20.9 C
Athens
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΟΨΕΙΣ "Νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών", οι Ένοπλες Δυνάμεις ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση, μην...

“Νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών”, οι Ένοπλες Δυνάμεις ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση, μην πιστεύετε τα fake news

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Θα θέλαμε, για μια ακόμη φορά, να σας ζητήσουμε να μην ακούτε τα κάθε λογής “παπαγαλάκια” που νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση, στηρίζοντας την προπαγάνδα της Άγκυρας. Η Κυβέρνηση, όπως και κάθε Κυβέρνηση, έχει πάρα πολλά σημεία πολιτικής που μπορούμε να της κάνουμε/κάνουν αντιπολίτευση, αλλά η Εθνική Προσπάθεια δεν είναι η καλύτερη. Ας επιλέξουν οι αντιπολιτευόμενοι την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, τόσο θέματα υπάρχουν ανοιχτά. Η Άμυνα και η Εξωτερική Πολιτική δεν είναι το σημείο που ασκείται πολιτική, ειδικά σε περίοδο που βιώνουμε μια κρίση στα εξωτερικά μας σύνορα, και ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε κινητοποίηση.

Αμετάβλητη η κατάσταση με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis»

Φανταστείτε πως είστε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Αφήσατε την οικογένειά σας ενώ είστε σε διακοπές, μετά από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο, για να παρουσιαστείτε στη Μονάδα σας άρον-άρον, να φορτώσετε το Steyer, το Leopard, την ΤΠΚ σας, είναι να βγάλετε έξω το Stinger σε κάποιο περιφερειακό αεροδρόμιο, που έχουν κρυφτεί 4 F-16C/D έμφορτα με όπλα. Δεν μιλάτε με την οικογένεια, δεν μιλάτε με γνωστούς και φίλους, και απλά, μιλάτε με άλλους συναδέλφους μέσω ασφαλούς γραμμής, και εμψυχώνετε ο ένας τον άλλον. Το ηθικό είναι στα ύψη, αισθάνεστε σαν μέρος μιας τεράστιας γροθιάς που θα συντρίψει κάθε εισβολέα. Όλη σας η ζωή, όλο σας το είναι, όλη η ιστορία της Ελλάδας, η περηφάνεια για την Ιστορία του Έθνους, φουσκώνει το στήθος σας. Βλέπετε δίπλα σας τους άλλους συναδέλφους, και λέτε “πάμε τώρα γερά!”.

Και κάπου, ανοίγετε το κινητό για να δείτε μέσω 4G τι συμβαίνει στη χώρα, στην κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, τι έχει “διαρρεύσει” στον Τύπο. Και βλέπετε, σε αρκετά sites, πως οι Τούρκοι κάνουν έρευνες, πως έχουμε “κιοτέψει”, πως χάνουμε, πως κάναμε πίσω, πως δώσαμε γιατί είμαστε “κότες” και άλλα τέτοια υπέροχα. Για πείτε μου, που θα ήταν το ηθικό σας; όταν θα ακουστεί το “Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾽, ἐλευθεροῦτε δὲ παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τε πατρῴων ἕδη, θήκας τε προγόνων· νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών”, με τη ψυχή θα προχωρήσετε;

Υποβρύχιο δίπλα (;!) στο ORUÇ REİS και μερικές “αρχαίες” κορβέτες… Γιατί;

Το λέμε όσο πιο καθαρά γίνεται. Όποιος θέλει να κάνει κριτική, ας κάνει εκ των υστέρων, που τότε θα μπορούν να μιλήσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Τώρα, πέραν του ότι όσα κυκλοφορούν είναι ασύστολα ψεύδη, μπορούν να έχουν σημαντική αρνητική επίπτωση στο ηθικό των στελεχών που αυτή τη στιγμή είναι πάνω στη φρεγάτα και έχουν κολλήσει στο πρόσωπό τους οι προστατευτικές μάσκες γιατί είναι τρίτο 24ωρο επί ποδός πολέμου, είναι μέσα στο Leopard 2HEL και έχει μάθει απέξω καμιά 10.000 km2 που θα προελάσει τις επόμενες ώρες, στα παλληκάρια που είναι στα shelters και δίπλα είναι τα F-16/D φορτωμένα με JSOW και ΑΙΜ-120, στους άλλους που βλέπουν τους SCALP EG και τους Exocet AM39 φορτωμένους και απλά χαμογελάνε από μέσα τους. Στα πληρώματα των ΠΠ που είναι δίπλα στις μονάδες του τουρκικού στόλου, στα στελέχη της ΜΥΚ και των Αμφίβιων που είναι εκεί που πρέπει να είναι… Στα Apache που τελικά θα κάνουν θαύματα παρά τα χρονάκια τους, στα πληρώματα μέσα στα υποβρύχια που ζηλεύουν την ιστορία του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και κάπου έχουν κρυμμένη μια σημαία Jolly Roger, στις ΤΠΚ που μετρούν και ξαναμετρούν τους στόχους για να δουν πόσους θα βουλιάξουν με τους πυραύλους, και πόσοι θα χρειαστούν τη “στοργή” των Oto Melara.

