Αυτό το MiG-21PF-V με 14 καταρρίψεις είναι εθνικός θησαυρός για το Βιετνάμ

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στο Αεροπορικό Μουσείο του Ανόι στο Βιετνάμ βρίσκεται ένα ξεχωριστό έκθεμα όχι μόνο για τα δεδομένα της χώρας αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρόκειται για ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-21PF-V της εποχής του πολέμου του Βιετνάμ που έχει πετύχει 14 συνολικά καταρρίψεις αμερικανικών αεροσκαφών μέχρι το 1972. Πρόκειται για πραγματικό επίτευγμα δεδομένης της συντριπτικής αριθμητικής αλλά ποιοτικής υπεροπλίας των Αμερικανών εκείνη την εποχή.

Προκειμένου να πετύχουν έστω λίγες αλλά πολύτιμες εναέριες νίκες, οι Βιετναμέζοι πιλότοι είχαν αναπτύξει τολμηρές τακτικές που απαιτούσαν παροιμιώδη ψυχραιμία.

Μεταξύ άλλων τηρούσαν πλήρη σιγή ασυρμάτου και με σβηστά τα ραντάρ ώστε να είναι ηλεκτρομαγνητικά «σιωπηλοί», πετούσαν προς την περιοχή ενδιαφέροντος με την χρήση χάρτινων χαρτών (!) σε χαμηλό ύψος όντας αθέατοι από τα εχθρικά αμερικανικά αεροσκάφη, κι έτσι έμπαιναν στην μάχη έχοντας τακτικό πλεονέκτημα.

Το συγκεκριμένο μαχητικό αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε από κοινού από 9 συνολικά πιλότους, όπως αναφέρεται και στην επιγραφή στην βάση του. Έξι από αυτούς παρασημοφορήθηκαν ως ήρωες του Βιετνάμ, προχώρησαν στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας ενώ ειδικά ο διάσημος Pham Tuan αργότερα έγινε αστροναύτης και πέταξε στο διάστημα.

Οι περισσότερες αερομαχίες με MiG-21PF-V διεξήχθησαν σχεδόν αποκλειστικά με την χρήση πυροβόλων, αφού οι Σοβιετικοί δεν είχαν ακόμα κάποιον αξιόπιστο (και εξαγώγιμο) πύραυλο αέρος-αέρος μικρής εμβέλειας.

Παρά τις νίκες που είχαν στον αέρα, συνολικά οι Βιετναμέζοι είχαν τεράστιες απώλειες για κάθε αμερικανικό αεροσκάφος που κατέρριπταν. Για αυτούς όμως ήταν μία μεγάλη νίκη δεδομένων των συνθηκών που πολεμούσαν κι είχε σημαντικό αντίκτυπο στο ηθικό και το δικό τους και των εχθρών.

Η πρώτη κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους από B-52

«Thud»  pilot: Με ένα F-105 πάνω από το Ανόϊ

Ο πόλεμος του Βιετνάμ από την σκοπιά… του Βιετνάμ

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Θαυμάσια αναδρομή. Επρόκειτο για μεγάλου υψομέτρου παραλλαγή του πρώτου αναχαιτιστικού -21 (του PF, με ραντάρ αντί απλό ραδιοαποστασιόμετρο). Επειδή δεν είχε πλέον τα οργανικά π/β Nudelmann/Richter NR-30 των F-13, αλλά ούτε και τα μόνιμα Gryazhev/Shipunov των 23mm των -S/-M/-MF/MT/SMT/bis, θα πρέπει να έφερε ατρακτίδιο GP-9 με το ως άνω GSh των 23mm, όπως τα ινδικά -FL, το οποίο εκώλυε τη μεταφορά εξωτερικής δεξαμενής στην άτρακτο. Κατ’ άλλη άποψη όμως τα -PF, -PFS, -PFV δεν έφεραν το ατρακτίδιο, που εμφανίστηκε το πρώτον στα -PFM. Πάντως όλα έφεραν Κ-13Α (ΑΑ-2 “Atoll”), ακόμη και τα πρώιμα αναχαιτιστικά ημέρας -F13.

famas
Member
Active Member
famas

NikolaosNikolaos, η συγκεκριμένη έκδοση είχε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που του επέτρεπαν να είναι καλύτερο υπό συνθήκες απέναντι στα αντίπαλα αεροπλάνα;

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Είχε διατυπωθεί η άποψη ότι επρόκειτο για έκδοση (MiG-21PFV ή PF-V) του αρχικού αναχαιτιστικού νυκτός/παντός καιρού MiG-21P/PF με ισχυρότερο κινητήρα για βελτιστοποίηση της οροφής (φυσικά λίγη ώση παραπάνω κανέναν δεν έβλαψε, σε οποιαδήποτε περιοχή του φακέλου πτήσεως!). Πλέον έχει κρατήσει η άποψη ότι δεν ήταν παρά ένα κοινό πρώιμο -PF, με το στενής χορδής κάθετο ουραίο σταθερό, χωρίς το σύστημα ελέγχου οριακού στρώματος με διοχέτευση αέρα από τον κινητήρα (SPS) των μεταγενέστερων PFS & PFM και μάλλον χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς του ατρακτιδίου πυροβόλων GP-9, άρα με μόνο οπλισμό 2 K-13 (οι πρώιμες αυτές εκδόσεις δεν είχαν ακόμη φορείς εξωτερικών… Read more »

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Ιρακινό F1EQ με αντίστοιχα γενναιόδωρο βάψιμο (μάλλον βέβαια υπερβολικό)

comment image