπικό για μία κορβέτα,από το τεχνικό προσωπικό της LM ;
Και στην Ἑλλάδα,μπορεί να υποστηριχθεί αυτό το σύστημα;