Η Γαλλία στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για ανεύρεση φυσικού αερίου

7
1205
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι η χώρα του στηρίζει πλήρως το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου για ανεύρεση φυσικού αερίου ανοιχτά των ακτών της, εν μέσω της συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης με την γειτονική Τουρκία.

Μιλώντας στο τέλος της συνόδου κορυφής των νοτίων χωρών της ΕΕ την Τρίτη, ο Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία «ανησυχεί πολύ» για το τι συμβαίνει στα ύδατα γύρω από το νησί και πως διαβίβασε αυτή την ανησυχία στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εταιρία TOTAL της Γαλλίας συγκαταλέγεται μεταξύ αρκετών εταιρειών που έχουν άδεια να αναζητήσουν φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι οι έρευνες παραβιάζουν τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Κύπρος ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι βλέπουν τη Μεσόγειο ως «στρατηγικό διάδρομο» για τη μεταφορά αερίου στην Ευρώπη.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
be brave
Guest
be brave

Greece;
Help us Usa
Help us France
Help us Israel
Help us Egypt
Help us Germany
Help us Eu
Help us Nato
bla bla..
Hey man!! Don’t you trust yourself ??? it’s not important for france to say anything. important is what you do. Now cross the mirror and slap your face. No one will fight with Turkey for Greece..

JohnnyB
Guest
JohnnyB

That sounded way too undermining and aimless.
Reality however is way far from this.
Why don’t you start the engagement first and see for yourself. But you will not. As per stereotype Turks are only bold in words and when against weaker opponents.
We are not weak and we will crush you if you try anything beyond the shenanigans you commence at the moment with Barbaros etc.

nicolas
Guest
nicolas

ελα το κερδισες και σημερα το 0.50. το θες σε δολλαρια η λιρες ομως?

G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Εσύ πρέπει να θεωρείσαι πολύ έξυπνος στην πατρίδα σου!

Βασίλης
Guest
Βασίλης

Άμα σφίξουν τα γάλατα και αρχίσει ο ρουκετοπόλεμος να σε δω Μανολιό…

chikichiki
Guest
chikichiki

Να’σαι καλά βρε Μανώλη’μ! Σου ανταποδίδουμε τα thoughts and prayers!

ivychris
Guest
ivychris

Να τα ανεβάζετε τα σχόλια, αφού δεν εκθέτουν εσας, εκτός κι αν είστε τόσο politically correct, που ανέχεστε υποτιμητικά σχόλια εξ ανατολών, για να δείξετε ότι δεν γίνεται censorship στην Ελλάδα, λες και ήταν αυτό το πρόβλημα μας…
Εξάλλου την αλήθεια γράψαμε και τους χαρακτηρίζουμε όπως τους χαρακτηρίζουν και σε Αμερικανικά sites, εκτός αν νομίζετε ότι παίρνετε πόντους, με το να κρατάτε “δήθεν” χαμηλούς τος τόνους, από κάποια αδιαφανή… μορφή εξουσίας.