- Advertisement -

Γαλλική πρεσβεία στην Ελλάδα: «Τα Mirage 2000 αποτελούν αναντικατάστατο στρατηγικό πλεονέκτημα της ελληνικής Άμυνας»

- Advertisement -

Οι γαλλικοί βιομηχανικοί όμιλοι Dassault Aviation, Safran και Thales και η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, υπέγραψαν, στις 23 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα, μια σημαντική σύμβαση συντήρησης των 44 Mirage 2000 και Mirage 2000-5 της ελληνικής αεροπορίας.

Έπεσαν οι υπογραφές για την τεχνική υποστήριξη (FOS) των Mirage 2000


Η σύντομη αλλά ουσιαστική ανάρτηση της Γαλλικής Πρεσβείας υπογραμμίζει τα εξής:
«Η σύμβαση αυτή θα αυξήσει τη διαθεσιμότητα των Mirage 2000, τα οποία αποτελούν αναντικατάστατο στρατηγικό πλεονέκτημα της ελληνικής Άμυνας. Η σύμβαση, με τίτλο «FOS Mirage 2000», είναι το πρώτο σημαντικό συμβόλαιο που υπογράφεται στην Ελλάδα από τα γαλλικά συμβαλλόμενα μέρη εδώ και πολλά χρόνια. Συνεισφέρει στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών.»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Punker

Αυτοί τουλάχιστον το έχουν συνειδητοποιήσει σε αντίθεση με τους δικούς μας.

Mageiras

Πολυ σωστά!!! Και ως κίνηση περαιτέρω ενίσχυσης θα ήταν είτε η παραχωρηση -F είτε η υποστήριξη στην απόκτηση των -5αριων της Φορμοζας…

My_name_is_Nobody

Σαν καλοί σύμμαχοι που είναι, ας αποστείλουν άμεσα την πρώτη παρτίδα ανταλλακτικών.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Καλά θα ήταν … Τα ανταλλακτικά παράγονται μετά την παραγγελία τους

My_name_is_Nobody

Δικό τους απόθεμα συμβατό με τις ανάγκες μας;

zap

Τωρα που πεσανε οι τζιφρες, θα μας αφησουν να παρουμε μερικα “αναντικατάστατα στρατηγικα πλεονέκτηματα” της Ταιβαν μπας και τελικα δεν χασουμε το μισο Αιγαιο ή οχι ;
….χρονια πολλα παιδια

photographix

Αντε να αρχισουν να σοβαρευονται λιγο οι Γαλλοι επιτελους 😛

Xristoforos

…κανα πυραυλάκι σε ΚΑΛΉ τιμή (τζαμπέ ακόμη καλύτερα) παίζει..???

Aris

Να τους πούμε τα κάλαντα να μας στείλουν και 2 μοίρες από δαύτα τσάμπα συν όπλα και ότι άλλο…

nektarios1970

Ναι…???
Και τα Μ2000-5 από την Ταιβάν έκαναν ότι μπορούσαν και μας χάλασαν την αγορά τους από αυτούς
Κανένας σύμμαχος κουμπαράκια , μόνοι μας και …πάλι , αλλά και πάλι θα τους κόψουμε τα γόνατα …όπως άλλωστε γίνεται τα τελευταία 2500 χρόνια .

adpanos

Δεν νομίζω πως μας χάλασαν οι Γάλλοι την δουλειά.

Tsitsnik

Πλάκα κάνεις. 2500 χιλιάδες χρόνια?
Ο Τούρκος Ισλαμιστής Νομάς, είχε το θράσος , διεκδίκησε και πήρε όλη την ανατολία και θέρισε τον ελληνικό πληθυσμό. και πόλεις ( Καπαδοκία , Πόντος κτλ) .
Μάλιστα ο Νομάς Τούρκος στη συνέχεια με το Ισλαμικό θράσος διεκδίκησε και πήρε την Παγκόσμια Πρωτεύουσα της εποχής ( Κωνσταντινούπολη)
Αυτός ο Νομάς μας “”χάρισε” 400 ISIS.
Αυτός ο Νομάς διεκδικεί με το ίδιο Ισλαμικό θράσος όλους τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείο.