Είναι ντροπή να λέμε πως οι Τούρκοι “κερδίζουν”, μας”στριμώχνουν”, “χάνουμε”, “οι Τούρκοι μπήκαν μέσα κι εμείς δεν κάναμε τίποτα” γιατί απλά δεν ισχύει. Αν θέλετε να μας πιστέψετε, μπορούμε να σας περιγράψουμε ακριβώς τι συμβαίνει.

Πως να μην την πατήσετε από τουρκικά fake news, ένα απλό παράδειγμα!

To Πολεμικό Ναυτικό είναι σε απίστευτη ετοιμότητα, τα στελέχη του έχουν καταφέρει το απίστευτο, πλοία, υποβρύχια και ιπτάμενα μέσα, είναι σε διαθεσιμότητες που αγγίζουν το 100%, ποσοστό απίστευτο για Πολεμικό Ναυτικό στον πλανήτη. Ας μας βρουν οι “καλοθελητές” κάποιο Πολεμικό Ναυτικό που αυτή τη στιγμή έχει τέτοιο ποσοστό μέσων στη Θάλασσα, σε επιχειρήσεις. Το Oruc Reis είναι σε στενό μαρκάρισμα, και το μόνο που κάνει είναι να φθείρει τον εξοπλισμό του.

Για την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς, το τι συμβαίνει, δεν γράφεται. Πιστέψτε μας όμως, αν χρειαστεί, θα “φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι”. Οτιδήποτε περισσότερο γράψουμε θα είναι προβληματικό για την προσπάθεια που κάνουν αυτή τη στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ελλάδα εξέδωσε αντι-NAVTEX, ακυρώνοντας την τουρκική, σε ισχύ ελληνική NAVTEX με πραγματικά πυρά του ΠΝ, ΝΔ της Κρήτης

Το λέμε, για μια ακόμη φορά. Είναι προσβλητικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις να λέμε πως οι Τούρκοι “κάνουν ότι θέλουν”, δεν είναι για την πολιτική ηγεσία. Είναι προσβλητικό για τα πληρώματα των φρεγατών, που αυτή τη στιγμή είναι δίπλα στο Ορούκ. Είναι προσβλητικό, για τα πληρώματα των υποβρυχίων. Είναι προσβλητικό για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ας ξεκολλήσουμε από το “οι Τούρκοι άπλωσαν καλώδιο, εμείς τι κάνουμε, ε;”. Τα συμφέροντα της χώρας πως προασπίζονται; με τη βύθιση κάποιων πλοίων, σε μια περιοχή που μόνο εμείς λέμε ότι είναι δική μας, και ακόμη δεν έχει κριθεί με διμερείς διαπραγματεύσεις ή σε κάποιο δικαστήριο; Παρακαλούμε λοιπόν τους όψιμους επιτελικούς αναλυτές και γεωστρατηγηστές, να αφήσουν τη δουλειά στους επαγγελματίες των Ενόπλων Δυνάμεων και τους διπλωμάτες.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

71 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
71 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Paliouras

Ολοι κρινονται. Περιμενουμε, μονο νικη

flatspin

Οι ΕΔ παρατηρουν. Αυτος ειναι ο ρολος που τους εχει ανατεθει. Δεν ελεγχουν τιποτα. Απλα ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ. Αν ηλεγχαν, καποιος απο τους 2 μας (εμεις και οι Τουρκοι) δεν θα βρισκοταν εκει που βρισκετε τωρα.

Η παρατηρηση σε θαλασσα και αερα βεβαια καποια στιγμη θα πρεπει να τελειωσει και να σοβαρευτουμε.

p270

Θα μπορούσε και να έφτανε στον πόλεμο η εμπλοκή των Ε.Δ όπως γραφετε, αλλά θα μπορούσαμε να κάνουμε επιθετική την παρουσία μας και όχι να είναι παρουσία παρατηρητή

p270

Φαντάζομαι εσύ που έκανες downvoteεισαι έτοιμος για πόλεμο ,ελπίζω να ξέρεις τι σημαίνει και ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα βγούμε νικητές

Κραξτε οσο θέλετε αλλά είμαι σίγουρος ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλει πολεμική αναμέτρηση

Costas6

Και ακόμα περισσότερο, κανείς δε θέλει να είναι αυτός που ξεκίνησε μια σύρραξη ανοίγοντας πυρ.
Υπάρχουν πολλά στάδια κλιμάκωσης μέχρι να φτάσουμε εκεί.
Ο στόχος του ΠΝ αυτή τη στιγμή είναι να αποτρέψει τις έρευνες, πράγμα που πετυχαίνει.

x-m

Η συγκεκριμένη αρνητική ψήφος μάλλον τιμητική είναι παρά να σε κάνει να προβληματίζεσαι στο ελάχιστο.

