Τα ιδιωτικά Mirage F1 της ATAC ξεκίνησαν τις πτήσεις στις ΗΠΑ

1
Photo credit: Dylan Phelps, Instagram
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 22 Αυγούστου έγινε η παρθενική πτήση ενός από τα 63 ιδιωτικά μαχητικά Mirage F1 της Airborne Tactical Advantage Company (ATAC) στο Forth Worth Alliance Airport, στο Τέξας.

Σύμφωνα με το «The Drive», πρόκειται για την πρώτη φορά που ιδιωτικό μαχητικό Mirage F1 πετά στις ΗΠΑ. Η ATAC, η οποία ανήκει στην Textron, απέκτησε 63 αεροσκάφη του τύπου από τη Γαλλία. Το παράδειγμά της ακολούθησε η Draken International, αγοράζοντας 22 Mirage F1 από την Ισπανία.

Τα Αμερικάνικα Mirage F1B έτοιμα για δράση, σύντομα!

Το αεροσκάφος που σημείωσε την ιστορική πτήση ήταν ένα διθέσιο Mirage F1B. Τα ιδιωτικά Mirage F1 προορίζονται να αξιοποιηθούν ως aggressors απέναντι σε μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και να βελτιώσουν την παρεχόμενη εκπαίδευση στους Αμερικανούς πιλότους. Εκτός των Mirage F1, η ATAC έχει μαχητικά F-21 Kfir και εκπαιδευτικά L-39.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Επιτέλους, αξιοπρεπείς aggressors. Ανώτερα από τα (αντίστοιχων επιδόσεων) Kfir & Draken σε ελιγμούς, αλλά με μεγαλύτερο φάκελο πτήσεως (ιδίως ταχύτητες και ύψη) από τα κλασικά στο ρόλο (και εφάμιλλης τουλάχιστον ευελιξίας) F-5E. Πεθάναμε στο Χάντερ και στο Α-4 τελευταία, έλεος πια … Και να προσπαθούν όλοι να μας πείσουν ότι μια χαρά τα καταφέρνουν και αυτά τα δόλια … Εντάξει, κάποτε μετρούσαν, τώρα όλα γίνονται σε μεγαλύτερες ταχύτητες …. Για προσομοίωση των Su-35 σε πειστική βάση φαντάζομαι ως ιδεώδη λύση τακτικά camp με συμμαχικές αεροπορίες που χρησιμοποιούν το Typhoon βέβαια … Αλλά αυτές είναι τακτικές μονάδες, όχι adversary units, ούτε… Read more »