Η Lockheed Martin έστειλε τον τελευταίο C-5M Super Galaxy που πέρασε από πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στην αμερικανική Αεροπορία (USAF) πριν λίγες ημέρες.

Με τον τρόπο αυτό, ολοκληρώθηκε το εν λόγω πρόγραμμα αναβάθμισης για τα συγκεκριμένα στρατηγικά μεταφορικά αεροσκάφη που μπήκαν σε υπηρεσία από την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ.

Η Διοίκηση Αερομεταφορών ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των C-5 ήδη από το 1998, μετά από μια μελέτη που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αεροσκάφη αν είχαν ήδη τρεις δεκαετίες υπηρεσίας, είχαν ακόμα διαθέσιμο το 80% της επιχειρησιακής τους ζωής.

Από τότε, η Lockheed Martin αναβάθμισε 52 C-5 για το USAF με νέους κινητήρες, ηλεκτρονικά πτήσης και διαγνωστικά συστήματα – αναβαθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την παραμονή σε υπηρεσία για τα εν λόγω αεροσκάφη μέχρι τη δεκαετία του 2040!

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού, οι τέσσερις κινητήρες General Electric TF-39 αντικαταστάθηκαν από αντίστοιχους κινητήρες General Electric F-138. Οι νέοι κινητήρες παρέχουν αύξηση ώσης κατά 22%, 30% μικρότερη ροπή απογείωσης, 58% ταχύτερη άνοδο, σύμφωνα με την USAF.

Επιπλέον η Lockheed Martin υποστηρίζει ότι οι νέοι κινητήρες είναι δέκα φορές πιο αξιόπιστοι και παράγουν λιγότερο θόρυβο. Και, η ακτίνα δράσης του αεροσκάφους αυξήθηκε κατά 900 με 5.250 ναυτικά μίλια σε σχέση με τα αεροσκάφη πριν την αναβάθμιση.

Το πρώτο C-5 παραδόθηκε το 1970, και παράχθηκαν συνολικά 128 αεροσκάφη από τις αρχικές παραλλαγές Α, Β και C μέχρι το 1989, σύμφωνα με την USAF.

Τα αεροσκάφη που δεν είχαν επιλεγεί για να αναβαθμιστούν αποσύρθηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Το πρώτο επιχειρησιακό C-5M παραδόθηκε στην USAF το 2009.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι εντυπωσιακό πως από εκεί που ανά πενταετία αλλάζαν τα αεροσκάφη φτάσαμε στο σημείο να έχουμε στόλους που επιχειρούν για 7 δεκαετίες η ακόμα και ολόκληρο αιώνα (B-52). Το F-16 πετά εδώ και 40 έτη, το F-15 κοντά 50 κτλ…

Comments are closed.