Last edited 1 month ago by x-m
Koulis

Εγώ ως απόστρατος είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ στη θέση μου. Εσύ είσαι έτοιμος για την αντιπολίτευση του πληκτρολογίου ή το ταξίδι προς Ιταλία μεριά.

sotbak

Ας μην είμαστε απόλυτοι. Κανείς μας δεν γνωρίζει πόσο παλικάρι ή όχι είναι ο άλλος και τι θα πράξει όταν έρθει η ώρα…

ETS

Οχι εαν μπορει να νικησει με την απειλη πολεμου αλλιως κανε μια βολτα στην Κυπρο να δεις εαν η Τουρκια χρησιμοποιει ως πολιτικη επιλογη την πολεμικη αναμετρηση .

d.b

Με συγκίνησες .
Εδώ στα ξενα, στα 46, κοιτώ το παιδί μου και σκέφτομαι πως θα μπορούσα να βοηθήσω. Όποιος περπάτησε την γραμμή του Έβρου, φύλαξε σκοπιά στην παγωνιά με νιώθει.
Στον τσαμπουκά απαντάμε με θάρρος.

Megadime

Δηλαδή λέτε ότι το ηθικό του στρατού μας εξαρτάται απο το τι αεράκι φυσάει στα social media.. σαν το χρηματιστήριο ένα πράγμα.
Αυτό και αν είναι υποτιμητικό για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.
Το ηθικό ιστορικά ανέβαινε ή έπεφτε αποτέλεσμα της εκπαίδευσης, της ηγεσίας και της έκβασης της μάχης.
Ολα εγώ πια;;

ETS

Ε ναι δεν ηξερες οτι εαν διαβασει ενας πιλοτος μας αρνητικα σχολια παθαινει καταθλιψη και δεν αποδιδει μετα ?
Ειδικα αν ποσταρουν διαφοροι ανευθυνοι στο Instagram μπορει να χασουμε και πολεμο …

Chev_Chelios

Πρέπει να ξεπλυθούν τα ακόλουθα 1922,1955,1974,1996. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.

Tango.Alpha

και το 1987 που συμφωνήσαμε να μη κάνουμε έρευνες

Yanis83

Όποιος περάσει από τα διόδια Ελευσίνας μπορεί να δεί τις 2 νέες ΤΠΚ που είναι εκεί πάντως…

Nikolaos
Yanis83

ναι σωστά…ξέχασα ότι κρατάμε μυστικά από τα μάτια περίπου 100.000 ΙΧ ημερησίως, σόρυ

kK19641970

1000% σωστος

Tasos

Η πληροφορία που έδωσες και που τόσο απρόσεκτα πέρασε από την ομάδα της ΠΤΗΣΗΣ, πιστεύεις ότι ωφελεί κάπου;

KostisM

Και που ήθελες να’ ναι ? Έχουν μόλις λίγες ημέρες που η μία καθελκύστηκε και η άλλη μπήκε σε υπηρεσία, αν δεν είναι έτοιμη πρέπει να βγει ? Το θέμα είναι είναι να έχουν αποπλεύσει οι άλλες μονάδες που είναι ήδη έτοιμες επιχειρησιακά. Να ρωτήσω κάτι ΠΤΗΣΗ (και αν πρέπει να απαντηθεί) , έχουμε πολεμικά αποθέματα (υλικό, ανταλλακτικά, οπλισμός κτλ.) σε διάθεση στις ΕΔ όπως στην περίοδο του ψυχρού πολέμου ή αυτό έχει ατονήσει όπως οι διαθεσιμότητες σε όλο το ΝΑΤΟ ?

Nikolaos

The million dollar question …

KostisM

Και λέω σε ανύποπτη στιγμή το χειμώνα να την ξανακάνω , ελπίζω …

Seagull

Έχετε δίκιο…

Koursaros312

Κάποιοι δυστυχώς δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα, κάποιοι άλλοι πουλάνε πατριωτιλίκι με δήθεν πηγές από μέσα κλπ… πίσω από τον Η/Υ και την ασφάλεια του γραφείου τους και άλλοι, ακόμα χειρότερα, προπαγανδίζουν υπέρ της τουρκίας. Το εγραψε και την προηγούμενη φορά, θα το πω και τώρα, πρέπει να τελειώσουμε την 5η φάλαγγα χθες και όταν λέω «τελειώσουμε» εννοώ εμείς ως κράτος και ως έθνος.

kK19641970

Αυστηρες ποινες .

Koulis

Δε μασάμε.

