ΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες πως ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα γίνει ο επόμενος Επίτροπος Άμυνας & Διαστήματος της Ε.Ε.

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Βελγικά δημοσιεύματα και γαλλικές αναφορές υποστηρίζουν ότι η θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Άμυνας & Διαστήματος θα καταλήξει στον Μαργαρίτη Σχοινά.

Η ανακοίνωση των νέων Επιτρόπων θα γίνει από τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της Επιτροπής την Τρίτη και ο Έλληνας αξιωματούχος προβάλει φαβορί για την ανάληψη της σχετικής θέσης.

Η παρουσία ενός Έλληνα στην ευαίσθητη θέση της ευρωπαϊκής άμυνας συμπίπτει με τις προθέσεις της Ε.Ε. για ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και των αμυντικών ικανοτήτων των μελών-κρατών, μέσω της PESCO και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας. Η ύπαρξη ενός Έλληνα σε τόσο κομβικό ρόλο θα μπορούσε να βοηθήσει επιπλέον την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και (γιατί όχι) την εκτέλεση ελληνικών εξοπλιστικών προγράμματων.

Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε όταν υπάρξουν νεότερα στοιχεία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
npo
Member
Noble Member
npo

Με ποιό τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και (γιατί όχι) την εκτέλεση ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων?

Poseidon
Member
Active Member
Poseidon

Ε και;

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Δεν νομίζω να περιμένει στα σοβαρά κάποιος να φέρει τα πάνω-κάτω αυτή η εξέλιξη. Ας γίνει έστω κάποιο βήμα για συμμετοχή μας σε ερευνητικά προγράμματα… κάτι σε συνέχεια από FCAS, πχ, παρ’ ελπίδα φτιάχνοντας κάτι πιο ουσιώδες από μια εξάτμιση.

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Δεν λεει τιποτα η εξελιξη αυτη. Με την εννοια, και ο Αβραμοπουλος ηταν υπευθυνος για θεματα μεταναστευτικου… so what?

Tango.Alpha
Member
Tango.Alpha

Γεμίσαμε μετανάστες άρα τώρα θα γεμίσουμε διαστημόπλοια. Απλά θα τα πληρώνουμε.

Ρεαλιστικά τώρα δε θα κάνει κάτι (διακινδυνεύοντας τη φήμη του) αν δεν έχουμε τη διάθεση, δυνατότητα και υποδομή να το κάνουμε. Ισως βοηθήσει αν αποτυγχάνουμε κάπου με διαφορά στήθους – όχι όμως της Pamella Anaderson.

chriskri
Member
Noble Member
chriskri