adpanos

Tsitsnik, Τούρκος είσαι ?
Αν ναι , την ίδια άποψη έχουν και οι συμπατριώτες σου ?
Εχεις πέσει σε μεγάλο σφάλμα , αν είσαι Τούρκος …..

pavosh

Εθνικόν φίλε μου είναι το αληθές (το παν άλλοι σημαντικότεροι απο εμας). Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι ενα δίκιο το έχει ο φίλος είτε μας αρέσει είτε όχι, άσχετα ποιός ή τι είναι….
Αντίθετα η παρατήρηση σου (“τούρκος είσαι?”) βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε σφαλιάρας που έχουμε φάει τα τελευταία 2.500 χιλ. χρόνια (ναι πολύ πρίν εμφανιστούν οι νομάδες). Στο εθνικό μας χαρακτηριστικο αναφέρομαι, την διχόνοια στην οποια οδηγεί η διαχρονική και χωρίς όρια έλλειψη σεβασμού σε κάθε αντίθετη-διαφορετική αποψη. Στην Κύπρο, τον εμφύλιο (μετά τον Β παγκόσμιο όταν οι άλλοι είχαν κουραστεί να γκρεμίζουν, εμείς συνεχίσαμε), την Μικρασία, (αν νομίζεις ότι κέρδισε ο κεμαλ και οι νομάδες ψαξτο καλύτερα) , τον διχασμό, το 21 (με τους δυό εμφύλιους) , Στους Παλαιολόγους (και τους πολέμους μεταξύ τους – τους νομάδες ξέρεις ποιός τους κάλεσε στην Ευρώπη και τους “αξιοποίησε¨στην αυτοκρατορία φαντάζομαι…) .
Το 1025 όταν πεθανε ο Βασίλειος ο Β’ η αυτοκρατορία είταν στο απόγειο της δύναμης της (κάτι σαν τις ΗΠΑ μετά την κατάρευση της Σ.Ε.) . Το 1071 (50 μόλις χρόνια μετά στο Μαντζικέρτ ξέρεις τι έγινε-αν όχι ψάξε το έχει ενδιαφέρον) . Αλλά και νωρίτερα για τους Παυλικιανούς και τους άραβες έχεις ακουστα? τους μονοφυσίτες? τες παν δεν χρειάζεται να φτάσουμε στον Εφιάλτη, η Ιστορία διδάσκει, εμείς πάλι όχι δεν διδασκόμαστε από αυτήν ,(άλλο ένα χαρακτηριστικό μας..)

adpanos

Pavosh, δεν το ρώτησα για αυτό.
Το ρώτησα γιατί το αφήγημα του Ερντογάν είναι άλλο.
Ο Έρντογάν δεν θέλει να παρουσιάσει τους Τούρκους σαν κατακτητές του Βυζαντίου, γιατί αυτό δηλώνει πως ΔΕΝ είναι γηγενείς. Πως είναι κατακτητές και πως η γη ανήκει σε άλλους εκτοπισμένους.
Αντίθετα το αφήγημά του, αυτό που παρουσιάζει στην Τουρκία, είναι πως οι σύγχρονοι Τούρκοι είναι γηγενείς που τους άρεσε ο τρόπος ζωής των Οθωμανών και τον ενστερνίστηκαν .
Ετσι καλύπτει τον χαρακτήρα του βάρβαρου κατακτητή που δεν του ανήκει ο χώρος .
Ο Tsitsnik με αυτό που γράφει αντιτίθεται στο γενικό αφήγημα του σουλτάνου και δίνει σε εμάς το δικαίωμα να αποκαλούμαστε οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του χώρου ……

Spyros

Πιστεύετε σοβαρά πως η Ταιβάν, που ξοδεύει για άμυνα μυθικά ποσά (για το μέγεθός της) είχε ποτέ πραγματικά σκοπό να ξεπουλήσει τα 2000-5 της στην Ελλάδα, για να βγάλει ένα ψωρο-δεκάρι μύρια από το καθένα; Επειδή έτσι έγραψαν 1-2 φαντασιόπληκτα σάιτ; Που μετά έγραψαν για γαλλικό σαμποτάζ;

Spirit

Ότι σκέφτεται η Ταιβάν την υπόθεση με τα Mirage, έχει αναδειχθεί από ξένες ιστοσελίδες. Γνωστά αυτά, επικαλούνται μάλιστα και λόγους υποστήριξης και κόστους λειτουργίας.

