Η Μέρκελ “προσυπογράφει” τα στρατιωτικά σχέδια του Μακρόν για την ΕΕ

6
2077
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Κυριακή ότι υποστηρίζει την ιδέα μιας κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής δύναμης, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία θα μπορούσε να είναι ανοιχτή στη βρετανική συμμετοχή ακόμη και μετά το Brexit.

Όπως αναφέρει το Politico, ο Γάλλος ομόλογός της Εμμανουέλ Μακρόν, πιέζει για τη δημιουργία μιας κοινής ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης που θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε προβληματικά σημεία σε όλο τον κόσμο. Η ιδέα τύγχανε μέχρι πρότινος παγωμένης υποδοχής στο Βερολίνο, με τον υπουργό Άμυνας Ουρσούλα φον ντε Λέιεν να δηλώνει πως δεν είναι “ένα αντικείμενο για άμεση υλοποίηση”. Η παρέμβαση όμως της Μέρκελ αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στη γερμανική στάση.

“Είμαι υπέρ της πρότασης του Προέδρου Μακρόν για τη δημιουργία μιας κοινής δύναμης παρέμβασης”, ανέφερε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Η Μέρκελ υποστήριξε επίσης την ιδέα του Μακρόν να προσκληθεί τη Βρετανία – η οποία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στην ΕΕ – να ενταχθεί στη δύναμη αυτή ακόμα και μετά την αποχώρησή της από το μπλοκ. Ο Γερμανικός Στρατός δεν θα χρειαστεί να συμμετάσχει σε όλες αυτές τις ευρωπαϊκές αποστολές, ανέφερε η Μέρκελ και θα συμμετάσχει «στο μέτρο των δυνατοτήτων ενός κοινού στρατού».


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
tallyhogr
Guest

Οι Βρετανοι επέλεξαν τον δρόμο τους και δεν πρεπει να εχουν καμια δουλειά με την Ευρωπαικη Αμυνα. Μανταμ Μερκελ βάλε το χερι στην τσέπη και φτιάξε τον αστείο στρατό σου….

Makis
Guest

ρε σεις δυναμη που να αναπτυσσεται στον κοσμο ειναι το νατο! Αν θελετε ευρωπαικη αμυντικη δυναμη ΑΜΥΝΤΙΚΗ θα ειναι στην Ευρωπη ο λεγομενος ευρωστρατος

Makis
Guest

“Αμυντικη” και σε “ολο τον κοσμο” ειναι αντιφατικα!!!

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

την Ευρω-άμυνα την θυμούνται όταν θέλουν να μας πουλήσουν κάνα αεροσκάφος ή φρεγάτα ή άρμα.

SpaceMan
Guest
Φίλιππος

Αυτές οι σκέψεις έχουν αργήσει τουλάχιστον 20 χρόνια…

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Αν θέλουνε ευρωστρατό, να φέρουμε στην Σούδα τα Γιουροφάιτερ και τα Ραφάλ και να συμμετέχουνε στις καθημερινές αναχαιτήσεις των τούρκων.