Η ενεργή ρωσική πολεμική εμπλοκή στη Συρία λαμβάνεται υπόψη στην εξέλιξη του μαχητικού MiG-35, επισημαίνει αναφορά του «Aviation Week».

Τα πρώτα ρωσικά μαχητικά της οικογένειας του MiG-29, MiG-29K/KUB, αναπτύχθηκαν στην περιοχή το φθινόπωρο του 2016 μαζί με το αεροπλανοφόρο «Adm. Kuznetsov». Ακολούθησε φέτος η παρουσία μαχητικών MiG-29SMT στην αεροπορική βάση Humaymim. Στον πόλεμο παίρνουν επίσης μέρος τα αεροσκάφη MiG-29 της Συριακής Αεροπορίας, ένα μέρος των οποίων έχει εκσυγχρονιστεί σε MiG-29SM.

Από την αρχή της συμμετοχής του στον πόλεμο, η Ρωσία έχει δοκιμάσει σειρά κατευθυνόμενων και μη όπλων στο MiG-29, ενώ το αεροσκάφος έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη σε ρόλο αναγνώρισης.

Οι εμπειρίες των επιχειρήσεων ενσωματώνεται στο πρόγραμμα δοκιμών του MiG-35. Ο ρόλος αέρος-επιφανείας προβλέπεται να εξελιχθεί περισσότερο και έμφαση αποδίδεται στο σύστημα αυτοπροστασίας και στα μέσα εντοπισμού εχθρικών στόχων. Βάση δίνεται και στο ραντάρ AESA, αλλά και την πιστοποίηση περισσότερων stand-off όπλων.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  • tsimuha2 , μια ερώτηση : το smokewinder ρίχνει το ΦΟΥ-35? Άλλη ερώτηση, προς το περιοδικό τώρα:Αληθεύει ότι το ΑΕΖΑ του ΜΙΓ-35 βλέπει το ΦΟΥ-35 στο υπόστεγό του από τα 500 μίλια?

 1. Τόσο μεγάλα προβλήματα έχουν στο AESA και δεν μπορούν να τα λύσουν; Έπρεπε να το έχουν παραδώσει εδώ και χρόνια!

  Δηλαδή τι βάση δίνεται στο AESA; Με τον τρόπο που το καταλαβαίνω (εγώ που είμαι Ρωσόφιλος) τόσα χρόνια δεν έδιναν βάση; Είχαν αμελήσει το θέμα;

  Έχω μεγάλη απορία και δεν το λέω κοροϊδευτικά!

   • Και η δικιά μου εντύπωση είναι ότι υπολείπονται στα ραντάρ και στους κινητήρες, όμως ραντάρ AESA έχουν τα Su-35, η τεχνολογία υπάρχει ολοκληρωμένη και εγκατεστημένη. Θα μου πεις άλλη εταιρία παράγει το ραντάρ του Su-35.

    Εντάξει! Για θέματα εθνικής ασφάλειας δεν συνεργάζονται;

    • Τα Su-35 έχουν (κι αυτά) PESA. AESA δεν υπάρχει σε υπηρεσία σε ρωσικό μαχητικό. Μαντεύω λόγω χαμηλής προτεραιότητας στους προϋπολογισμούς, γιατί από τεχνολογικής άποψης έχουν ήδη δοκιμάσει κι επιδείξει αρκετά AESA.

 2. Su-35 & MiG-35 … Βλέπω με χαρά τη Ρωσία να είναι (για πρώτη φορά, μετά και χρόνια ονοματολογίας και paper airplanes, κατά τα οποία μόνο απτό άλμα ήταν το Su-30MKI) σοβαρή στην εξέλιξη των νέων (εκδόσεων των) μαχητικών της, και να ασχολείται με εκείνα στα οποία κατά παράδοση έχει μεγάλη υστέρηση: Ραντάρ και ηλεκροοπτικά μέσα υπερύθρου φάσματος. Ανακατεύεται η τράπουλα στη διεθνή αγορά και δημιουργείται κίνητρο και στη Δύση να επενδύσει σε προσιτές αλλά μάχιμες εξελίξεις κλασικών σχεδίων. Ήδη το ότι η Αίγυπτος έκρινε τεχνολογικά και οικονομικά βιώσιμη τη συνέχιση της διατήρησης τριών τεχνολογιών στην αεροπορία της είναι ένας εμπορικός θρίαμβος της Ρωσίας, όχι λόγω των αριθμών αλλά λόγω του κύρους και της ιστορίας του μπαρουτοκαπνισμένου πελάτη. Με το που είδα το αιγυπτιακό σε primer με τα R-77 πείστηκα ότι κάτι σοβαρό γίνεται πλέον εδώ …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here