Φωτογραφίες τουρκικών αρμάτων μάχης M60T Firat έχουν εμφανιστεί στο Διαδίκτυο να επιχειρούν ή να μεταφέρονται στο μέτωπο του Αφρίν.

Μπορεί να μην είναι οι πρώτες φωτογραφίες που παρουσιάζουν αυτό το βελτιωμένο μοντέλο του M60T ωστόσο δίνουν ευκρινείς απεικονίσεις των Δεκτών Προειδοποίησης Λέιζερ (LWR).

Μετά τις απώλειες δεκάδων αρμάτων Leopard 2A4, M60T και M60A3 TTS στα περίχωρα της Al-Bab, το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας κινήθηκε στην αναβάθμιση 120 M60T και 40 M60A3 TTS. Όσον αφορά τα M60T, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εγκατάσταση Τηλεχειριζόμενου Σταθμού Οπλισμού (RWS) πολυβόλου των 12,7mm, LWR και αισθητήρα παρατήρησης τόξου 360 μοιρών ATS-40. Το πρόγραμμα θα συμπληρώσει Σύστημα Ενεργής Προστασίας (APS) Pulat της Aselsan.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάποιος καλός άνθρωπος να εξηγήσει στους ισλαμιστές γείτονες, ότι δεν γίνεται τίποτα με αυτά τα gadgets. Οι σαουδάραβες χαλάσανε φορτηγά ολόκληρα με λεφτά, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Τα Μ-1 σκάγανε σαν πυροτεχνήματα από τα ΑΤ. Την λύση την βρήκαν οι Αμερικάνοι, που έβγαλαν το προσωπικό από τα οχήματα και το έβαλαν να περπατάει στο έδαφος. Εχουν τελειώσει τα ΤΘ οχήματα. Ενα άρμα κοστίζει πλέον 8εκ, αργεί 2 χρόνια να φτιαχτεί και καταστρέφεται ευκολότατα από ένα κατευθυνόμενο ΑΤ πύραυλο των 5χιλ. Και αν το άρμα φοραει κανένα πανάκριβο αντιπυραυλικό σύστημα, στέλνοντας 3 πυραύλους ταυτόχρονα, δημιουργείς κορεσμό άμυνας και με 15χιλ, δημιουργείς ένα πυροτέχνημα 10εκ.

  2. Aναβαθμιζουν 120 Μ-60Τ απο τα αρχικα 170.
    Να υποθεσω οτι τα υπολοιπα 50 (σχεδον το 1/3) ειναι »εκτος λειτουργιας»….

  3. Μπορεις να πλησιασεις τετοιο εχθρικο αρμα πεζος χωρις να σε παρουν χαμπαρι οι σενσορες; η ειναι αποκλειστικα για αντιαρματικες ρουκετες; πως το βγαζεις νοκ ουτ πεζος ; εχω δει βιντεο που ριχνουν χειροβομβιδα στη κανη και ανατινασετε..ισχυει κατι τετοιο σε αναβαθμισμενο αρμα;

Comments are closed.