- Advertisement -

Η Lockheed Martin θέλει να πουλήσει 500 F-35 σε ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2030 (ανάμεσά τους και την Ελλάδα)

- Advertisement -


Ύστερα από την απροθυμία των ΗΠΑ να συνεχίσουν την ανάθεση των προγραμματισμένων αριθμών F-35 ανά παρτίδα παραγωγής, η Lockheed Martin (LM) στρέφει το βλέμμα της στην προώθηση του μαχητικού στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
 
Όπως υποστηρίζει το «FlightGlobal», ο αμερικανικός κολοσσός πιστεύει ότι είναι εφικτή η πώληση τουλάχιστον 500 F-35 σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2030. Στους υποψήφιους χρήστες του τύπου βρίσκονται η Φινλανδία, η Πολωνία και η Ελβετία, με την Πολωνία να δηλώνει ήδη έτοιμη να προχωρήσει στην απόκτηση 32 μαχητικών.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιπλέον ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για το F-35 από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Για την Ελλάδα αναφέρεται στο κείμενο ότι η οικονομία της έχει επανέλθει σε ανάπτυξη, ωστόσο, μπορεί να απαιτηθεί χρηματοδοτική βοήθεια για την αγορά του αεροσκάφους.
Διαβάστε επίσης

“Η Ελλάδα πιθανός πελάτης για το F-35”

Δηλώσεις Τζ. Πάιατ για πολυεθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ ’19 και ενδεχόμενο απόκτησης του F-35 από την Ελλάδα

Η Ελλάδα δυο βήματα «κοντύτερα» στην αγορά F-35!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago

είδατε; Το 2030 λοιπόν….

Epam Papas
Epam Papas
1 year ago

Ήταν το μακρινό 1993 που ξεκίνησε το πρόγραμμα JSF. O καρπός αυτού του προγράμματος θα χρειαστεί καμιά δεκαετία ακόμα για να εκπληρώσει τις προδιαγραφές 30 χρόνων πίσω. Όταν πιάσει επιχειρησιακές ικανότητες, διαθεσιμότητες, κόστη που έπρεπε και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις τους αναθεωρημένους πιο ελαστικούς, όχι τους αρχικούς θα χρειάζεται αντικατάσταση.
Το μόνο που σώνει την αμερικανική βιομηχανία είναι πως οι υπόλοιποι είτε δεν έχουν χρήματα (π,χ, Ρωσία) είτε διάθεση να τα επενδύσουν εκεί (Ευρώπη, Κίνα) όχι τουλάχιστον στο βαθμό που το κάνει η φιλοπόλεμη αμερική.

Δημήτρης
1 year ago

Υπό την προυπόθεση της βοήθειας ναι, και γιατί να πούμε όχι σε έναν αποδοτικό αριθμό αεροσκαφών; Στο κάτω κάτω μόνο με την απόκτηση F35 θα πάμε μπροστά. Όλες οι άλλες επιλογές θα μας πάνε ποιο πίσω. Το γοργόν και χάρην έχει!

Thras
Trusted Member
Thras (@thras)
1 year ago

To F35 πρέπει να παραγγελθεί γύρω στο 2023 και να αρχίσει να παραδίδεται 2026 με λυμένα όλα τα παιδικά του προβήματα και αναβαθμισμένο λογισμικό.
Επιπλέον είναι αναγκαίο να αποκτηθεί σε ικανούς αριθμούς πχ δύο διαδοχικές παραγγελίες των 25 αεροσκαφών, ώστε να δημιουργηθεί ένας πυρήνας 50 αεροσκαφών έως το 2030.
Στα 5-6 χρόνια που μεσολλαβούν ως το 2026 πρέπει να επικεντρωθούμε στην αναβάθμιση των 84 F16V και 38 F16M, να προμηθευτούμε 20 – 30 Μ2000-9 και να τα εκσυγχρονίσουμε μαζί με τα δικά μας.
Ιδανικά ο ερχομός τους θα θέσει εκτός υπηρεσίας τα F4, ενώ τα πρώτα F35 θα αντικαταστήσουν τα παλαιά Μ2000 και στη συνέχεια τα F16B30.

ariseagle
Member
ariseagle (@ariseagle)
1 year ago

Ενδιαφέρον το ότι η ίδια η LM δηλώνει ότι θα απαιτηθεί χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα για την προμήθεια του F-35…για να δούμε…

Pavlos
Παῦλος Πιτσελᾶς
1 year ago

”…μπορεί να απαιτηθεί χρηματοδοτική βοήθεια για την αγορά του αεροσκάφους….” εἶναι ἡ φράση κλειδί γιά ὁποιοδήποτε ἐξοπλιστικό μας πρόγραμμα.
Ὅταν ἐκθέτουμε κάποια γνώμη τό χρηματοδοτικό εἶναι ἡ βάση αύτοῦ.
Ἡ ἀποψη μου εἶναι πώς πρέπει νά κάνουμε ὅτι ἔκανε ἡ Τουρκία. Ἀπευθύνθηκε στό Κατάρ. Ἀντίστοιχα ἐμεῖς θά μπορούσαμε νά ἀπευθυνθοῦμε χρηματοδοτικά στή Σ. Ἀραβία, ἡ οποία εύρίσκεται σε σύγκρουση μέ τόν Ἐρντογάν.
Καί βέβαια πρό τοῦ F-35 προηγοῦνται ποιό ἄμεσες στρατιωτικά ἀνάγκες.comment image