Thanos74

Σχεδον ολες οι εναεριες παραβιασεις χτες ηταν απο S70. Ψαχνουν τα 214 γιατι τα τρεμουν αλλα θα τα βρουν αναπαντεχα οταν ακουστει το μπαμ της SUT. Το ειπαμε και το ξερουμε αυτοι μονο με την ισχυ καταλαβαινουν και οταν λεμε οτι κοβουν βολτες και εμεις κοιταμε ειναι δυστυχως η αληθεια. Δεν το λεμε για να εννοιησουμε οτι φταινε οι ενοπλες δυναμεις ξερουμε οτι αυτες τις εντολες εχουν και αν ειχαν αλλες θα ειχαν τελειωσει την δουλεια. Στους Στρατιωτικους μας εχω εμπιστοσυνη στους πολιτικους μας καμμια. Δεν μπορεις να γυρνας σε ολο το κοσμο να λες οτι αν παραβιασουν την υφαλοκρυπιδα… Read more »

Yannis

Ειναι δυσκολο απο διπλωματικης αποψης να χτυπησεις πρωτος πολεμικο ή ερευνητικο πλοιο. Ουτε οι Αμερικανοι δε θα το εκαναν. Μπορεις βεβαια να το προσεγγισεις για να το αναγκασεις να φυγει. Αλλα για να το κανεις αυτο θα πρεπει να στειλεις εκει αρκετα και μεγαλα πλοια, διοτι αν στειλεις κανονιοφορο οι αλλοι θα στειλουν τρεις φρεγατες. Που σημαινει οτι θα πρεπει να τα αποσυρεις απο αλλο μερος του Αιγαιου. Και τοτε οι απεναντι θα βρουν ευκαιρια να ανεβουν σε μια βραχονησιδα. Δεν υπαρχουν αρκετα πλοια. Ειμαστε αμυνομενοι και θα πρεπει να εχουμε τις δυναμεις μας διεσπαρμενες.

Last edited 1 month ago by Yannis
Apostolis

Δεν ειναι δυσκολο Γιαννη να χτυπησεις πρωτος γιατι εχεις προειδοποιηση,και δεν χρειαζεται να ειναι πλοιο απλα ενα ζευγος MIRAGE-2000 με 2-4 AM-39 EXOCET και τελειωνει το πανηγυρι και δεν ξαναβγαινουν οι τουρκοι για τα επομενα 50 χρονια.Οσον αφορα τους Αμερικανους που λες το εχουν κανει δεκαδες φορες και να ξερεις κανεις δεν θα μας κατηγορουσε γιατι οπως σου ειπα τους εχουμε προειδοποιηση,αν δεν κανουμε τιποτα τοτε ειναι που κανεις δεν θα μας παιρνει στα σοβαρα.

npo

Δεν είναι εύκολο να χτυπήσεις πολιτικό πλοίο, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Αν δεν γίνει σημαίνει πως άλλη μια κόκκινη γραμμή πέφτει, και φυσικά πλήττεται η αξιοπιστία μας κι ο εχθρός αποθρασύνεται.

x-m

Θα έπρεπε να το έχουμε κάνει αμέτρητες φορές όταν τα μαχητικά τους περνούν πάνω από τα νησιά μας. Το γιατί δεν έχει γίνει όλοι ξέρουμε. Δεν μπορούμε να χτυπήσουμε πολιτικό πλοίο ότι και αν κάνει. Η κατακραυγή θα είναι δικαίως μεγάλη. Από θύματα σε μια στιγμή θα γίνουμε θύτες. Και στο κάτω – κάτω είναι πολίτες , η ανθρώπινη ζωή έχει αξία.

Yiorgos

Αγαπητέ npo npo,

Δεν νομίζω ότι ο  Apostolis μιλάει για πολιτικό πλοίο.

Αυτό πού λέει είναι ότι δίνεις μια διορία, πχ σε δυο ώρες εαν δεν έχετε φύγε εμείς θα ρίξουμε. Στις δυο ώρες ρίχνεις και βυθίζεις τα πολεμικά πλοια.

Το πολιτικό πλοίο θα κάνει στροφή.

Φιλικά πάντα
Γιώργος

Costas6

Όχι δύσκολο, αδύνατο είναι. Χρήση πυρών χωρίς να έχεις δεχτεί και μάλιστα εναντίον ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ πλοίου σε καθιστά παραβάτη. Δολοφόνο.
Και δεν τελειώνει το πανηγύρι, αρχίζει σε όλο το Αιγαίο.

Ούτε καν ο Φραγκούλης δεν πρότεινε βούλιαγμα.
Τόσα ρυμουλκά έχουμε, είπε…

Apostolis

Και αν αύριο βάλουν ένα γεωτρυπανο νότια της Κρήτης σύμφωνα με το τουρκολιβυκο συμφωνο τότε πάλι δεν θα κάνουμε τίποτα γιατί και το γεωτρυπανα πολιτικό είναι, και αν μεθαύριο τοποθετήσουν εξέδρα άντλησης πάλι τίποτα γιατί και η εξέδρα είναι πολιτική; Να σου θυμίσω το mavi marmara και την αντίδραση του Ισραήλ σε πολιτικό πλοίο; Αν περιμένουμε να ρίξουν οι Τούρκοι την πρώτη σφαίρα τοτε θα περιμένουμε πολύ και στο μεταξύ θα έχουμε χάσει πάρα πολλά.

