Πρώτη πτήση της στρατιωτικής εκδοχής του Mi-38

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ελικόπτερο Mi-38T-2 της Kazan Helicopters πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση σηματοδοτώντας έτσι ένα σημαντικό ορόσημο στην (μακρά…) αναπτυξιακή του πορεία.

Μετά από 40 χρόνια ανάπτυξης, επιτέλους παραδίδεται το πρώτο ελικόπτερο Mi-38T

Η πτήση πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2018, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει παραγγείλει δυο ακόμα πρωτότυπα για παράδοση εντός του 2019.

Η Kazan Helicopters είχε ανακοινώσει ήδη από τις 23 Αυγούστου 2017 την έναρξη συναρμολόγησης του πρωτοτύπου Mi-38T-2 που είναι η στρατιωτική έκδοση του ελικοπτέρου. Η εν λόγω έκδοση διαφέρει από την πολιτική έκδοση σε πολλά σημεία: Το Mi-38T έχει χαρακτηριστικά όπως ένα σύστημα καυσίμου με προβλέψεις προστασίας από έκρηξη, ειδικό εξοπλισμό επικοινωνίας και πρόσθετες δεξαμενές καυσίμου για την αύξηση του επιχειρησιακής εμβέλειας.

Η αναμενόμενη χρήση στο ρωσικό Στρατό θα είναι αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης (Combat Search And Rescue), μεταφορές VIP και φυσικά μεταφορά στρατιωτών και φορτίου.

Επιπλέον, μία ακόμα απαίτηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ήταν η αφαίρεση ξένων εξαρτημάτων κι υποσυστημάτων για τη στρατιωτική έκδοση προκειμένου να εξασφαλιστεί απόλυτη αυτάρκεια σε περίπτωση ξένου εμπάργκο.

Το Mi-38T θα είναι εξοπλισμένο με νέους κινητήρες TV7-117V και ενσωματωμένο ψηφιακό πιλοτικό σύστημα πλοήγησης και προορίζεται να αντικαταστήσει το στόλο Mi-8 / -17 στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Το Mi-38 μπορεί να μεταφέρει τριάντα επιβάτες ή 6000 κιλά εσωτερικό φορτίο ενώ το εξωτερικό φορτίο είναι 8.000 κιλά. Για σύγκριση, ένα Mi-17 μπορεί να μεταφέρει 24 στρατιώτες ή 4.000 κιλά εσωτερικού φορτίου.

Η πρώτη πτήση της πολιτικής εκδοχής του Mi-38 (Mi-38T-1) διεξήχθη στις 22 Δεκεμβρίου 2003. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία παραγγελία για ελικόπτερα της πολιτικής έκδοσης, όντας το σχέδιο μία εμπορική αποτυχία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •