Μια πολύ μεγάλη μορφή της αεροπορίας, η Μαρίνα Λαβρέντιεβνα Πόποβιτς «πέταξε» για τους παντοτινούς ουρανούς. Η συνταγματάρχης ε.α. της Σοβιετικής Αεροπορίας είχε γεννηθεί το 1931 και έγινε πιλότος το 1964. Στη συνέχεια πέταξε με περισσότερους από 40 τύπους αεροπλάνων ως δοκιμαστής-πιλότος ενώ ήταν και μηχανικός με διακρίσεις σε έρευνες που πραγματοποίησε. [Δεν ήταν βέβαια η πρώτη γυναίκα πιλότος που «έσπασε» το «φράγμα του ήχου» όπως κακοποιήθηκε η είδηση από διάφορους ιστότοπους του ελληνικού Διαδικτυακού μπάχαλου].

Στα νεότερα χρόνια έκαναν αίσθηση οι αναφορές της για ΑΤΙΑ (UFO) θέμα για το οποίο έγραψε βιβλίο και συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές, στα οποία υποστήριξε ότι Σοβιετικοί πιλότοι είχαν πάνω από 3.000 «επαφές» με αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Eχει θεσει πανω απο 100 ρεκορ στην διαρκεια της καριερας της και ειναι η μοναδικη γυναικα που εχει πεταξει το ΑΝ-22 ( με το οποιο ειχε κανει και ρεκορ).

  2. ‘Σοβιετικοί πιλότοι είχαν πάνω από 3.000 «επαφές» με αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.’

    στην CIA, για το απόλυτο τρολάρισμα, θα έπρεπε να μαθαίνουν klingon στα πληρώματα των blackbird

  3. Απλώς για την ιστορία, η πρώτη γυναίκα πιλότος που έσπασε το φράγμα του ήχου ήταν η Αμερικανίδα Jackie Cochran, το Μάιο του 1953, πετώντας ένα F-86 Sabre Mk3. Με την ευκαιρία, συγχαρητήρια για την επιτυχία του ιστοχώρου σας. Αν επιτρέπετε δύο μικρά σχόλια / προτάσεις. Ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να βελτιώσετε τη δυνατότητα σχολιασμού με χρήση κάποιου εργαλείου όπως π.χ. το disqus και (αν μπορείτε βέβαια καθώς από εκεί είναι τα έσοδά σας) μειώστε λίγο τα banner των διαφημίσεων. Είναι πολλά σε αριθμό (6) κατά τη γνώμη μου.

Comments are closed.