Costas6

Αύριο θα κάνουμε αυτό που πρέπει αναλόγως των αυριανών συνθηκών. Τα δικαιώματα μας αναλόγως το που θα βρίσκεται είναι σαφέστατα. Πλοία σε διεθνή ύδατα εν καιρώ ειρήνης δεν τορπίλισαν ούτε οι ναζί.
Και όχι, δε θα γίνουμε εμείς οι διεθνείς παραβάτες επειδή εσύ ονειρεύεσαι αίμα.

Seagull

Όλοι τα ίδια λέμε αλλά, αυτό που έγραψαν, είναι οτι δεν έχει τελειώσει ακόμα…
Και έχουν δίκιο.

Ας περιμένουμε και μετά, ανάλογα με το αποτέλεσμα, κρίνουμε.

Pedantic

“https://www.ptisidiastima.com/mia-xara-ola-sto-aigaio/#comment-235869”
Οι πολιτικοί εκλέγονται, οι στρατιωτικοί διορίζονται από τους εκλεγμένους από τον λαό. Αυτό ισχύει από το 1974: και μετά. Όσοι έχουν ιστορική μνήμη, μπορεί να θυμούνται πόσο άψογοι ήταν οι στρατιωτικοί. Σήμερα ελέγχονται όλοι. Στρατιωτικοί και πολιτικοί.

Costas6

Φίλε το ότι θα αντιδράσουμε σημαίνει θα χτυπήσουμε, είναι αυτό που εννόησες εσύ.
Εγώ ας πούμε, εννόησα θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να πετύχουμε τον αντικειμενικό σκοπό μας.
Και κατά τη γνώμη μου, για την ώρα το κάνουμε καλά, γιατί υπάρχουν βήματα κλιμάκωσης πριν φτάσεις στα όπλα.

dokimos

Βρείτε μια μόνο χωρα οπου ο εχθρός μπήκε μέσα στα χωρικα της υδατα 50 μίλια και δεν αντέδρασε μια μόνο μια

chriskri

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ

G...

Ειναι στην υφαλοκρηπίδα. Αυτο θελει να πει. Μην κολλαμε στις λεξεις. Απλα απαντησε μας τοτε τι ζηταει ο δενδιας απο τον τουρκο? Ειναι ή δεν ειναι παρανομο? Μην τρελαθουμε τωρα που θελουμε να κανουμε την νυχτα μερα. Αν κανουμε λαθος τοτε προς τι ολη αυτη η φασαρια? Ασε τον ερντογαν να κοβει βολτες μεχρι εξω απο το σουνιο

ak73

To παρακάτω είναι για τα Χ.Υ. ουτε κάν για την Α.Ο.Ζ. γ) H διέλευση των πολεμικών πλοίων μέσα από τις αιγιαλίτιδες ζώνες των παράκτιων κρατών είναι δυνατόν να εξομοιωθεί με εκείνη των εμπορικών πλοίων, υπό τον όρο η διέλευση να εδράζεται σε σχέσεις αμοιβαιότητας ανάμεσα στο παράκτιο κράτος και το κράτος της σημαίας του πλοίου.  δ) Κατά συνέπεια, σε καιρό ειρήνης, κανένα πολεμικό πλοίο δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει τον πλου του πλοίου, που φέρει διαφορετική σημαία από αυτό ενώ διαπλέει στην ανοιχτή θάλασσα. Οποιαδήποτε επέμβαση ή καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο παρενόχληση πλοίου ξένης σημαίας, αναγνωρισμένου κράτους απαγορεύεται. Είναι μάλιστα προφανές ότι παρενόχληση πολεμικού… Read more »

Costas6

Φίλε γιατί πρέπει να προσπαθώ να μαντέψω τι ήθελε να πει ένας άνθρωπος, ο οποίος βρίσκεται σε τέτοια διανοητική σύγχυση που χαρακτηρίζει ως “μη αντιδραση” την κινητοποίηση 3 κλάδων των ενόπλων δυνάμεων; Του απαντώ αυτό που είπε και δεν τον λυπάμαι και καθόλου. Αλλά έστω, θέλω να του απαντήσω σαν να ήταν κανονικός λογικός ανθρωπος. Θα πρέπει να του πω, δεν είναι υφαλοκρηπίδα ΜΑΣ εκει. Θα το δεχτεί πιστεύεις; Αφού η μόνη πληροφορία που έχει για το θέμα, είναι ότι έγραφε το Μπλεκ… Στο δια ταύτα. Ζητάμε να μη θιγούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (όχι η κυριαρχία, αυτό είναι άλλο… Read more »

Costas6

Για βρες εσύ μια χώρα με 50 μίλια χωρικά ύδατα πρώτα!

dokimos

Ελπίζω να το είπες για πλάκα, εαν όχι τι να πω

Costas6

Πες μια χώρα με 50 μίλια χωρικά ύδατα

gregos70

6νμ έχουμε…όχι 50. Αν εννοείς την ΑΟΖ, δεν έχει σχέση με τα χωρικά ύδατα.

