Η MIG ετοιμάζει αεροσκάφος 5ης γενιάς

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο διευθύνων σύμβουλος της MIG, Ilya Tarasenko, δήλωσε στο TASS ότι η εταιρία του, σε συνεργασία με την UAC, εργάζεται πάνω στη κατασκευή αεροσκάφους 5ης γενιάς.

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο μυθικό project, αλλά για ένα μακροχρόνιο σχέδιο, υπό την αιγίδα της UAC [United Aircraft Corporation] που θα παρουσιαστεί σύντομα στο κοινό,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Tarasenko.

Ο Tarasenko αναφέρεται στο μαχητικό-αναχαιτιστικό MIG-41 (PAK DP), φήμες για την επιθυμία κατασκευής του από πλευράς Ρωσίας, κυκλοφορούν εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια.

Πριν ένα χρόνο, ρωσικά ΜΜΕ είχαν ισχυριστεί πως το MIG-41 θα μπορεί να πετάει στο διάστημα.

Τότε είχε προκληθεί ένα σχετικό “σούσουρο” στα αεροπορικά “φόρα”, όχι λόγω θαυμασμού ή ανησυχίας, αλλά λόγω… γέλωτα. Οι ισχυρισμοί είχαν κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα και είχαν “καταρριφθεί” από τα Ελληνικά Hoaxes.

Πέραν της πλάκας όμως, η MIG είναι μια ιστορική εταιρία υπεύθυνη για τη κατασκευή πολλών άξιων αεροσκαφών και εφόσον οι ισχυρισμοί το CEO ισχύουν, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ένα πραγματικό μαχητικό 5ης γενιάς από Ρωσία, το οποίο σύμφωνα με τον Tarasenko θα αρχίσει να παραδίδεται στη Ρωσική Αεροπορία γύρω στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
dimitrisx
Guest
dimitrisx

Προφανώς αντικαταστάτης του MIG -31. Αλλά με τι χρήματα, με τι κινητήρα; Εδώ ένα SU-57 από 2025 και αν, από την sukhoi που είναι σε καλύτερη κατάσταση από την MIG, ως εταιρεία!

Nikos Paraskevas
Guest
Nikos Paraskevas

Αρκετοί θα πουν ότι θα είναι δύσκολο για την ρωσική οικονομία να σηκώσει δύο project μαχητικών. Προφανώς η MiG προσβλέπει (και) σε εξαγωγές, γιατί όταν έχει μια μεγάλη διεθνή πελατειακή βάση χρηστών (κυρίως MiG-29 και των παραγώγων του) θα ήταν χαζό να μην τους προσφέρει και τον αντικαταστάτη τους και να κεφαλαιοποιήσει περαιτέρω αυτούς τους πελάτες. Το ίδιο κάνει και η Lockheed (το ξέρουμε πολύ καλά στην Ελλάδα) και η Dassault κτλ. Είναι λογική επιχειρηματική κίνηση γιατί το κόστος πρόσκτησης πελάτη είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος διατήρησης. Και δεδομένου του πολιτικού παράγοντα που εμπλέκεται σε τέτοιες αγορές ο ανταγωνιστής… Read more »

KN
Guest
KN

Θα συμφωνήσω, το mig35 είναι μια αναβάθμιση του mig29 μόνο και μόνο για να παραμείνει η γραμμή της mig στη ζωή και η εταιρία να κρατήσει τους πελάτες της και γιατί όχι να βρεί και καινούργιους αν το αεροσκάφος κάνει αυτά που λέει και τα συνδιάζει με μια καλή τιμή. Προσωπικά αμφιβάλω αν η ρωσική αεροπορία ενδιαφέρεται πραγματικά για το αεροσκάφος ή αν θα αγοράσει μερικές δεκάδες κομμάτια για να το κάνει πιο ελκυστικό στους πελάτες. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος όμως, mig 41 ή οπως αλλιώς ονομαστεί ειναι η τελευταία ευκαιρία της Mig να παραμείνει στη ζωή ως ανεξάρτητο γραφείο και… Read more »

Desert_Falcon
Guest
Desert Falcon

Θα ειναι κατασκευασμενο απο vibranium για να φτανει τα 4 μαχ;

Θα κανω προβλεψη:

1. Πιθανοτητα 1: να δουνε κανενα mig-29 με τιποτα καναρντς και καθετα σταθερα σε σχημα V
2. Πιθανοτητα 2: Ερντο-πλανο αχχαχαχαχ

Icarus
Guest
Icarus

Σε αντιθεση με τους χαραμοφαηδες της Σουκχοι την Μιγκ την εμπιστευομαι οσον αφορα την αεροδιαστημικη τεχνολογια

Panos71
Guest
Panos71

Ναι…λοιπον τιποτα το παραξενο εδω με αυτη την ειδηση, δεν ξερει αυτη η εταιρεία απο αεροσκαφοι;;; Γιατι γελατε Κύριοι; οπως ρώταγε και μια ψυχη στο Κοινοβούλιο!