Η MBDA θέλει την πιστοποίηση των πυραύλων Sea Venom και Marte ER στο MH-60R

6
030100-N-9999Z-001 At sea in the Caribbean (Jan. 2003) -- One of two Naval Air System CommandÕs (NAVAIRSYSCOM) MH-60R ÒKnighthawkÓ helicopters going through part of its developmental test phases recently at the Atlantic Undersea Test and Evaluation Center. The two ÒKnighthawksÓ logged 126 hours in three weeks at the test center in the Caribbean. U.S. Navy photo. (RELEASED)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η MBDA συζητά με την Lockheed Martin το κατά πόσο είναι εφικτή η πιστοποίηση των πυραύλων αέρος-επιφανείας Sea Venom και Marte ER στο ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο MH-60R.

Σύμφωνα με το «Livefist», οι διαβουλεύσεις ξεκίνησαν μετά από μία σειρά παρουσιάσεων του ευρωπαϊκού ομίλου στην Ινδία πέρυσι και έχουν σκοπό να προσφέρουν περισσότερες επιλογές στον εξοπλισμό των υπό απόκτηση 24 MH-60R του Ινδικού Ναυτικού. Θυμίζεται, στην ειδοποίηση της DSCA για τα ινδικά Romeo τον Απρίλιο συμπεριλαμβάνονται 4 NSM CATM, γεγονός που δείχνει ότι ο NSM θα εξοπλίσει τα ελικόπτερα. Το συμβόλαιο για τους NSM θα υπογραφθεί ξεχωριστά με τη Νορβηγία.

Ο Sea Venom, που τελεί ακόμη υπό ανάπτυξη, έχει εκτιμώμενη εμβέλεια 20km και θα εξοπλίσει τα βρετανικά ελικόπτερα AW159 και τα γαλλικά ελικόπτερα AS565, NFH90 και H160. Ο Marte ER έχει ενδεικτική εμβέλεια 100km και θα εξοπλίσει τα ιταλικά NFH90.

MH-60 Romeo, τώρα και με «βαρύ χέρι» – δυο πύραυλους NSM: Μία ενδιαφέρουσα προοπτική για το ΠΝ!

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ilias_Skaltsiotis
Member
Famed Member
Ilias_Skaltsiotis

Γιατί όχι και τους exocet και να υπάρχει μια 2η επιλογή εκτός από τα mirage??

gdmast
Member
Famed Member
gdmast

Νομίζω ότι τίθεται θέμα βάρους.

Ilias_Skaltsiotis
Member
Famed Member
Ilias_Skaltsiotis

Γενικά είναι πιστοποιήμενος σε ελικόπτερα, για τα aegean hawk δεν ξερω αν είναι θέμα προδιαγραφών ή εμπορικών συμφερόντων
https://www.mbda-systems.com/product/exocet-am-39/

Nicolas
Guest
Nicolas

Αμα γινει αυτο ο nsm μπορει να εξοπλιζει απο τα ελικόπτερα μας ως τα φ16 και τις επακτιες συστοιχίες

EVANGELOS
Guest
EVANGELOS

Τι γίνετε με τα ελληνικά Romeo

Dim-Kal
Member
Active Member
Dim-Kal

Τα ελληνικά Romeo θα εξοπλιστούν με φορεία για να εκτελούν αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ. Εξάλλου, αυτός δεν είναι ο κύριος ρόλος ΟΛΩΝ των ε/π των ΕΔ?