Spyros

Έχετε πρόχειρο κάποιο λίνκ; Γιατί με λίγο ψάξιμο το μόνο που βρίσκω είναι ένα άρθρο του 2009.
Από τότε έχει περάσει πολύ νερό στο αυλάκι, το 2017 επαναπιστοποίησαν και τους πυραύλους Α2Α τους…

Scalp_eg

Δώστε μας τα 2000-5F. Εστω και 12 κομμάτια με τις υπογραφές τον άλλο μήνα για τις
Belharra.

CKfurious

Μην μου γραφεις τέτοια χριστουγεννιάτικα!!! 😡
Δεν άκουσες τον υπουργό??? 😕
Έχουμε πολύ δρόμο Ακόμα στις διαπραγματεύσεις :silly:
Τι βιάζεσαι? 😀
σιγά σιγά να το σκεφτούμε το θέμα :envy:

adpanos

Τώρα που πήραν το πρώτο συμβόλαιο και γλυκάθηκαν, τώρα που είναι μια ανάσα από το δεύτερο των φρεγατών, καλό θα ήταν να πιεστούν για να παραχωρήσουν είτε απευθείας, είτε μέσω τριγωνικής (Ταϊβάν) άλλες 2-3 μοίρες Mirage 2000-5 για να δέσει καλύτερα η συμμαχία.
Επίσης καλό θα ήταν να υπάρξει μια κρούση σε αυτούς για ανάπτυξη πακέτου αναβάθμισης σε 4+ γενιάς από κοινού για το Mirage. ( AESA GAN, νέοι υπολογιστές αποστολής, Helmet hud, link 16, κινητήρας κ.λ.π.)
Οι Γάλλοι το γνωρίζουν πως έκαναν μεγάλη χαζομάρα να παρατήσουν το Mirage και να μην έχουν μονοκινητήριο οικονομικό αεροσκάφος, ανάλογο του Gripen και του F16, στην αγορά.
Καιρός να τους θυμίσουμε πως το λάθος μπορεί μέσω Ελλάδας να είναι αναστρέψιμο.

Geo

..να συνεχίσω την όμορφη σκέψη σου ότι με μια κίνηση αγοράς των Μιράζ 2000-5 από την Ταιβάν θα έχουμε έναν στόλο 80 αεροσκαφών και σε συνεννόηση με τα ΗΑΕ (60 Μιράζ 2000-9) θα μπορούσαμε να πείσουμε τους Γάλλους μαζί και με τα δικά τους για ένα κοινό πακέτο ανάπτυξης για 4++ Μιράζ με οικονομία κλίμακας πλέον και δυνητικούς μελλοντικούς πελάτες (Ινδία) ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος που λόγω και των υποδομών και των όπλων που έχουμε θα μας στοίχιζε κλάσμα από τα Rafale σε αγορά και χρήση… ΕΞΑΛΟΥ και αυτοί για αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών στην βόρεια θάλασσα αυτό χρησιμοποιούν…Και επιπρόσθετα μιλάμε για αεροσκάφος που δεν απαιτεί δομική αναβάθμιση…

George_K

Καλά και ωραία όλα αυτά που λέτε αλλά το Μ2000 έχει τελειώσει για τους Γάλλους.

