Το ισραηλινό ραντάρ στοιχίζει την πιστοποίηση του METEOR στο Tejas

4
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αυτή την εβδομάδα η MBDA αναμένεται να απαντήσει αρνητικά στο ινδικό αίτημα πιστοποίησης του πυραύλου αέρος-αέρος METEOR στο μαχητικό Tejas.

 

Η Ινδία προμηθεύεται το όπλο μαζί με τα 36 μαχητικά Rafale, τα πρώτα από τα οποία θα φθάσουν στην χώρα το φθινόπωρο. Εντυπωσιασμένη από τις επιδόσεις του METEOR, ωστόσο, η Ινδική Αεροπορία αιτήθηκε την πιστοποίησή του στο εγχώριο μαχητικό Tejas. Το Tejas κατασκευάζεται από την HAL.

 

Σύμφωνα με το “Livefist”, η απόφαση της MBDA στηρίζεται στο ότι το ινδικό μαχητικό φέρει εγκατεστημένο το ισραηλινό ραντάρ EL/M-2052. Μοναδική ελπίδα το Tejas να φέρει τον METEOR είναι να αναπτυχθεί μελλοντικά κάποιο άλλο ραντάρ, αλλά αυτό θεωρείται τουλάχιστον σήμερα ένα ιδιαίτερα μακρινό ενδεχόμενο.

 

H Ινδία θα εξοπλίσει τα μαχητικά της HAL Tejas Mk1A με Meteor!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
airman
Guest
airman

Ωραιο αεροπλανακι τσεπης.

Αργύρης Παγγουρέλιας
Guest
Αργύρης Παγγουρέλιας

Θα μπορούσε το EI/M2052 aesa ραντάρ να είναι μία λύση για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των M-2000 σε όλες τις εκδόσεις του στο ελληνικό οπλοστασιο,μαζί με Ισραηλινά όπλα α/α (derby και python IV) και α/ε και προσθήκη των litening II με παράλληλο εκσυγχρονισμο του συστήματος ;Είναι αλήθεια οτι το litening. έχει την δυνατότητα α/α;

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Η πιθανότητα να γίνει τέτοιος εκσυγχρονισμός των Μ-2000 μας δεν είναι ούτε μία στις 100.

EPR
Member
EPR

Και η saga του σύγχρονου GNAT συνεχίζεται με μάλλον άτυχη αποτελέσματα για τους Ινδούς . Γενικά το Texas μόνο πλέον ως αεροπορικό αστείο μπορεί να το δει κανείς .
Μια αποτυχία που δείχνει το πρόβλημα ιδιοσυγκρασίας των Ινδών πρωτίστως και τίποτα άλλο . Ο υπέρ συντηρητισμός τους και η αδυναμία παραγωγής σκέψης τους οδήγησαν σε αυτό.