Ποια εταιρεία επέλεξε η Φινλανδία για να αγοράσει πυρομαχικά 120mm για τα Leopard 2 της;

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Elbit Systems ανακοίνωσε σήμερα ότι η θυγατρική της IMI Systems, επιλέχθηκε από το φινλανδικό υπουργείο άμυνας ύστερα από διαγωνιστικές δοκιμές από τις φινλανδικές αμυντικές δυνάμεις για να παραδώσει στον φινλανδικό στρατό το πυρομαχικό M339, ένα συμβατό με τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ βλήμα αρμάτων μάχης στο στάνταρ διαμέτρημα των 120 χλστ.

Η παραγγελία περιλαμβάνει Πυρομαχικά M339 υψηλής εκρηκτικότητας / πολλαπλού ρόλου καθώς και Μονάδες Ρύθμισης Δεδομένων, για τα κύρια άρματα μάχης Leopard 2 του φινλανδικού Στρατού.

Το M339 είναι κατάλληλο για όλα τα λειόκανα πυροβόλα αρμάτων μάχης 120 mm, συμβατό με τις απαιτήσεις του NATO STANAG. Η Φινλανδία σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία επέλεξε το M339 για να βελτιώσει την ισχύ πυρός και την ικανότητα των αρμάτων μάχης της να εμπλέκουν διαφορετικούς τύπους στόχων.

Σύμφωνα δε με τον κ. Yehuda (Udi) Vered, εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Land Elbit Systems: “Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των αυστηρών δοκιμών από τις φινλανδικές Ένοπλες Δυνάμεις και η επιλογή από το Φινλανδικό υπουργείο Άμυνας υπογραμμίζουν την αυξανόμενη αναγνώριση, από τους δυτικούς στρατούς, για την ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας των πυρομαχικών».


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MageirasTazosKimon Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Διαβάζω σε καθε επίσκεψη δική μας ή ισραηλινών οτι συζητιέται η βιομηχανική συνεργασία στον τομέα της άμυνας… Είδατε εσείς κάτι? Και μιλάμε ότι όντως παίζει να χρειαζόμαστε ότι παράγει το Ισραήλ, από ηλεκτρονικά για διάφορα οπλικά συστήματα (πχ Apache) μέχρι πυρομαχικά…

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Nα συμπληρώσω και συμμετοχή σε διάφορες αναβαθμίσεις σε Leo hel/A4 (τώρα που πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη τους γερμανούς) ΑH 6Α

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Έτσι ακριβώς!

Tazos
Member
Tazos

Εμείς δεν λέγαμε πως τα Ισραηλινά πυρομαχικά δεν είναι πιστοποιημένα και πως μόνο το DM-53 μπορούσε να αξιοποιηθεί; Οι Ισραηλινοι μας είχα δώσει παλαιότερα γραμμή παραγωγής για τα 105mm πυρομαχικά αλλά αποτύχαμε να στήσουμε αντίστοιχη γραμμή για τα 120mm.