Νέα MANPADS και οβιδοβόλα για τις Φιλιππίνες

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο στρατός των Φιλιππίνων θα προμηθευτεί σύγχρονα συστήματα φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων (MAN Portable Air-Defense Systems – MANPADS) και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα των 155 mm, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του στρατού, αντισυνταγματάρχη Ramon Zagala.

Τα νέα συστήματα θα εξοπλίσουν νεοϊδρυθείσες μονάδες το προσωπικό των οποίων ήδη τελεί υπό εκπαίδευση στη χώρα και στο εξωτερικό. Πρόκειται για την 2η Πυροβολαρχία Αντι-Αεροπορικού Πυροβολικού και την 2η Πυροβολαρχία Πεδινού Πυροβολικού.

Από την τελετή συγκρότησης της νέας 2ας Πυροβολαρχίας Α/Α πυροβολικού του Στρατού των Φιλιππίνων (φωτογραφία: Philippine Army)

Η απόκτηση των συστημάτων αυτών από τον στρατό των Φιλιππίνων εντάσσεται στο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και επανεξοπλισμού για να αντιμετωπίσει τις νέες απειλές στην περιοχή του. Με τα νέα συστήματα θα μπορεί να αντιμετωπίσει χαμηλά ιπτάμενα μη-επανδρωμένα αεροσκάφη και ελαφρά αεροσκάφη προστατεύοντας μονάδες στρατού κι εγκαταστάσεις καθώς και να καταστρέψει στόχους και να υποστηρίξει τις μονάδες ελιγμού.

Σήμερα, ο στρατός της χώρας διαθέτει παλιά αμερικάνικα οβιδοβόλα Μ-114 των 155 mm και Μ-101/102 των 105 mm. ενώ στερείται αντιαεροπορικών όπλων. Η σημασία της ανακοίνωσης φάνηκε με την συγκρότηση των νέων μονάδων στην τελετή των οποίων στη βάσ Magsaysay, της Nueva Ecija παρίστατο ο ίδιος ο Αρχηγός Στρατού, αντιστράτηγος Gilbert Gapay.

Πηγές:

  1. https://www.armyrecognition.com/january_2020_global_defense_security_army_news_industry/philippine_army_buys_manpads_and_self-propelled_howitzers.html
  2. https://newsinfo.inquirer.net/1214648/philippine-army-to-acquire-manpads-self-propelled-howitzers

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of