Συμφωνία Lockheed Martin και Rafael για την πιστοποίηση και προώθηση των SPICE

3
987
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Lockheed Martin και η ισραηλινή Rafael Advanced Defense Systems Ltd., υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης στα πλαίσια της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης Farnborough για την αξιολόγηση των πιθανών αγορών και των απαιτήσεων των δυνητικών πελατών για τις συλλογές SPICE μετατροπής απλών βομβών σε κατευθυνόμενες.

Lockheed Martin Program Manager Patrick Shepherd; Rafael Deputy General Manager BD, Marketing & Strategy Air & C4ISR Division Gideon Weiss; Rafael VP Air-to-Surface Systems, Air & C4ISR Systems Division Alon Shlomi; Lockheed Martin Strike Systems VP Alan Jackson; Rafael Executive VP Marketing and Business Development Giora Katz; Rafael USA CEO & President Azarel Ram; Rafael Business Development Manager Air-to-Surface Systems Uri Benyamini; Lockheed Martin Chief Executive of Israel Joshua Shani. (PRNewsfoto/Lockheed Martin)

Με τον τρόπο αυτό, τα όπλα που θα φέρουν την συγκεκριμένη συλλογή θα πιστοποιηθούν σε αμερικανικά αεροσκάφη ώστε να μπορούν να είναι διαθέσιμες εμπορικά σε όλους τους διεθνείς χρήστες μαχητικών όπως το F-16 και το F-15, κι όχι μόνο.

Στα πλαίσια αυτά, οι συλλογές SPICE θα προσαρμοστούν ώστε πληρούν πλήρως τα πρότυπα των ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον της συμφωνίας δεν είναι βέβαια αυτό μόνο, καθώς σε καθαρά πρακτικό επίπεδο η πιστοποίηση ενός ακόμα όπλου είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, ειδικά για τόσο πολυπληθείς οικογένειες αεροσκαφών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την διάθεση στις διεθνείς αγορές των ισραηλινών συλλογών SPICE μέσω χρηματοδότησης FMS από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε διεθνείς πελάτες.

Το εν λόγω μνημόνιο αφορά τις παραλλαγές της συλλογής SPICE 1000 (453 κιλά / 1.000 λίβρες) και SPICE 2000 (907 κιλά / 2.000 λίβρες).


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Γ.Μ.
Guest

Μεταξύ άλλων, αυτό μπορεί να ανοίξει τον δρόμο και για την πιστοποίηση της έκδοσης SPICE-1000 στους διπλούς “έξυπνους” φορείς BRU. Πολύ σημαντικό για όπλα της κατηγορίας των 1.000 λιβρών….
Να δούμε εάν όλα αυτά θα έχουν κάποια επίδραση (LM γαρ…) και στην περιβόητη ελληνική πρόθεση απόκτησης των SPICE-1000/2000….
Τέλος, να δούμε εάν το όλο θέμα θα επεκταθεί και στις SPICE-250. Επίσης ένα όπλο (που θα έπρεπε να τύχει) ελληνικού ενδιαφέροντος….

ΓΑΤΑ
Guest
ΓΑΤΑ

Οι spice 250 ειναι εντελως καινουριο/διαφορετικο οπλο και οχι add-on kit σε βομβες 1000/2000 λιβρων.
Επισης απο οσα εχω διαβασει κατα καιρους η τιμη των spice ειναι “αλμυρη” , την στιγμη που ηδη υπαρχουν οι SDB GBU-39 και JDAM-ER .

Γ.Μ.
Guest

Στην πραγματικότητα και οι SPICE-1000 & 2000, καίτοι αμφότερες add-on kits, είναι διαφορετικές μεταξύ τους ως προς τα αεροδυναμικά μέρη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναφερόμουν στο εμπορικό σκέλος της υπόθεσης, όπου αυτά δεν έχουν καμία σημασία.