Παρουσίαση του νέου ελαφρού επιθετικού ελικοπτέρου MD-969

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η MD Helicopters Inc. παρουσίασε το νέο επιθετικό ελικόπτερο MD 969 στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης HAI Heli-Expo 2019, όντας εξέλιξης της πετυχημένης σειράς MD 900/902 της εταιρείας.

Για τις ανάγκες της έκθεσης παρουσιάστηκε σε μία οπλισμένη διαμόρφωση με ατρακτίδια πολυβόλων και κάλαθους ρουκετών ώστε να τονίζεται ο «μάχιμος» χαρακτήρας του και προσανατολισμός.

Ο κυριότερος νεωτερισμός του είναι το νέο ολοκληρωμένο «γυάλινο» πιλοτήριο IDU-680 της Genesys Aerosystems Advanced, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά ικανό και προσαρμόσιμο πιλοτήριο επόμενης γενιάς, το οποίο επιλέγεται κατά προτίμηση και για τα νέας κατασκευής ελικόπτερα MD-530G.

Εκτός από τα προηγμένα ηλεκτρονικά πτήσης, το MD-969 διαθέτει και μια εξειδικευμένη πλατφόραμα ανάρτησης οπλισμού σχεδιασμένη από την MDHI ειδικά για αυτό το ελικόπτερο, που του επιτρέπει μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία και εκτεταμένες δυνατότητες αποστολής.

Η πλατφόρμα επιτρέπει την ανάρτηση μέχρι και 6 σταθερών σταθμών οπλισμού, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την πρόσβαση στην καμπίνα τόσο για παράλληλη χρήση επιπλέον οπλισμού αναρτημένου σε έστορες όσο και για παράλληλη μεταφορά επιβατών, μέχρι οκτώ.

Το ελικόπτερο είναι πιστοποιημένο για χειρισμό από έναν μόνο πιλότο και μπορεί να εκτελέσει μία ευρεία γκάμα αποστολών, από αεροπορικές επιδρομές, αναγνώριση, έρευνα και διάσωση, διακομιδές τραυματιών, διοίκηση κι έλεγχο και μεταφορά προσωπικού.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spirit
Guest
Spirit

Ενα επίπεδο παραπάνω από το Kiowa… ότι πρέπει και για την Κύπρο. Εχει και κάποια πλεονεκτήματα παραπάνω από το H145M, όπως περισσότεροι σταθμοί οπλισμού.

ΚΚ76
Guest
ΚΚ76

Συμφωνώ ότι είναι ότι πρέπει για την Κύπρο. Τιμή δεν ξέρουμε όμως για να δούμε αν μπορεί να το αγοράσει η Κύπρος.

Mitsos_Mantzos
Member
Noble Member
Mitsos_Mantzos

Πολύ τούμπανο.

Gilan
Member
Noble Member
Gilan

Εγώ τώρα γιατί ξενέρωσα με τα Kiowa…; unamused

GiannisKr
Member
Trusted Member
Γιάννης Μ.

Αρχικά και εγώ το ίδιο, μετά όμως είδα ότι το Kiowa έχει τους αισθητήρες πάνω από την σκάφος με αποτέλεσμα να έχει το πλεονέκτημα της απόκρυψης πίσω από φυσικά εμπόδια για να παρατηρεί χωρίς να είναι εύκολα εντοπίσιμο.

Spider
Member
Noble Member
Spider

Γιατί εμείς δώσαμε 44εκ$ για να πάρουμε 70 kiowa warrior μαζί με ένα σκασμό ανταλλακτικά. Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει τέτοιο deal δεν έχει ξαναγίνει.
Ουσιαστικά μας τα χάρισαν._

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Εκτός από τους εξαιρετικούς αισθητήρες πανω από το στεφείο έχουν και πληρέστατο εξοπλισμό Είναι όντως σούπερ deal. Το ότι είναι βελτιωμένο το MD άλλωστε δεν σημαίνει ότι είναι ανώτερο. Για εμάς προέχει η ομαλή ένταξη τους και ύστερα η αγορά ρουκετών κατευθυνόμενων με laser κι η τοποθετηση πλήρους σετ ασυρμάτων σε όλα τα Ε/Π… Στο χέρι μας είναι να επενδύσουμε στο συγκεκτριμένο ε/π μεσοπρόθεσμα και να το βελτιώσουμε και να παρατείνουμε την επιχειρησιακή ζωή τους. Η αντικατάσταση κάποιων τμημάτων με άλλα μικρότρου βάρους θα ήταν καλό project για την Ελληνική βιομηχανία. Σημειώστε πως διατίθεται και έκδοση του κινητήρα του Kiowa… Read more »