32.1 C
Athens
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021
- Advertisement -

M901 IMPROVED TOW VEHICLE (ITV), ο κυνηγός αρμάτων του Ελληνικού Στρατού παραμένει επικίνδυνος

- Advertisement -

Του Θανάση Γραμματικού

Το 1975 ο αμερικανικός στρατός προχώρησε στην ανάπτυξη ενός πυργίσκου, ο οποίος θα έφερε δίδυμο εκτοξευτή TOW με δυνατότητα ανύψωσης και περιστροφής. Το 1976 υπογράφηκε συμβόλαιο παράλληλης ανάπτυξης πρωτοτύπων από διάφορες εταιρίες με σκοπό να υπάρξει ανταγωνισμός για καλύτερα αποτελέσματα.

Έτσι οι τρεις εταιρίες που ανέλαβαν την ανάπτυξη πρωτοτύπων παρουσίασαν η μεν Chrysler έναν σταθερού τύπου, ενώ η Northrop και Emerson παρουσίασαν δύο μοντέλα πυργίσκων οι οποίες συνοδεύτηκαν από εκτενείς δοκιμές που περιλάμβαναν και εκτοξεύσεις βλημάτων.
Τελικά στο τέλος του 1976 επελέγη το μοντέλο που παρουσίασε η Emerson. Έτσι υπογράφηκε συμβόλαιο για την παραγωγή δέκα οχημάτων δοκιμαστικά. Το 1978 άρχισε η μαζική παραγωγή του συστήματος, το οποίο κωδικοποιήθηκε σαν M901 Improved TOW vehicle ITV και τοποθετούνταν στο σκάφος του ερπυστριοφόρου τεθωρακισμένου μεταφοράς προσωπικού M 113 A1.

Τα πρώτα 1.100 ITV παραδόθηκαν στον αμερικανικό στρατό μέχρι το Μάιο του 1981. H παραγωγή συνεχίστηκε και συνολικά κατασκευάστηκαν 3.200 ITV για τις ανάγκες του αμερικανικού στρατού. Με την εισαγωγή όμως σε υπηρεσία των TOMA M2 Brandley σε μεγάλους αριθμούς και λόγω του ότι είναι εφοδιασμένο το καθένα όχημα με δίδυμο εκτοξευτή TOW, τα ITV παραγκωνίστηκαν και παραχωρήθηκαν στις εφεδρίες του αμερικανικού στρατού και την εθνοφρουρά. Τα τελευταίας παραγωγής ITV χαρακτηρίζονται σαν M 901 A1 και έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης όλων των εκδόσεων του πυραύλου TOW.

Παρόλο που αρχικά ο πυργίσκος TUA σχεδιάστηκε για να τοποθετείται σε M113 A1 είναι κατάλληλος για τοποθέτηση σε μια μεγάλη ποικιλία ερπυστριοφόρων και τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σαουδική Αραβία έχει εξοπλίσει 224 ιταλικής κατασκευής τεθωρακισμένα VCC-I με τον ίδιο πυργίσκο.
Επίσης είναι εγκατεστημένος και σε 96 τροχοφόρα οχήματα LAV 8X8 των Αμερικανών πεζοναυτών, όπως επίσης έχει υιοθετηθεί και από τον ολλανδικό στρατό, ο οποίος το έχει συνδυάσει με το εκεί κατασκευαζόμενο (κατόπιν αδείας) AIFV της F.M.C. Το M 901 AI ITV αποτελείται από το σκάφος του κλασικού ΤΟΜΠ M 113 AI το οποίο φέρει έναν πυργίσκο M27 στην οροφή.

Ελληνικό Πεζικό: από δύναμη υποστήριξης σε δύναμη κρούσης

Στο εμπρόσθιο τμήμα του πυργίσκου προστατευόμενος μέσα σε θωράκιση βρίσκεται ο μεταφορέας ειδώλου και εκατέρωθεν αυτού δύο θέσεις εκτοξευτών πυραύλων TOW. O πυργίσκος περιστρέφεται κατά 360ψ με ταχύτητα 35ψ ανά δευτερόλεπτο και η κεφαλή του εκτοξευτή μπορεί να ανυψωθεί +34ψ ή να πάρει αρνητική γωνία -30ψ. Αυτό επιτρέπει στο ITV να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κεκλιμένες επιφάνειες εδάφους, με δυνατότητα απόκρυψης του κυρίου σκάφους πίσω από εμπόδια ή λόφους έτσι ώστε να αποκαλύπτεται μόνο ο πυργίσκος.