vasilis70

Μερικά στοιχεία είναι άκρως εντυπωσιακά, όπως η διαθεσιμότητα που αναγράφεται στο άρθρο και σωστά κριτικάρετε ανοησίες του καναπέ και συναφή. Παρόλα αυτά θα μου επιτρέψεται να σας ασκήσω μια ήπια κριτική σε σχέση με την μετέωρη/αναπάντητη ερώτηση σας που εμφανίζεται με έντονα γράμματα. Θα έπρεπε να αναγράψεται και την απάντηση, όσο και να είναι αυτονόητη: Ακμαιότατον.

chriskri

comment image

zap

Μ’ολο τον σεβασμο, ουτε τετοια αρθρα βοηθουν. Θυμιζουν τους Ιρακινους που ελεγαν σε ολα τα μεσα θα νικησουμε τους Αμερικανους. Φυσικα και η Τουρκια δεν ειναι Αμερικη και εμεις δεν ειμαστε Ιρακ, και φυσικα εχουμε σαφεστατα πλεονεκτηματα για νικη αλλα ακομα και η καλως εννοουμενη προπαγανδα ειναι προπαγανδα. Ενημερωστε μας και αφηστε το ηθικο να το αναπτερωσουν οι εξελιξεις. Δεν ειμαστε στην δεκαετια του 40 ή του 50.Εχετε καλες προθεσεις, αλλα δεν χρειαζεται. Αυτος ο ρολος των μεσων ειναι πια παρωχημενος. Ενημερωστε μας και καντε αναλυσεις, αυτο εχουμε αναγκη. Οχι την δεδηλωμενη ηδη πιστη σας οτι θα κερδισουμε.

Last edited 1 month ago by zap
npo

Πάλι οι αρχαιολογίες για να κρύψουν τον ξεβράκωτο.

Το καταλαβαίνετε ελπίζω πως έχουμε εκτεθεί σε εχθρούς και φίλους, έτσι δεν είναι?

Είμαστε χώρα μειωμένης κυριαρχίας, πλέον και με την βούλα, εφόσον οι κόκκινες γραμμές όποτε τύχει να τεσταριστούν γίνονται ξαφνικά ρόζ… Χώρα που το μόνο που έχει στο μυαλό της είναι να αναζητεί προστάτη.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδεύουμε σε εξοπλισμούς, δεν υπάρχει καν λόγος να θαλοσσοδέρνονται οι ναυτικοί παρακολουθώντας αυτό το βαρετό έργο.

Υ.Γ. Ένας χρόνος, και απο εξοπλισμούς… μηδέν. Για κάτι ισραηλινά φορτηγά, ισραηλινά τουφέκια, αμερικανοϊσραηλινές κορβετίνες, εκεί περιστρέφεται η κουβέντα.

Last edited 1 month ago by npo
npo

Να προσθέσω.. Αν πετύχουμε να επιβληθούν εξοντωτικές οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, θα το θεωρήσω νίκη, και το εύχομαι. Αλλά και πάλι, θα πρέπει να χτίσουμε την στρατιωτική αξιοπιστία μας. Αυτή την στιγμή δεν υφίσταται.

sotbak

Υφίσταται ως ένα βαθμό αλλά πρέπει να ενισχυθεί με ακόμη πιο σύγχρονα μέσα

Daidalos

Σωστά. Όμως δεν δεχόμαστε να μας ταιζουν σανό τα ΜΜΕ με τον θόρυβο που εμποδίζει την έρευνα. Το πλοίο μπήκε για να αμφισβητήσει έμπρακτα τα κυριαρχικά δικαιώματά μας και αυτό κάνει. Το πότε θα αντιδράσουμε προφανώς εμείς θα το επιλέξουμε. Κάθε ώρα όμως που περνάει αποθρασύνονται οι Οθωμανοί.

THAN

Δεν υπάρχει Ελληνας που να μην ανατριχιάζει με το Νυν υπερ παντων ο αγών….
Ας κοπιασουν επιτέλους ,ετσι και για να διαπιστ’ωσει και ο Καλίν, αν ειμαστε απόγονοι εκείνων που κάποτε ετρεμε η Γή….

Tasos

Μάλιστα…. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε σε ρόλο παρατηρητή και εκφωνητή μηνυμάτων δια ασυρμάτου στην ευρύτερη περιοχή της πρόκλησης διότι δεν έχουμε καθορίσει περιοχή ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδας και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να τους χτυπήσουμε διότι θα μας κάνουν ντα οι φίλοι και σύμμαχοι του διεθνούς παράγοντα….Οι πειρατές, έχουν καθορίσει περιοχή ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδας και δρουν έτσι ….καουμπόικα; Η παρανομία τους πώς αντιμετωπίζεται ή πώς θα αντιμετωπιστεί από φίλους και συμμάχους; Τους κάνουν ντα και δεν το μαθαίνουμε; Κύριοι της ΠΤΗΣΗΣ, περιγράφετε το ηθικό και την προπαρασκευή των ΕΔ της χώρας. Γράψατε για διαθεσιμότητες που φτάνουν στο 100%! Ποιος τα… Read more »

gregos70

Είναι κάτι δήθεν “πατριωτικά” sites ουσιαστικά ξένων συμφερόντων, που αν χαραμίσετε έστω 5 λεπτά να διαβάσετε τα άρθρα τους θα δείτε οτι ασχολούνται απο αμυντικά έως και παραφυσικά φαινόμενα…. Οι δε αρθρογράφοι-αναγνώστες τους κατέχουν γνώσεις ΣΤ΄Δημοτικού και μετά βίας κάποιοι απο αυτούς αναγνωρίζουν οτι η Γη είναι στρόγγυλη.

