Το Μεξικό χρειάζεται ακόμα επτά πλοία όπως η SIGMA 10514 και διαπραγματεύεται την αγορά ελικοπτέρων NH90

1
2267
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 23
  •  
  •  

Το Μεξικανικό Ναυτικό χρειάζεται συνολικά οκτώ πολεμικά πλοία, όπως η ολλανδική κορβέτα SIGMA 10514, για τον έλεγχο των ακτών του Μεξικού στην Καραϊβική και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

 

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Infodefensa» ο επικεφαλής του τμήματος ναυπηγήσεων του Μεξικανικού Ναυτικού, ναύαρχος Jose Antonio Sierra Rodriguez. Επειδή όμως δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα, έχει προχωρήσει η κατασκευή μόνο ενός, του «ARM Reformador», που είναι έκδοση της ολλανδικής κορβέτας SIGMA 10514.

 

Παράλληλα, προωθείται η απόκτηση νέου ελικοπτέρου ναυτικής συνεργασίας, με το NH90 NFH να κατατάσσεται πρώτο στην προτίμηση των Μεξικανών. Όπως έχουμε επισημάνει στο παρελθόν, το ναυτικό του Μεξικό θα επιθυμούσε την προμήθεια δύο ελικοπτέρων, αλλά η αγορά των NH90 έχει «κολλήσει» στο οικονομικό σκέλος…

 

Το Μεξικό θέλει δύο NH90 NFH


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 23
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nestoras
Guest
Νέστορας

Την Gowind 2500 οι Γάλλοι την αποκαλούν κορβέτα.
Την Sigma 10514 οι Ολλανδοί την αποκαλούν φρεγάτα.
Εγώ θα τις πω “φρεγατοκορβέτες” ή “κορβετοφρεγάτες”, καθώς και τα 2 έχουν περίπου το ίδιο μήκος πλάτος και εκτόπισμα στο όριο των “δύο κόσμων”!
Το ουσιαστικότερο είναι όμως, ότι εφόσον πάρουμε έστω και 2-3 μονάδες με ικανότητες αεράμυνας περιοχής, τις υπόλοιπες δουλειές μας μπορούμε να τις κάνουμε και με τέτοιου είδους πλοία, με λίγο πάνω από 1 δις την 4άδα, με “όλα μέσα”!