Όταν το όχημα κινείται, ο εκτοξευτής είναι συμπτυγμένος στην οροφή του σκάφους, κάνοντάς το να μη διαφέρει και πολύ από το κλασικό M113AI. Χρειάζονται μόνο είκοσι δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα σταματήσει το όχημα για να ενεργοποιηθεί και να έρθει σε θέση βολής ο εκτοξευτής και στη συνέχεια να εγκλωβιστεί ο στόχος.

O χρόνος που μεσολαβεί από την πρόσκρουση του πρώτου βλήματος στο στόχο μέχρι τον εγκλωβισμό του δεύτερου στόχου (με ταυτόχρονη μεσολαβήση περιστροφής του πύργου κατά 12,5ψ) είναι 4,25. O πυροβολητής ανιχνεύει και εγκλωβίζει το στόχο διαμέσου του συστήματος μεταφοράς ειδώλου, το οποίο μπορεί να συζευχθεί οπτικά είτε με το κλασικό σκοπευτικό ημέρας (day-sight) ή το σύστημα νυχτερινής σκοπεύσεως (night-sight) με τη βοήθεια τηλεχειρισμού. Επιπρόσθετα με τη βοήθεια του οπτικού συζεύκτη ο πυροβολητής έχει τη δυνατότητα παρατήρησης του εξωτερικού με ευρύ πεδίο θέας για την ανίχνευση στόχων.

ΑΠΟΨΗ: Όταν το Ισραήλ “ξεφτιλίζει” αυτά που θεωρούμε “υπερόπλα”, στην Ελλάδα συνεχίζουμε να “σφυρίζουμε αδιάφορα” (ή Kornet vs Trophy σημειώσατε 2)

H καθοδήγηση και η σκόπευση του ITV είναι παρόμοια με αυτή του κλασικού TOW της φορητής έκδοσης και τα στοιχεία που το απαρτίζουν μπορούν να αφαιρεθούν από το όχημα. Χάρη σε έναν τρίποδα που μεταφέρεται στο εσωτερικό, συγκροτείται μια πλήρης επίγεια πλατφόρμα εκτόξευσης. Από τη στιγμή που θα εκτοξευθούν και τα δύο βλήματα που φέρει ο πυργίσκος γίνεται η σύμπτυξή του προς το πίσω μέρος του σκάφους όπου γίνεται η επαναγέμιση σε χρόνο 40. O γεμιστής προστατεύεται κατά τη διάρκεια της χειροκίνητης επαναγέμισης από το θώρακα του σκάφους. Εκτός από τα δύο έτοιμα προς εκτόξευση βλήματα μεταφέρονται άλλα δέκα εφεδρικά στο εσωτερικό του οχήματος. Ένα πολυβόλο των 7,62 mm βρίσκεται στην οροφή του σκάφους για εγγύς άμυνα με απόθεμα 2.000 βολίδων.

Βρίσκεται σε υπηρεσία στις κάτωθι χώρες: Αίγυπτος , Ελλάς (366), Ιορδανία, Κουβέιτ, Πακιστάν , Σαουδική Αραβία, και τέλος Η.Π.Α. (στρατός και πεζοναύτες), αποσυρμένα ή σε αποθήκευση πλέον, αρχικά είχαν παραλάβει 3.500 περίπου οχήματα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ M901 TUA

ΠΛΗΡΩΜΑ: ένας πυροβολητής
ΚΥΡΙΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ: διπλός εκτοξευτής αντιαρματικών βλημάτων TOW
ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΣ: 1X7,62 mm MG πολυβόλο
ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΣ ΚΑΠΝΟΓΟΝΩΝ: προαιρετικοί
ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ: βλήματα TOW 2+10, πολυβόλο 7,62mm2.000

