Έφθασε στην Αλεξανδρούπολη το M/V Green Ridge με μεγάλη ποσότητα αμερικανικού εξοπλισμού

5
7708
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το φορτηγό πλοίο M/V Green Ridge κατέπλευσε στον λιμένα Αλεξανδρουπόλεως στις 20 Μαΐου 2019.

Το πλοίο μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό του Αμερικανικού Στρατού για τη συμμετοχή του στις ασκήσεις «Saber Guardian» και «Decisive Strike», που θα πραγματοποιηθούν σε βαλκανικές χώρες. Για την άφιξη του M/V Green Ridge είχαμε ενημερώσει έγκαιρα τους αναγνώστες, λίγες ημέρες μετά την ημερομηνία ναύλωσης του πλοίου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Με βάση την ενημέρωση του Αμερικανικού Στρατού, το M/V μεταφέρει «800 οχήματα και κομμάτια εξοπλισμού».

 

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες από το λιμάνι της θρακιώτικης πόλης προέρχονται από το alexpoli.gr.

 

Οι ΗΠΑ ναυλώνουν πλοίο με προορισμό την Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Jerry
Guest
Jerry

Λέτε να φέρανε εκείνα τα κομμάτια που είχανε επιλέξει προ ετών και φεύγοντας να μας τα αφήσουν πίσω?
Τόσα μύρρια πέσανε πριν λίγες μέρες είτε ως επίδομα είτε ως 13η, δεν βρέθηκε ένας υπουργός να πει, στάξε και λίγα σε μένα να πάμε να τα φέρουμε κατά δώθε μεριά;

Φευ……….

Θανάσης
Guest
Θανάσης

Καλημέρα, είναι πρωϊ, δεν έχω πιεί ακόμη καφέ και νόμιζα ότι αντί για “μεταφορά” διάβασα “παραχώρηση”…

Stavrogin
Member
Noble Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

Κάτι γίνεται. προβλέψεις του τύπου για κορύφωση πόλωσης το φθινόπωρο, για επιθυμία της Τουρκίας να εισβάλει στην Κύπρο, για παρουσία αγγλικών μαχητικών για ασκήσεις στο ακρωτήρι, γαλλικές δυνάμεις στην γειτονιά και αναβάθμιση βάσης, από κοινού ασκήσεις οι τέσσερις πρόσκαιροι “σύμμαχοι” Ελλάδα- Κύπρος- Ισραήλ- Αίγυπτος, Ξεφορτώματα αμερικάνικου εξοπλισμού στον Έβρο, πάλι για ασκήσεις, επιπλέον ασκήσεις χερσαίων Ισραηλινών δυνάμεων με Κυπριους στην Κύπρο, μέχρι και δηλώσεις της Γερμανίας. Να τα συνδέσουμε αυτά ή να μην τα συνδέσουμε; Το οτι η Μ.Βρετανία έκανε δήλωση που δρα υπέρ της Τουρκίας δεν προκαταβάλει την αντίδρασή της σε περίπτωση σύγκρουσης αφου αυτή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο… Read more »

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Μπορείτε να μας αναλύσετε το σκεπτικό που σας οδήγησε να χαρακτηρίσετε τη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου “πρόσκαιρη;

Stavrogin
Member
Noble Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

Aπο ότι έγραψα, το πιθανότερο σενάριο είναι το τελευταίο, ότι δηλαδή η Τουρκία θα πάρει κάτι. Θα ναι πολύ λιγότερο απο όσα ζητάει, αλλά σιγουρα θα είναι κάτι. Ότι μόλις κορυφωθεί η ένταση, λιγο πριν απο την συγκρουση ή λιγο μετά απο το θερμό επεισόδιο θα έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες όπου μια συμφωνία “αμοιβαίων” υποχωρήσεων θα παρουσιαστεί ως αναγκαία λύση για την αποφυγή του πολέμου. Αν αυτή η λύση έχει ήδη αποφασιστεί δεν θα μπορούσε να περάσει απο τα κοινοβούλια των ενδιαφερομένων χωρίς την υπαρξη μιας “κρίσης” ως απειλης ενος μεγαλύτερου κακού. Κατα την συμφωνία το μεγαλύτερο μερίδιο θα το… Read more »