Ρόμπερτ Μενέντεζ: Η Κύπρος αποφασίζει αν θα πορευτεί προς το ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

15
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ μίλησε αποκλειστικά στο alphanews.live για τη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία προωθείται δια του νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Γερουσία. Η εξίσωση περιλαμβάνει Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ. Σε σχέση με το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, δηλώνει πως όλα είναι πιθανά, ενώ προειδοποιεί την Τουρκία με κυρώσεις και αποκλεισμό από το πρόγραμμα των F-35 αν αγοράσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400

Διαβάστε αναλυτικά στο alphanews.live


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Epam Papas
Guest
Epam Papas

Στην Κύπρο ακούνε ΗΠΑ και τρέμουνε… και δικαίως.

Θα πρέπει οι ΗΠΑ να προσπαθήσουν πολύ να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη τους στον ελληνοκυπριακό λαό και στην κυβέρνηση του για να συζητάμε για συμμαχίες και ΝΑΤΟ κτλ

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Το ζήτημα είναι ότι η επικράτεια των ΗΠΑ δεν ευρίσκεται εντός βεληνεκούς πυροβολικού εχθρικής δύναμης, και δεν απειλείται με κατάληψη. Σε αντίθεση με της Κύπρου. Άρα δεν βλέπω να έχουν οι ΗΠΑ κανένα κίνητρο να προσπαθήσουν για τίποτε, και μετάνοιες, νηστείες, προσευχές κλπ δεν έχω δει να κάνουν ποτέ και σε κανέναν.

Panagiotis Karatasios
Guest
Panagiotis Karatasios

η κυπρος εχει καθε δικαιωμα να μην θελει το ΝΑΤΟ. Αν το ΝΑΤΟ θελει την κυπρο ας το αποδειξει με πολιτικες θεσεις εναντια στην κατοχη και με προσφορα οπλων.

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Σωστό, αλλά the beggar is no chooser. Η Κύπρος δεν έχει να περιμένει βοήθεια από αλλού, παρά από την καχεκτική μητέρα πατρίδα. Χρειάζεται τη Δύση. Η τωρινή κατάσταση, όπου παρέχει στη Δύση όλες τις διευκολύνσεις που θα ώφειλε και ως μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά χωρίς τα ευεργετήματα της ιδιοτητας του μέλους, δεν είναι ικανοποιητική. Άρα, καλόν θα είναι να αντιπαρέλθει τις πικρές μνήμες του 1974, και να θυμηθεί ότι η εχθροπάθεια προς τη Δύση ήδη από το 1960 ήταν δική της επιλογή, ακριβέστερα του ματαιόδοξου Μακαρίου, εμφορούμενου από φαντασιώσεις μεγαλείου παγκοσμίου statesman της διεθνούς σκηνής, ο οποίος ενέταξε την Κύπρο… Read more »

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Συμφωνούμε αλλά αν δε κάνω λάθος, για να μπει μια νέα χώρα στο ΝΑΤΟ πρέπει να μην βάλει βέτο καμία άλλη χώρα μέλος της συμμαχίας…

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Καίρια, ως συνήθως, η παρατήρησή σας, η οποία αναδεικνύει και κάτι άλλο (που αφορά κι εμένα προσωπικά): Κατά τη μοιραία μας συνήθεια, ως χώρα έχουμε προεξοφλήσει τις θετικές εξελίξεις, αντιμετωπίζουμε την Τουρκία ως χώρα ήδη εξελθούσα του δυτικού συνασπισμού, αμελούμε τα της άμυνας και γενικώς κάνουμε με το νου μας μπαϊράμι. Σε καλό να μας βγει …. Κατά τα λοιπά, αν η Κύπρος εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ΝΑΤΟ (ώστε να καρπωθεί απτά οικονομικά και επιχειρησιακά οφέλη, τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς παρέχει στρατιωτικές διευκολύνσεις σε μέλη της Συμμαχίας), οι ΗΠΑ θα λάβουν το μήνυμα. Έπειτα η Τουρκία με το… Read more »

JohnnyB
Member
Noble Member
JohnnyB

Θέλω να πιστεύω ότι η ένταξη θα προβλέπει ενσωμάτωση ολόκληρου του νησιού και όχι μόνο της Ελληνοκυπριακής μεριάς στα εδάφη που εντάσσονται στην ΝΑΤΟική συμμαχία.

Είναι σημαντικό να γίνει όπως και με την ένταξη στην Ε.Ε ώστε να μειωθεί κι άλλο το δικαίωμα της Τουρκίας σε επιπλέον παρέμβαση στο νησί.

Panagiotis
Member
Trusted Member
Panagiotis

Όντως αν γίνει ένταξη θα πρέπει να λυθεί και το θέμα της κατοχής.
Αν λυθεί το θέμα της κατοχής όμως θα μπει ταφόπλακα στην ελπίδα της Τουρκίας (βλ Ερντογάν και τούρκικο κεφάλαιο) για συμμετοχή στα ενεργειακά κοιτάσματα.

MUSTAFA
Member
MUSTAFA

Η Νότια Κύπρος δεν μπορεί να εισέλθει στο ΝΑΤΟ

Alexandros
Member
Alexandros

Φίλε μου Μουσταφά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό, είναι στο χέρι των Κύπριων το τι θα κάνουν. Των ελεύθερων φυσικά, οι άλλοι ότι τους πει ο πασάς! Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό αν γίνει, θα γίνει πολύ αργότερα

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Mustafa δείξε μου που που είδες γραμμένο το… Νότια Κύπρος; Άλλος ένας όρος που το καθεστώς της Χώρας σου δημιούργησε;

recce
Member
Noble Member
recce

Όταν φύγουν οι πειρατές από την συμμαχία η Κυπριακή Δημοκρατία θα εισέλθει σχεδόν αυτομάτως.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Διαφωτίσετε με λίγο, αν η Κύπρος εισέλθει στο ΝΑΤΟ θα υπάρχει λόγος για τις εγγυήτριες δυνάμεις να έχουν λόγο στα της Κύπρου; Θα έχει λόγο το Ηνωμένο Βασίλειο; Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή η βάση στην Κύπρο της Βρετανίας μου έχει κάτσει στραβά

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Πρόκειται για θλιβερό απομεινάρι της αποικιοκρατίας, που εκβιαστικά απέσπασε το Ηνωμένο Βασίλειο όταν – διαπιστώνοντας ότι δεν μπορεί να κρατήσει την Κύπρο με τα όπλα – χρησιμοποίησε το χαρτί του εξοπλισμού των Τουρκοκυπρίων (που διέπραξαν πράγματι στυγερές σφαγές προς κατατρομοκράτηση των Ελληνοκυπρίων ως εντολοδόχοι των Άγγλων, για να μη λερώσουν τα χέρια τους οι πολιτισμένοι … κλασικές συνταγές) και της διχοτόμησης. Υπάρχουν ακόμη οι κυρίαρχες (προσοχή! είναι έδαφος τους Στέμματος!!) βρετανικές βάσεις χάρη στην ψευδαίσθηση Ελλάδος και Κύπρου ότι μπορεί να επανέλθουμε σε μια παραλλαγή του καθεστώτος του 1960-74, και η Τουρκία να χαρίσει αμαχητί αυτό που απέκτησε με χιλιάδες… Read more »

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Slow down, Senator!

Από πρακτικής άποψης η ενσωμάτωση εικάζω θα είναι λίγο εφιαλτική, δεδομένου του όγκου του ρωσικού εξοπλισμού που υπηρετεί στις κυπριακές ΕΔ.