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΥΡΓΙΣΚΟΥ

Περιστροφή: 360ο
ρυθμός περιστροφής: 35ο  ανά δευτερόλεπτο
ανύψωση: +34ο
κατάπτωση: -30ο

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ

σκοπευτικό πρόσκτησης: μεγέθυνση X2,8, πεδίο θέας 25ο
σκοπευτικό ημέρας (day-sight): μεγέθυνση X13 πεδίο θέας 5,5ο
υπέρυθρο σκοπευτικό νυκτός: AN/TAS-4 μεγέθυνση X4 ευρύ πεδίο θέας 3,4ο Χ6,8ο , μεγέθυνση X12 στενό πεδίο θέας 1,1ο Χ2,2ο
περισκόπιο αρχηγού ομάδος: 360ο  περιστροφή, +10ο /-20ο
(όχημα M901)
ανύψωση/κατάπτωση, με μεγέθυνση X4 και πεδίο θέας 12,5ο

ΥΨΟΣ TOY ΕΚΤΟΞΕΥΤΗ ΑΠΟ THN ΟΡΟΦΗ TOY ΟΧΗΜΑΤΟΣ (M901) Συμπτυγμένο 1,08 μέτρα σε ανάπτυξη1,52 μέτρα
ΤΑΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ 24V DC

1η δημοσίευση περιοδικό ΠΤΗΣΗ 110 – Φεβρουάριος 1994

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

27 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
chikichiki

Πάνω στο θέμα αυτό, γνωρίζει κανείς αν τα ITV θα δεχθούν τους νέους TOW 2B Aero που προμηθεύεται ο ΕΣ;

jim40

Μήπως να κάναμε την μετάδοση εικόνας από το σκοπευτικό ψηφιακή? Σε μια οθόνη ή να έχει δύο οθόνες ο σκοπευτής μια για το σκοπευτικό ημέρας και μια για το θερμικό

neuromancer

10 βλήματα μεσα στο Μ113 είναι μεγάλη σπατάλη δεδομένης της ανύπαρκτης ανθεκτικότητας του Μ113 στο σύγχρονο πεδίο μάχης! Θα προλάβει να ξαναγεμίσει μετά τα 2 πρώτα?

Lefteris

Είναι άχρηστο όπλο εξαιτίας του φορέα του. Τι ακριβώς μπορεί να συνοδεύσει; Τροχοφόρα των οποίων έχει κλάσμα της ταχύτητας τους ή οποιοδήποτε άρμα μας;
Δεν συζητάμε για προστασία του πληρώματος…

Στα χαλυβουργεία και προμήθεια 4πλων Spike NLOS/ ER II επί τροχοφόρων ή αναβαθμισμένων Λεωνίδας.

evaggelos

θωρακιση δεν μπορει να παρει ο συγκεκριμενος τυπος?

christos_choris_a

Ο πυργίσκος TUA μπορεί να τοποθετηθεί στα Μ-1117 που θα έρθουν μέσα στο 2021 ; Τα πλεονεκτήματα τόσο σε αντοχή της θωράκισης όσο και ταχύτητας, επιτάχυνσης, ευελιξίας αλλά και μικρότερου στόχου στον αντίπαλο θα ήταν σημαντικά. Θεωρώ βέβαιο οτι θα εξπλιστούν με τους αναβαθμισμένους TOW που περιμένει ο Ε.Σ..

Apostolis

Αν δεν λυθεί το πρόβλημα των τουρκικών εξοπλισμένων ΜΕΑ (bayractar, akinci κλπ) δεν θα έχουν πολύ τύχη όλα αυτά τα οχήματα στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

FOX

θα προτιμούσα ένα VBL ή καποιο όχημα 4Χ4 μεγαλύτερης ευκινησίας εκτός δρόμου, με 4 κορνετ ή 4 Spike LR!
comment image

SAAB

Εάν κρίνω από το άρθρο ο ΣΞ του δίνει μεγάλη σημασία. Επιβάλετε η βελτίωση της θωράκισης των Μ-113 από την eodh σε συνδυασμό με συστήματα αυτοπροστασίας από Ισραηλινές εταιρείες. Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος συνδυασμός που μπορούμε να έχουμε.