Γιάννης Παυλίδης

Τελειώνουν τα ψωμιά σας, γαλλακια. Τα τελευταία διάφραγμα για τις μπακατελες σας. Σε μια δεκαετία θα έχουμε απαλλαγεί από τα σακάκια σας.

captain kirk

Τα Γαλλακια,μην τα υποτιμας ,Δεν μιλας στον μπακαλη της γειτονιας σου,,,,ΑΥΤΑ τα αεροσκαφη, mirage 2000\-5 ,ειναι στρατηγικα υπεροπλα για την ΠΑ, και δυσκολος αντιπαλος για τους γειτονες,,,Χωρια η DASSAULT οτι βγαζει εξαιρετικα αεροσκαφη,,ΓΙΑ την ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΟΔΑ,,να εισαι πιο προσεκτικος,,,ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..

Spirit

Είπα και εγώ δεν θα εμφανιστεί ο φωστήρας…

evo_ii

Χρόνια πολλά!
Σε ότι αφορά τα σακάκια, αφιερωμένο εξαιρετικά: https://www.youtube.com/watch?v=Tz0p-jX3KuU

agnostosependytis

Να βοηθήσουν να πάρουμε τζαμπε τα αεροπλάνα και πυραυλακια από την Ταιβαν, κατι που θα οφελησει και αυτούς γιατί θα έχουμε έναν τεράστιο αριθμό Γαλλικών μαχητικών για πρώτη φορα. Θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν και σοβαρές αναβαθμίσεις όπως aesa και meteor ώστε να μας βάλουν στο άρμα του μαχητικού 6ης γενιάς σιγά σιγά.

Δnμnτpns

Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω από που αντλείται η αισιοδοξία κάποιων για δωρεάν παραχώρηση ή έστω έναντι κάποιου συμβολικού ποσού, Μ2000 (-F ή -D) από την Γαλλία, όταν π.χ. την Ινδία που τρέχει πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου των 48 M2000 σε επίπεδο mk3, με κόστος 40+ εκατ$ ανά μονάδα, την Ινδία που παρήγγειλε 36 Rafale με κόστος @##$%^%^&* εκατ$, τους παραχώρησαν μόνο δύο (2) αεροσκάφη M2000 και μάλιστα έναντι συμβολικού αντιτίμου. . . . ! ! ! (https://www.ptisidiastima.com/india-to-receive-2-mirage-2000-aircraft-from-france-virtually-free/).
Μακάρι να μας παραχωρήσουν 1-2 μοίρες Mirage 2000D/N είτε -F . . . και εγώ μαζί σας αλλά με ποια λογική κάποιοι ελπίζουν σε κάτι τέτοιο όταν έχουμε γίνει μάρτυρες του πόσο δυσκοίλιοι είναι οι Γάλλοι . . . ! ! !

STRATOS

Το πολύ ευχάριστο είναι ότι όλοι μιλάν για 44 M2000/M2000-5 και όχι 42 όπως νομίζαμε (16 x M2000EGM + 2 x M2000BGM + 24 x M2000-5)…αυτό σημαίνει ότι κάποια M2000EGM/BGM που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα, πιθανώς να επανέλθουν σε πτητική κατάσταση με την αγορά των ανταλλακτικών!

ShadowMan

Να κάτι που δεν ήξερα /σκέφτηκα!

Alex

Ας μήν περνάμε τίς φρεγάτες με 2,5 δις και θα σας έλεγα εγώ τί ανταλλακτικά θα περνάμε.Τα εξαρτήματα τά επισκευαζαμε και εδώ στην Ελλάδα απλά οι σύμμαχοι μας δεν θα έδιναν ανταλλακτικά, τώρα όλα αυτά θα πάνε στην Γαλλία για επισκευή.Αυτη είναι η βοήθεια τους!

ShadowMan

Και τα ηλεκτρονικά εδώ θα τα φτιάχναμε???

