Η ρωσική Αεροπορία θα παραλάβει «νωρίτερα» τα MiG-35 της;

21
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ρωσική Αεροπορία ενδέχεται να μπορέσει παραλάβει τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-35 νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο σε μια προσπάθεια του κατασκευαστή να διατηρήσει το ρυθμό παραγωγής και να εξοικονομήσει χρήματα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της United Aircraft Corporation (UAC) κ. Yury Slyusar στην εφημερίδα Vedomosti.

Σύμφωνα με τον Slyusar, η UAC σκοπεύει να παραδώσει έξι μαχητικά MiG-35 στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε πρώτη φάση, πράγμα που θα συμβεί εντός του έτους.

Το MiG-35 βέβαια δεν είναι κάτι νέο. Το πρωτότυπο πέταξε πριν πολλά χρόνια, προσφέρθηκε σε πολλούς ξένους πελάτες αλλά δεν είχε την παραμικρή εξαγωγική επιτυχία ενώ κι η απροθυμία της ρωσικής αεροπορίας να γίνει launch customer αγοράζοντας έστω μικρούς αριθμούς δεν το βοήθησε περεταίρω.

Πρόκειται για μείζονα αναβάθμιση του MiG-29 Fulcrum ενσωματώνοντας μεταξύ άλλων ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης και κινητήρες με ακροφύσια κατευθυνόμενης ώσης.

MiG-35: Η επίσημη παρουσίαση

Εν μέσω της διεξαγωγής του αρχικού διαγωνισμού MRCA της Ινδίας, το πρωτότυπο είχε μεταφερθεί στην Ινδία στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Aero India το 2007 προκειμένου να επιδειχθεί στην ινδική Αεροπορία, που είναι χρήστης (και) του MiG-29.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

“προσφέρθηκε σε πολλούς ξένους πελάτες αλλά δεν είχε την παραμικρή εξαγωγική επιτυχία”

Αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές. Τα MiG-29M/M2 που παραλαμβάνει η Αίγυπτος αποτελούν προσαρμοσμένο εξαγωγικό έκδοχο του MiG-35. Επίσης και το Ιράκ έχει επέλεξε προ μηνών το αεροσκάφος, αν και εκεί το όλο ζήτημα της συγκεκριμένης προμήθειας δεν έχει αποσαφηνιστεί (αυτό, ωστόσο, δεν έχει να κάνει με το ίδιο το αεροσκάφος).

Ευστάθιος Παλαιολόγος
Guest

H σχεση MiG-35 MiG-29M (του υφισταμενου, διοτι υπηρξε κι αλλο Μ) ειναι πολυ πιο στενη απο Block 60 Block 50.
Εννοω στο πως εξελισσουν και ονομαζουν τα αεροπλανα οι Ρωσοι.
Το σιγουρο ειναι οτι δεν εχουν καμια σχεση με τα προηγουμενα -29

georgosk
Guest
georgosk

Τα Αιγυπτιακά Mig-29M/M2 είναι όντως εξαγωγικά έκδοχα του Mig -35 το οποίο με τη σειρά του αποτελεί χερσαία έκδοση και εξέλιξη του Mig – 29K του ινδικού ναυτικού (πλέον και του ρωσικού). Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών αποτελεί η επανασχεδιασμένη άτρακτος και η διπλή καλύπτρα (που στα μονοθέσια την 2η θέση καταλαμβάνει πρόσθετη δεξαμενή καυσίμου). Υπήρχε και παλιότερα μέλος της οικογένεια με τον αριθμό 35 το οποίο όμως αποτελούσε εξέλιξη και αναβάθμιση των σχεδιάσεων του αεροσκάφους της σοβιετικής περιόδου (τότε είχε εμφανιστεί και -29Μ χωρίς να υπάρχει σχέση με τα Αιγυπτιακά -29Μ/Μ2) . Αυτό όντως είχε προσφερθεί στον ινδικό διαγωνισμό MRCA… Read more »

Antonis_Loukas
Member
Antonis_Loukas

Όταν για διαφόρους λόγους, η εταιρία κατασκευής χρησιμοποιεί εσκεμμένα ανακριβή κωδικό για τη πώληση προϊόντος της , δεν στρουθοκαμηλίζουμε, αλλά αναφέρουμε το τυπικό(ισχυρισμός εταιρίας) και το ουσιαστικό(το τι πραγματικά αντιπροσωπεύει η συγκεκριμένη πώληση). Τρανταχτό παράδειγμα, τα U209PN(τα οποία είναι μασκαρεμένα 214 και ουδεμία σχέση έχουν με τα 209). Όλα μα όλα τα δομικά στοιχεία των Αιγυπτιακών αεροσκαφών, είναι ταυτόσημα με αυτά του -35. Τα ηλεκτρονικά/IRST κλπ κλπ ολόιδια, εκτός πιθανότατα(γιατί φωτό δεν έχω δει) του ραντάρ(το οποίο θα αναβαθμίσουν σύντομα κατά τα λεγόμενα τους, όταν μόλις και έχουν παραλάβει…). Χωρίς να είμαι CEO της UAC, τα αεροσκάφη αυτά, μπορώ να… Read more »