Jomasprot

Τι αναμνήσεις! Εννέα μήνες θητεία στον 7ο ΛΑΤ (Λευκίμμη Έβρου) προ 20ετίας! (2000 Α΄ ΕΣΣΟ).
Θυμάμαι ότι τα επιχειρησιακά σχέδια προέβλεπαν σε περίοδο επιχείρησεων την ανάπτυξη κάθε οχήματος (η μονάδα είχε 18) σε μία και μοναδική σταθερή θέση (!!), η οποία προφανώς θα γινόταν άμεσα γνωστή στον αντίπαλο (ή θα την ήξερε ήδη πριν την έναρξη των επιχειρήσεων, αυτός είναι ο ρόλος της συλλογής πληροφοριών, ή θα τη μάθαινε άμεσα – σήμερα με μια πτήση UAV, ευτυχώς τότε δεν υπήρχαν Beyraktar, θα μας είχαν λιανίσει). Δηλαδή ο ορισμός του sitting duck!
Από προσωπική εμπειρία θεωρώ και εγώ το Μ-113 ως κακό φορέα, που περιορίζει τις δυνατότητες επιχειρησιακής αξιοποίησης του όπλου. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα πάνω σε κάτι πιο ευκίνητο (VBL ή Hummer), παράλληλα βέβαια με αναθεώρηση των σχεδίων στατικής άμυνας και του αντίστοιχου δόγματος εκπαίδευσης.

Neoklis

Οι εικόνες πάντως δείχνουν βολές με την αρχική έκδοση του TOW,ούτε καν την έκδοση Improved ούτε καν την έκδοση ΤΟW 2…ίσως να είναι παλιές οι φωτό ,ή απλά να εξαντλείται το υπάρχον παλιό απόθεμα …προσωπική γνώμη η ενσύρματη καθοδήγηση του βλήματος είναι η βασική του αδυναμία στο τωρινό πεδίο μάχης …δεν μπορεί να έχεις τέτοιο σύστημα δίπλα στους Hellfire ή τους Kornet…ο χρόνος τάξης και βολής για ένα καλά εκπαιδευμένο πλήρωμα είναι ιδιαίτερα μεγάλος για τα σημερινά δεδομένα ,ίσως η χρήση τους σαν ύστατη άμυνα σε αντί αποβατικό ρόλο έχει περισσότερη αξία είτε επάνω σε Μ113 ή άλλο όχημα φορέα …

Neoklis

Η έκδοση ΤOW 2Β μπήκε σε παραγωγή το 1987…εμείς τώρα τους θυμηθήκαμε;

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φρεγάτες κλάσης “ΥΔΡΑ”: Οι απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 

Αν και ο ΕΜΖ (Εκσυγχρονισμός Μέσου Ζωής) των Φ/Γ τύπου ΜΕΚΟ 200HN έχει περάσει στη σκιά του κυρίου προγράμματος προμήθειας νέων φρεγατών πολλαπλών ρόλων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Αμερικανικό Κονγκρέσο ετοιμάζει εμπάργκο στην Τουρκία σχετικά με εξαρτήματα...

11
 Οι Αντιπρόσωποι της Κάτω Βουλής των ΗΠΑ (Βουλή των Αντιπροσώπων) Cicilline και Bilirakis, ετοιμάζουν ένα σχέδιο Νόμου, που αφορά και τα δυο κόμματα (διακομματικό...
- Advertisement -
Card image

July#13 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

April #011 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49

Related News

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη αύριο στην Αθήνα

Αύριο και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.Η επίσκεψη του...

Τέταρτη κορβέτα Avante 2200 για τη Σαουδική Αραβία

Στις 24 Ιουλίου έγινε στις εγκαταστάσεις της Navantia η καθέλκυση της τέταρτης κορβέτας Avante 2200 για τη Σαουδική Αραβία.Σύμφωνα με το «Monch», η τέταρτη...

Δοκιμές του αντιαεροπορικού πυραύλου Akash-NG από την Ινδία

Το σύστημα των αντιαεροπορικών πυραύλων εδάφους-αέρος Akash είναι μια ινδική σχεδίαση σε συνεργασία του κρατικού Οργανισμού Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) και του αμυντικού...