Σε χρόνο ρεκόρ έτοιμο το μελλοντικό ραντάρ της Raytheon που θα αντικαταστήσει τους Patriot

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η πρώτη κεραία της Raytheon για το πρόγραμμα Αισθητήρα Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας Χαμηλού Ύψους του Στρατού των ΗΠΑ (Lower Tier Air and Missile Defense Sensor -LTAMDS) ολοκλήρωσε πρόσφατα τις δοκιμές του στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και κατευθύνεται ήδη για περαιτέρω δοκιμές σε πεδίο του Στρατού.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ειδικές κλειστές εγκαταστάσεις ελεγχόμενου περιβάλλοντος ελεγχόμενες εναντίον εξομοιώσεων εχθρικών στόχων και -σύμφωνα με ανακοίνωση της Raytheon- ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η Raytheon έχει έτοιμο το πρώτο νέο ραντάρ του Patriot, που μπορεί να εντοπίζει στόχους σε κάθε κατεύθυνση

Τώρα, η κεραία ενσωματώνει νέο κατεργασμένο περίβλημα ακριβείας για να δοκιμαστεί σε ανοιχτό πεδίο δοκιμών, διασυνδεόμενη με άλλα στοιχεία του συστήματος και θα δοκιμαστεί εναντίον αληθινών “στόχων” αέρος πιθανότατα παρακολουθώντας την πυκνή κίνηση από τα αεροσκάφη έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λογκαν της Βοστόνης.

Η Raytheon “τρέχει” το πρόγραμμα του LTAMDS με εξαιρετική ταχύτητα  ολοκληρώνοντας την κατασκευή της κεραίας ραντάρ μέσα σε 120 μόλις μέρες από την ανάθεση από το Πεντάγωνο, αποφασισμένη να κερδίσει τον διαγωνισμό για την αντικατάσταση του πυραυλικού συστήματος MIM-104 Patriot. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του εξαιρετικά επιθετικού της προγράμματος, θα κατορθώσει να παραδώσει το νέο ραντάρ μέσα σε ένα έτος και μέχρι στιγμής είναι εντός προγράμματος.

Η Στρωματική Πυραυλική Άμυνα των ΗΠΑ σήμερα

Η εταιρία είχε επενδύσει χρόνια έρευνας αναπτύσσοντας την τεχνολογία κατεργασίας νιτριδίου του γαλλίου που θα επέτρεπε την κατασκευή ενός ραντάρ με ικανότητα έρευνας 360° με μια μεγάλη επίπεδη κεραία εμπρός και δύο μικρότερες πίσω.

Το συμβόλαιο του Στρατού των ΗΠΑ ανέρχεται σε 384 εκατομμύρια δολάρια για την παράδοση έξι μονάδων εργοστασιακού επιπέδου για το σύστημα LTAMDS. Ο ίδιος ο αμερικανικός στρατός βιάζεται να θέσει τις μονάδες σε παραγωγή αντικαθιστώντας το σύστημα αεράμυνας Patriot. Στον διαγωνισμό, εκτός από την Raytheon, μετέχουν επίσης η κοινοπραξία Lockheed Martin και Elta Systems, καθώς και η Northrop Grumman.

Πηγή


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LYKgdmastDP80 Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
DP80
Member
Trusted Member
DP80

Υπάρχει πρόβλεψη η Ελλάδα στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της αεράμυνας να αγοράσει 1-3 τέτοια ραντάρ?

gdmast
Member
Famed Member
gdmast

Όχι. Πρώτον γιατί αυτό θα κυκλοφορήσει από το νέο έτος και εμείς πάμε στο δώσε ημίν σήμερον, δεύτερον διότι δεν προβλέπεται μέχρι τώρα αναβάθμιση των Patriot και τρίτον, τυχόν εκσυγχρονισμός θα αρχίσει από τα α/α συστήματα εγγύς προστασίας, μετά θα δούμε τι θα κάνουμε με τα OSA, μετά θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τα Ι-HAWK, μετά θα πρέπει να αναβαθμιστούν υπάρχοντα ρντάρ και μετά βλέπουμε για το συγκεκριμένο

LYK
Member
Trusted Member
LYK

Δεν ξέρω εάν παρεμβάλλεται εύκολα