Gilan
Active Member
Gilan (@gilan)
1 year ago

Μ’ αρέσει που έβαλες τις επισημάνσεις στα Ελληνικά “ΔΙΑΣΩΣΙΣ” κτλ..! 😈

Pavlos
Παῦλος Πιτσελᾶς
1 year ago
Reply to  Gilan

Κάτι πού εἶναι Ἑλληνικό πρέπει νά τό δείχνει, φέρει νέου τύπου ἐθνόσημα που βασίζονται σέ σχέδια ἀπό ἀνακοινῶσεις τῆς ΠΑ.
https://twitter.com/HAFspokesman/status/981078039185559552
‘Μετεφρασα’ ἐπίσης τήν ἀμερικανική ἐκδοχή ἄντιστοιχα τῆς Μοίρας πχ το 337 M εἶναι ἡ 337 Μοίρα κλπ.
Ἡ μόνη ‘αύθαιρεσία’ ἐπιλογῆς εἶναι ὅτι ἐπέλεξα ὥς σῆμα τόν Περσέα ( ἀλλά πάντα ακριβῶς στήν ἀντίστοιχη θέση πού το Ἀμερικανικο ἔχει τό σῆμα τῆς ἀμερικάνικης μοίρας στά πίσω κάθετα σταθερά, καί δέν ἔθεσα κάποιο σῆμα μοίρας ἀπό τά ὑπάρχοντα) —> Περσέα πού ἀποκὀπτει τήν κεφαλή τῆς Μέδουσας(Γοργόνειον) καί φορᾶ τόν πιλό τοῦ Ἅδη (‘κυνή’) πού τόν κάνει ἀθέατο, ἀθέατο=ὥς stealth βρῆκα τόν παραλληρισμό ”ἀθέατο” σύμφωνο, μέ τόν χαρακτῆρα τοῦ ἀεροσκάφους.
Ἀν εἴχαμε χρῆμα καί ἀποφασισμενη ἡγεσία, θά μπορούσαμε (ἀφοῦ λύσουμε ὅλα τά ‘προβλήματα’ μέ τά ὑπάρχοντα ὁπλικά συστήματα, ἀναβαθμίσεις κλπ) νά ζητήσουμε καί κάποιες δικές μας προδιαγραφές (ὅπως ἔχουν ἤδη ζητήσει [πέραν αῦτῶν πού ἤδη ἔχουν πετύχει στήν αύτοτελεια τοῦ ἡλεκτρονικοῦ ἐλέγχου] οἱ Ισραηλιτες πχ ζήτησαν ἀπό τή LM ἐκδοση γιά 2 πιλότους[ειδικα για ‘μικρες’ ἀεροπορίες σάν τή δική μας-μικροῦ ἀριθμοῦ F-35 καί μέ τό σκεπτικό τῆς συνοδείας καί ἐλέγχου stealth ucav μιά διθέσια ἐκδοση εἶναι σαφῶς προτιμότερη]> βεβαιως τό ἄν θά ἀνταποκριθει η LM καί μέ τί κόστος εἶναι ἄλλο θέμα) —>Ἐπίσης λόγο ἐμβέλειας θέτω ὡς ἀρχέτυπο τό F-35C–>comment image
———-

npo
npo (@npo)
1 year ago

Καθότι έχουμε και επισήμως την σφραγίδα του προτεκτοράτου, σίγουρα θα μας τα πουλήσει. Ελπίζω μόνο αυτή την φορά να μας τα πουλήσει με το σύστημα αυτοπροστασίας μαζί..

ChistosM48
ChistosM48 (@chistosm48)
1 year ago
Reply to  npo

Τι ακριβώς μας πούλησαν οι Αμερικανοί χωρίς σύστημα αυτό προστασίας και πότε;

Thras
Trusted Member
Thras (@thras)
1 year ago
Reply to  ChistosM48

Ta F16… αλλά δεν έφταιγαν οι αμερικανοί, έφταιγε η λογική του να σπάσουμε τις προμήθειες σε αεροσκάφη, συστήματα αυτοπροστασίας, όπλα κλπ …

chikichiki
Noble Member
chikichiki (@chikichiki)
1 year ago
Reply to  npo

“Ελπίζω μόνο αυτή την φορά να μας τα πουλήσει με το σύστημα αυτοπροστασίας μαζί”
Τα θεμελιώδη ελληνικά ελαττώματα που οδηγούν στη δημιουργία ηγεσιών (πολιτικών, στρατιωτικών, what have you) των οποίων οι πράξεις οδηγούν σε τέτοιες ημιτελείς συμφωνίες δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο. Άρα αν δείτε γυμνά F-35, σας προδιαθέτω να μην εκπλαγείτε.

photographix
Noble Member
photographix (@photographix)
1 year ago

Και εγω θελω mazerati granturismo stradale….

chikichiki
Noble Member
chikichiki (@chikichiki)
1 year ago
Reply to  photographix

Η διαφορά είναι ότι η Μαζεράτι είναι αρκετά ρεαλιστική ώστε να μη περιμένει να πουλήσει σε εσάς κι εμένα!

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

108
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Ιούνιος #397

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2013 December #331

Αγορά

Related News

Συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» με τη νατοϊκή SNMG2

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» με μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης «Standing NATO Maritime Group Two (SNMG2)».   Όπως η NATO Maritime Command ανακοινώνει,...

Συλλυπητήρια του πρωθυπουργού στον Τούρκο Πρόεδρο

ΑΠΕ-ΜΠΕΜε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες ζωών στη γείτονα χώρα,...

Ο Ν. Δένδιας εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας στον Μ. Τσαβούσογλου να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία

ΑΠΕ-ΜΠΕΜετά τον σεισμό που έπληξε τη Σάμο και τη Σμύρνη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα...