Μαλαισία, το A400M δεν έχει πρόβλημα στον ανεφοδιασμό ρωσικών μαχητικών

2
1083
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Μαλαισία χρησιμοποιεί το μεταφορικό αεροσκάφος A400M σε ρόλο αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού από το Μάιο του 2018, με τις δοκιμές να μην εμφανίζουν προβλήματα στη διαδικασία χορήγησης καυσίμου από το αεροσκάφος σε ρωσικά μαχητικά.

 

Η χώρα επιχειρεί αμερικανικής προέλευσης μαχητικά αεροσκάφη F/A-18D Hornet, ρωσικής προέλευσης MiG-29N και Su-30MKM και βρετανικής προέλευσης εκπαιδευτικά Hawk. Σύμφωνα με το “Defense News”, στις δοκιμές, που έγιναν με βάση τις νατοϊκές διαδικασίες, συμμετείχαν Su-30MKM και αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ένα μαλαισιανό A400M, δε, αναπτύχθηκε μαζί με μαχητικά F/A-18D τον προηγούμενο Αύγουστο στην Αυστραλία, όπου πραγματοποίησε παρόμοιες δοκιμές. Η Μαλαισία έχει τέσσερα A400M.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
G...
Guest
G....

Και γιατι να εχει?
Απο την στιγμη που εχουν το ιδιο συστημα. (Boom η probe) δεν αλλαζει κατι στην διαδικασία

Dim-Kal
Guest
DimKal

Αν θυμάμαι καλά, σε κάποιο τεχνικό άρθρο στο ξενόγλωσσο τύπο, διάβασα ότι τα ρωσικά συστήματα εναέριου ανεφοδιασμού έχουν τις ίδιες διαστάσεις με τα αντίστοιχα δυτικά αλλά διαφέρουν κατα πολύ οι αντλίες καυσίμου και η πίεση του συστήματος κατά τη διάρκεια τηε διαδικασίας. Όμως τα σύγχρονα συστήματα ανεφοδιασμού των μεταγωγικών αφων έχουν μεγάλο βαθμό παραμετροποίησης και ως εκ τούτου μεγαλύτερη συμβατότητα με ρωσικά συστήματα. Επιφυλάσσομαι των ανωτέρω λόγω μη εύρεσης της πηγής. Ελπίζω να σε διαφώτησα κάπως….