Koulis

Το ίδιο ισχύει και για κάποιους σχολιαστές εδώ.

THAN

Το εργαλείο στη φωτο είναι μούρλια…..

x-m

Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό λέει ο λαός. Ελπίδα η πίστη στις Ε.Δ., φόβος το ότι η χώρα (και οι πολιτικοί της) είναι ευάλωτη/τοι σε πιέσεις. Bonus το ότι οι τούρκοι είναι αχόρταγοι και υπερφίαλοι.

simos

Συμφωνω απολυτα,ας μην απλοποιουμε τα πραγματα,ετσι οπως εχουν διαμορφωθει οι Ελληνοτουρκικες σχεσεις στο περασμα του χρονου,το να βυθισουμε ”με το καλημερα”το τουρκικο ερευνητικο-οπως ισχυριζονται καποιοι-ισως να μην ειναι και η πιο σοφη επιλογη..ας εχουμε λιγη εμπιστοσυνη στους πολιτικους χειρισμους-αλλωστε στο προσφατο παρελθον ειχαμε σημαντικες επιτυχιες στα Ελληνοτουρκικα-και κυριως να περιβαλουμε με εμπιστοσυνη τις ΕΔ που παρα τα προβληματα θα μπορεσουν τελικα να δωσουν λυσεις εφοσον αυτο απαιτηθει..και φυσικα να βλεπουμε με καχυποψια ηττοπαθει δημοσιευματα..

Dimitris_1

Είμαι 59+ και ανήκω στην εθνοφυλακή ακριτικού νησιού (τους έχουμε απέναντί μας) στην οποία μπήκα εθελοντικά καθώς στρατολογικά ανήκα στην Αθήνα. Εγώ και οι συνάδελφοί μου πέρα από το χρόνο μας έχουμε δώσει και δίνουμε και χρήμα για την αγορά εξοπλισμού καλύτερου απ’ ότι παρέχει ο στρατός (μπότες, ένδυση κλπ) χωρίς να γκρινιάζουμε και να κάνουμε κριτική εκ του ασφαλούς… αυτά μας δίνει η Πατρίδα, αυτά μπορούμε να αγοράσουμε μόνοι μας, με αυτά θα πολεμήσουμε αν χρειαστεί ΤΕΛΟΣ. Μπορεί τα G3 μας να είναι φορτωμένα με αρκετές δεκαετίες στην πλάτη τους αλλά οι 7,62 εξακολουθούν να μην αστειεύονται. Πριν μέρες… Read more »

photographix

Κανεις δεν εχει τιποτα να προσαψει ποτε στις ΕΔ. Κανουν αψογα οποια δουλεια τους δοθει απο την ηγεσια. Το θεμα ειναι τι δουλεια τους ανατιθεται. Στις πολιτικες ηγεσιες πανε οι γκρινιες και οι απαγοητευσεις.

photographix
Vassilis13

Μήπως σκέφτεται ο ΧΨ στρατιώτης το ίδιο; το ποσο κότες είναι οι πολιτικοι μας;

Η ανθρώπινη ζωή εχει την σημασια της…εδω ομως εχουμε φτάσει στο αμην….1922,55,74,96…ποσο ακομα;

Do or die. Deal with it. Δεν αντέχεται αλλη Εθνική ηττα οπως το 1996.

Η.κριτικη πάει προς πολιτικους!

Mikros-hroas

H ενημέρωση έχει φτάσει πολύ χαμηλά μέχρι και στα αστυνομικά τμήματα.

Για πρώτη φορά είπαν σε ανθρώπους πάνω των 45 ετών με το πρώτο μπάμ να παρουσιαστούν εκεί που τους είπαν για να αναλάβουν φύλαξη εκ των έσω!

Προστασία άμαχου πληθυσμού φύλαξη ευπαθών στόχων και στρατοπέδων
Δεν αστειεύομαι είναι πολύ σημαντική είδηση.

digitallito

Αν ισχύουν οι τα γραφόμενά σας σε άλλο άρθρο καθώς οι φωτογραφίες των συνοδών πλοίων του Oruc Reis, τότε έχω την εντύπωση ότι μας εμπαίζουν, και όχι μόνο αυτοί αλλά και όλοι οι “γνωστοί και φίλοι”. Περιμένουν όλοι να γίνει το πρώτο βήμα-πρώτο λάθος(?), το ήρξατο χειρών αδίκων για κάποιους, και μετά να κάτσουμε ή να μας κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπου ο μόνος που έχει να χάσει-να δώσει, είμαστε εμείς.
Απλά προβληματισμένος με το όσα γίνονται και φυσικά μη έχων καμιά εμπιστοσύνη σ’ αυτό που λέμε διεθνείς παράγοντες κτλ…