christos_choris_a

Σαν πλατφόρμες εκτόξευσης στρατηγηκών όπλων όπως οι ΑΜ-39 Exocet για τα Mirage-2000EGM και AM-39 όσο και SCALP για τα Mirage-2000-5 αποτελούν όντως αναντικατάστατες μονάδες. Θα ήταν μάλιστα χρήσιμο να αύξαινε η Π.Α. τα αποθέματα τόσο των ΑΜ-39 όσο και των SCALP κατά 50%. Όμως η ικανότητά τους σε αποστολές Αέρος-Αέρος είναι σαφώς υποδεέστερη της αίγλης που είχαν τη δεκαετία του ΄90. Οι Γάλλοι μπορούν να τα παινεύουν όσο θέλουν. Από μια άποψη θα μπορούσα κι εγώ να παινέψω ακόμα και το Dewoitine-530 αυτό δε σημαίνει οτι αποτελεί ΣΗΜΕΡΑ μια αξιόμαχη μονάδα. Θα ήταν λάθος να επενδύαμε πολύτιμους πόρους τόσο για τον εκσυγχρονισμό των EGM σε -5 όσο και να αγοράζαμε ΟΛΑ τα -5F της Ταϊβάν ( μέχρι 12 δεν θα ήταν άσχημα ). Δεν αξίζει να επενδύσει η χώρα σ’ ένα μουσειακό έκθεμα. Το γεγονός οτι η Ταϊβάν -που έχει απένατί της την Λαϊκή Κίνα- πουλάει όσο-όσο τα Mirage-2000-5F ενώ συγχρόνως αναβαθμίζει τα F-16A! σε Viper αποτελεί ” φτύσιμο στο μάτι ” για τους Γάλλους που άφησαν το εξαιρετικό αυτό μαχητικό χωρίς ουσιαστική αναβάθμιση μετά το έτος 2000.

adpanos

Οι Ταιβανέζοι πουλούν το Mirage γιατί μετά από πιέσεις των Κινέζων στους Γάλλους, οι τελευταίοι αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τα αεροσκάφη ….
Από τις συζητήσεις του Κου Ζικήδη το παρακάτω, για να καταλάβεις πως το Mirage δεν είναι τόσο πίσω τεχνολογικά.
“Ακριβώς 15 χρόνια πριν, δοκιμάζαμε το πρωτότυπο -5 στην Ανδραβίδα, στο ΚΕΑΤ, και το RDY-2 “κένταγε”… Σαν να παίζεις ηλεκτρονικό παιχνίδι: οτιδήποτε κυκλοφορούσε μπροστά του, το έπιανε και το αποκάλυπτε. Πολύ συχνά, σε αποστάσεις πέραν των προδιαγραφών του.
Μην ξεχνάμε ότι η εξαπόλυση πυραύλου γίνεται σε “καθαρό” Track While Scan (TWS Auto), μην επιτρέποντας στον αντίπαλο την παραμικρή προειδοποίηση ότι του έρχεται ένας (ή δύο) πυραυλάκια.
Τέλος, κατά την συγγραφή της εργασίας μας, κατάλαβα και την αξία της λειτουργίας Velocity Search (VS) του RDY-2: είναι μία λίγο περίεργη λειτουργία, η οποία δεν παρέχει απόσταση του στόχου, παρά μόνο διόπτευση και ταχύτητα. Τη θεωρούσα ως λειτουργία υποδεέστερη του TWS, το οποίο φυσικά παρέχει όλα τα στοιχεία. Όμως, το VS λειτουργεί σε HPRF, με υψηλή ισχύ και με τεράστιο duty cycle, που μπορεί να φτάνει και το 50% (το Mirage δεν τραβάει ζόρι από θέματα ψύξεως, χρησιμοποιεί liquid cooling για το ραντάρ), επιτρέποντας πολύ καλύτερη αποκάλυψη. Η εκτίμησή μου είναι ότι η αποκάλυψη για δεδομένο στόχο είναι σε απόσταση ελάχιστα μικρότερη από αυτήν του APG-83… Φυσικά με την προϋπόθεση ότι ο στόχος βρίσκεται σχεδόν ακριβώς μπροστά στο APG-83, όχι σε γωνία άνω των 45°, όπως είπαμε…
Συμπερασματικά, το AESA παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, όμως δεν είναι πανάκεια. Ένα καλό μηχανικό ραντάρ κάνει τη δουλειά σχεδόν εξίσου καλά…”
Ο κύριος Ζικήδης επίσης θέτει τις επιδόσεις του Mirage 2000-5 μεταξύ APG-68 (V9) και APG-83.
Δεν το λες καθόλου κακό ΑΝ τα 60 MIRAGE 2000-5 και οι 900 MICA δοθούν για μόλις 600 εκατομμύρια .

