Το MH-139 μεγάλος νικητής στο πρόγραμμα αντικατάστασης των UH-1N

9
2941

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο έχει αναθέσει στη Boeing σύμβαση αξίας $2,38 δις με σκοπό την αντικατάσταση του στόλου ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-1N της Αμερικανικής Αεροπορίας (USAF).

Boeing: MH-139 σε αντικατάσταση των UH-1N

Η Boeing θα κατασκευάσει συνολικά 84 ελικόπτερα MH-139, μία παραλλαγή του γνωστού AW139, που βρίσκεται σε χρήση σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών στην Κύπρο. Το αρχικό συμβόλαιο ύψους $375 εκατ. περιλαμβάνει την παραγωγή τεσσάρων MH-139. Tα 84 ΜΗ-139 θα πρέπει να μεταβιβαστούν στην USAF έως τον Σεπτέμβριο του 2031.

Η Boeing κατέθεσε την προσφορά της για την αντικατάσταση των UH-1N

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην απόσυρση των διαθέσιμων UH-1N, που χρησιμοποιούνται για την φύλαξη των βάσεων διηπειρωτικών πυραύλων στις Wyoming, Montana και North Dakota. Τα MH-139 θα αναλάβουν επίσης ρόλο εκπαίδευσης, δοκιμών και υποστήριξης αερομεταφορών. Η άλλη υποψηφιότητα αφορούσε το HH-60U Black Hawk, μία αναβαθμισμένη έκδοση έκδοση του UH-60L.

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. 2 ερωτήσεις:

  Πώς κα δεν έλαβε μέρος το Lakota;

  Μήπως να έρχονταν κατά δώθε μερικά UH-1N; Θα άξιζε;

 2. Αυτή είναι η πρώτη παραγγελία να υποθέσουμε ή θα ακολουθήσουν κι άλλες, ως μέρος άλλων προγραμμάτων;
  Αλήθεια, ο Ε.Σ. είχε σχεδιασμό για την αντικατάσταση των δικών μας προ κρίσης;

  • Aς ξεκινησουμε συμμαζευοντας τα δικα μας Β-212 και ΑΒ212 ολα μαζι που τα ‘χουμε σε ρολους »VIP» και χαραμιζονται…

 3. Μπορεί να μην είναι NH90 αλλά μια χαρά θα έκαναν την δουλεία τους εδώ στο Ελλάδα..Βασικά χρειαζόμαστε μία πλατφόρμα που να βγάζει την λάντζα με χαμηλό κόστος χρήσης και άλλη μία για ειδικές περιπτώσεις. Το ότι θέλαμε να αγοράσουμε κάτι δεκάδες NH90 πραγματικά δείχνει πόσο εκτός τόπου και χρόνου ήταν τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία την εποχή εκείνη..

Comments are closed.