GeorgeD

Λυπάμαι αλλά το άρθρο σας είναι ατυχές. Σε μια δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση να κρίνεις τις ατέλειες. Ας ξεκινήσω πρώτα από τις ΕΔ. “Πηγές του πενταγώνου” δεν ανέφεραν αυτά περί θορύβου και αδυναμίας ερευνών? Αν τα κανάλια λένε ψέματα στις ανταποκρίσεις τους, μέσα από το πεντάγωνο, τότε πολύ απλά τα διαψεύδουν και ανακαλούν άμεσα τις διαπιστεύσεις τους. Αν όμως τα κανάλια λένε αλήθεια, τότε επικοινωνιακά έχουμε φάει ήδη 1 γκολάκι. Πρόθεση των Τούρκων είναι να κάνουν έρευνες ή να δείξουν ότι κάνουν κουμάντο στην Ανατολική Μεσόγειο? Αν η απάντηση μας είναι το παρέσυρε ο άνεμος ή έχει θόρυβο, και… Read more »

Mikros-hroas

A να μην ξεχάσω έτοιμος είμαι μα πάω να πολεμήσω.
Τι θα κάνει ένας άνθρωπος των 58 ετών σε έναν πόλεμο;
Ξέρω να κάνω τον νοσοκόμο διάβασα, έμαθα, έψαξα.
Την καραμπίνα μαζί μου, ένα πιστόλι να μου δώσουν και χειροβομβίδες και
μορφίνη έχω όλα τα υπόλοιπα μαζί μου.
Νοσοκόμους δυστυχώς δεν έχουμε!

Aegis-3

Η μόνη κριτική που μπορεί να γίνει αυτήν την στιγμή είναι γιατί οι πολιτικοί δεν εξόπλισαν τις ένοπλες δυνάμεις και διάλεξαν τα επιδόματα και το πολιτικό όφελος.
Το μόνο που θέλω να ακούσω από τους πολιτικούς είναι να δεσμευτούν ότι θα εξοπλίσουν τις ένοπλες δυνάμεις ΑΜΕΣΑ, χωρίς καθυστερήσεις και παλινωδίες. Ας αλλάξουν τους νόμους, ας κάνουν κοινές επιτροπές, αλλά τορπίλες και exocet θέλουμε χθες.
Το μόνο δίλημμα που υπάρχει για την αντιπαράθεση είναι νίκη ή συντριπτική νίκη.

georv

Αν αποφασίσουν η κυβέρνηση και οι ΕΔ να κάνουν χρήση όπλων τότε να είστε σίγουροι ότι το μόνο που δεν θα χτυπήσουν είναι το Oruc Reis και την συνοδεία του Αν είναι να πας σε θερμό επεισόδιο τότε το πρώτο πράγμα που θα χτυπήσεις είναι τα πλοία πρώτης γραμμής (φρεγάτες σύγχρονες κανονιοφόρους υποβρύχια) καθώς και τους ναυστάθμους στο Αιγαίο Μόνο καταστρέφοντας την δυνατότητα του ΠΝ τους να διεξάγει σοβαρές επιχειρήσεις και προστατεύεις την χώρα σου Αυτό όμως είναι ΠΟΛΕΜΟΣ και μάλιστα πόλεμος επιθετικός χωρίς προηγούμενη κήρυξη (κάτι σαν το PERL HARBOR ή τον πόλεμο των Εξη ημερών στο Ισραήλ) Αυτά… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εδώ κυρώσεις, εκεί κυρώσεις, που είναι οι κυρώσεις; 

Η επιβολή ή όχι κυρώσεων στην Τουρκία είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΕ στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα ήταν υπερβολή...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Με Meteor τα ελληνικά Rafale, ο απόλυτος Α/Α πύραυλος της...

15
 Τον τελευταίο καιρό, οι θετικές ειδήσεις στο χώρο των αμυντικών προμηθειών, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Μια ακόμη επιβεβαίωση της ορμητικότητας με την οποία έχει...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 February 2014 #333

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 January

Αγορά 3.99

Related News

Εδώ κυρώσεις, εκεί κυρώσεις, που είναι οι κυρώσεις; 

Η επιβολή ή όχι κυρώσεων στην Τουρκία είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΕ στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα ήταν υπερβολή...

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ν. Αναστασιάδη

ΑΠΕ-ΜΠΕΤηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.Αντικείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας των δυο ηγετών ήταν ο συντονισμός...

Η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης Μέρκελ-Μισέλ-Ερντογάν

«Διαφορετικές πτυχές των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας» και «η επανέναρξη των απευθείας διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της...

Στην Ελλάδα ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, συζήτησε την περαιτέρω αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα έκανε στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) των ΗΑΕ, Lieutenant General Hamad Mohammed...

ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά...
- Advertisement -