Η αμερικανική Αεροπορία χρησιμοποιεί (και) ρωσικά ελικόπτερα Mi-24 για εκπαίδευση

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Είναι γνωστό ότι σε πολλά ρωσικής προέλευσης και κατασκευής συστήματα βρίσκονται σε υπηρεσία με τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ή συμβεβλημένες ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερο ρεαλισμό στην εκπαίδευση. Στο θέμα αυτό έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν:

Αφιέρωμα: S-300 (κι όχι μόνο…) βρέθηκαν στις ΗΠΑ. Πώς, πού, γιατί

 

Για πρώτη φορά ωστόσο έχουμε επιβεβαίωση χρήσης για εκπαίδευση ενός συγκεκριμένου συστήματος: Του διάσημου επιθετικού ελικοπτέρου Mi-24 Hind, το οποίο εκτός από ρωσική υπηρεσία έχει πουληθεί σε πάρα πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Την περασμένη εβδομάδα, το γραφείο Τύπου της 355 Πτέρυγας της αμερικανικής Αεροπορίας δημοσιοποίησε επίσημα μια ιστορία σχετικά με την 55 Μοίρας Διάσωσης της για την εκπαίδευση εναέριας μάχης με δύο ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 στην αεροπορική βάση Ντέιβις Μονθαν κοντά στην πόλη Τουσόν της Αριζόνα.

Σύμφωνα με στελέχη της βάσης, αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε αυτού του είδους η εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για να αυξηθούν οι ικανότητες εκπαίδευσης της πτέρυγας, καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται εκπαίδευση με σενάρια πέρα από τα κλασικά HH-60G Pave Hawk εναντίον HH-60G Pave Hawk. Αυτή η εκπαίδευση επιτρέπει την αξιολόγηση άλλων ελικοπτέρων εναντίον αυτών της βάσης καθώς και συγκρίσεις τακτικών και διαδικασιών.

Το επιθετικό ελικόπτερο Mi-24 ‘Hind’ και τα παράγωγά του είναι σε υπηρεσία με περίπου 48 κράτη, μερικά από τα οποία αποτελούν κατ’ εξοχήν δυνητικούς αντιπάλους των δυνάμεων των ΗΠΑ που βρίσκονται αναπτυγμένες επιχειρησιακά σε όλο τον κόσμο.

Τα ρωσικής κατασκευής ελικόπτερα Mi-24 ‘Hind “που χρησιμοποιούνται σε προσομοίωση απειλών στην συγκεκριμένη βάση ανήκουν πιθανότατα στην ιδιωτική εταιρεία VTS Aviation LLC (VTSA) με έδρα την πόλη Τακόμα της πολιτείας Ουάσινγκτον κι επιχειρούν από κοινού με την System Studies & Simulation (S3) στην Αλαμπάμα σύμφωνα με το TheAviationist, που επικαλείται άρθρο της 15ης Μαρτίου 2018 στο Vertical Magazine από τον δημοσιογράφο Elan Head.

Σύμφωνα με τον εν λόγω δημοσιογράφο, η προέλευση των δύο Mi-24 που χρησιμοποιήθηκαν στις ασκήσεις στην Ντέιβις-Μόνθαν προέρχονται από την Βουλγαρία, όπου βρίσκονταν ως αξιοθέατο σε ένα πολεμικό μουσείο της χώρας.

Το μουσείο όμως έκλεισε το 2017 και στη συνέχεια τα ελικόπτερα έφτασαν στις ΗΠΑ όπου επανήλθαν σε πτήσιμη κατάσταση κι άρχισαν να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικά αερομέσα σε απειλές προσομοίωσης βάσει σύμβασης για τον αμερικανικό Στρατό αλλά και τους Πεζοναύτες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of