christos_choris_a

Μετά την απόκτηση των S-400 από την Τουρκία, οι επιτελείς μας καθώς και οι εμπειρογνώμονες του Υπουργείου των Οικονομικών θα έπρεπε να εργάζονται να αναπνέουν ακόμα και να βλέπουν στον ύπνο τους τον τρόπο που θα αποκτήσουμε μία μοίρα με τουλάχιστον 18 F-35A. Οποιαδήποτε άλλη κίνηση είναι στρουθοκαμηλισμός. Τι αξία θα είχε να δει το Mirage-2000-5F για το τελευταίο 1.5 δευτερόλεπτο τον S-400 που θα το κάνει πυροτέχνημα; Όσον αφορά τους MiCA-IR που θα καταρρίπτουν με σβυστό το ραντάρ τα Τουρκικά F-16 ξεχνάμε οτι η Τουρκία διαθέτει τα E-7 της Boeing με τα ραντάρ MESA Westinghouse.

adpanos

Από την άλλη επίσης να πούμε πως η Ινδία αλλά και τα ΗΑΕ αναβαθμίζουν τα Mirage τους με RDY-3 και IMCS MK4 και δεν ξέρω τι άλλο.
Μένει να δούμε τι παραπάνω δινει το RDY-3 , που αρχικά φαινόταν να είναι μια κατώτερη έκδοση του RDY-2 για τα απλά Mirage, αλλά τα ΗΑΕ το επέλεξαν για να αναβαθμίσουν τα MIRAGE 2000-9 τους, που ήδη φέρουν RDY-2 ……
Θολό το τοπίο σε αυτό το επίπεδο επιλογής .

Spirit

Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή αμεσότερη αναβάθμιση της ισχύος της Ελλάδας από τα Mirage της Ταιβάν, για το κόστος το αφήνουμε εκτός γιατί ας πούμε τα όσα γράφονται είναι δεν ισχύουν.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Απόσυρση των ΑΗ-64Α+ και UH-1H Huey, αντικατάσταση με οπλισμένα UH-60M ή Η-145Μ

 Ιανουάριος 1991. Οι σκηνές του 1ου Πολέμου του Κόλπου (μέχρι τότε "Πόλεμος του Κόλπου") γεμίζουν τις εικόνες μας. Ανάμεσα σε αυτούς που γράφουν για...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

H ΠΑ στην τελική ευθεία για τον εκσυγχρονισμό των F-16C/D Block...

36
 H ΠΑ ολοκληρώνει αυτή την περίοδο τις διαδικασίες για την οριστικοποίηση της διαδικασίας εκσυγχρονισμού των 38 μαχητικών F-16C/D Block 50 σε επίπεδο F-16C/D Block...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 September #376

Αγορά 1.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Ιούλιος #398

Αγορά 3.99 $

Related News

ThinkOutOfTheBox: Απόσυρση των ΑΗ-64Α+ και UH-1H Huey, αντικατάσταση με οπλισμένα UH-60M ή Η-145Μ

 Ιανουάριος 1991. Οι σκηνές του 1ου Πολέμου του Κόλπου (μέχρι τότε "Πόλεμος του Κόλπου") γεμίζουν τις εικόνες μας. Ανάμεσα σε αυτούς που γράφουν για...

H ΠΑ στην τελική ευθεία για τον εκσυγχρονισμό των F-16C/D Block 50 σε F-16C/D Block 50+Advanced

 H ΠΑ ολοκληρώνει αυτή την περίοδο τις διαδικασίες για την οριστικοποίηση της διαδικασίας εκσυγχρονισμού των 38 μαχητικών F-16C/D Block 50 σε επίπεδο F-16C/D Block...

Εικόνες, βίντεο: Συνεκπαίδευση Ναυτικών Μονάδων Ελλάδας και Αιγύπτου

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 και κατόπιν συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise)...