Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν νέο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

0
2197
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

To Army Rapid Capabilities and Critical Technologies Office (RCCTO) έδωσε στην δημοσιότητα τις αρχικές λεπτομέρειες ενός νέου, επίγεια εκτοξευόμενου βαλλιστικού πυραύλου, κατά την διάρκεια του 22ου Συμποσίου για το Διάστημα και την Πυραυλική Άμυνα.

Το νέο αυτό οπλικό σύστημα ονομάζεται Long Range Hypersonic Weapon (LRHW) και η RCCTO έχει επιφορτιστεί με την ανάπτυξη του, συνεργαζόμενη με την εταιρεία PEO Missiles and Space και την ομάδα Long Range Precision Fires Cross Functional Team.

Το LRHW θα είναι ένα υπερηχητικό στρατηγικό όπλο που θα εισάγει μια νέα κατηγορία, εξαιρετικά γρήγορων και ευέλικτων βαλλιστικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας σε υπηρεσία, που θα εκτοξεύονται από επίγειες πλατφόρμες. Το LRHW θα είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος All-Up Round, δηλαδή θα παραδίδεται μέσα σε κάνιστρο εκτόξευσης και θα είναι έτοιμος προς χρήση. Ο πύραυλος θα είναι μέσου βεληνεκούς και θα χρησιμοποιεί στερεό προωθητικό. Επίσης θα φέρει την υπερηχητική εκρηκτική κεφαλή Common Hypersonic Glide Body (C-HGB) block 1, που έχει την δυνατότητα ελιγμών, κάνοντας την έτσι απρόβλεπτη, ώστε να να μην μπορεί να αναχαιτιστεί με ευκολία από συστήματα αντιβαλλιστικής άμυνας.

Και τα δυο υποσυστήματα του πυραυλου, (LRHW Και C-HGB) βρίσκονται υπό ανάπτυξη από το Sandia National Laboratory που υπάγεται στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ. Στην ανάπτυξη του συστήματος συμμετάσχει και η υπηρεσία πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ. Η κεφαλή C-HGB θα μπει σε υπηρεσία με τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ: Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό. Ο πυραυλικός φορέας πέρα από τον στρατό των ΗΠΑ θα χρησιμοποιηθεί και από το Ναυτικό.

Το κάνιστρο του πυραύλου θα έχει διάμετρο 887 χιλιοστά και μήκος περίπου δέκα μέτρα. Ο πύραυλος θα εκτοξεύεται από συρόμενο φορέα (TEL) που θα μεταφέρει δυο τέτοιους πυραύλους. Ο TEL θα είναι ένας μετασκευασμένος εκτοξευτής Μ870 του συστήματος Patriot και θα σύρεται από φορτηγό τύπου Oshkosh M983A4 HEMMT 8×8, ενώ το σύστημα ελέγχου πυρός θα είναι το τυπικό που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για πυραυλικές μονάδες και πυροβολικό, το AFATDS version 7.0.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της RCCTO, το σύστημα LRHW αναμένεται να παραδοθεί στον στρατό των ΗΠΑ μέχρι το 2023.

Πηγή: Defence Blog


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •