Απάντηση ΥΠΕΞ στη Μόσχα για τις δηλώσεις Ζαχάροβα περί “κυρώσεων”

8
1293

Το Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στις προειδοποιήσεις της της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, αναφορικά με “κυρώσεις” εις βάρος της Ελλάδας από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι σημερινές δηλώσεις της Εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική.

Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα. Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους.

Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες.

Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Τέλος, ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.”

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τουλάχιστον αυτό να γίνει ευκαιρία μήπως και ανοίξους τα μάτια πολλών, στην Ελλάδα και Κύπρο, και αρχίσουμε να κοιτάμε το δικό μας συμφέρον χωρίς ‘ομόθρησκες’ εξάρσεις, ξανθές και άλλες τρίχες…!

 2. Η ερώτηση είναι η εξής:
  Στην αμερικάνικη παρέμβαση επί Καραμανλή και το σχέδιο Πυθία…. θυμάται κανείς την απάντηση της Ελλάδας στις ΗΠΑ;
  Το μαγαζί γωνία της NSA ακόμα κερνάει καφέδες…

  • Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο Πυθία κατά Καραμανλή. Έλεος με τις αστειότητες του χειρότερου -μαζί με Ανδρεά Πααπνδρέου και Τσίπρα- πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης.

   • Σχέδιο Πυθία: Άλλα μια θεωρία συνομωσίας που έχει διακινηθεί από διάφορους κύκλους για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα εκείνης της περιόδου. Προσλήψεις/ μονιμοποιήσεις στο δημόσιο και έχει ο Θεός…

 3. Οκ! Θυμάται κανείς να μας πει την απάντηση προς τις ΗΠΑ για το σχέδιο Πυθία επί Καραμανλή και που είναι ακόμη το μαγαζί γωνία της NSA στο Κολωνάκι;

 4. Ανήκουμε στην Δύση και σε όποιον του αρέσει,αν ανήκαμε στην σοβιετία ξέρουμε πολύ καλά πως θα είμαστε,το ξανθό γένος πάντως που τόσο το γουστάρουνε πολύ είδαμε στην μικρασιατική καταστροφή πως συνέδραμε τα μεμέτια εναντίον μας.

 5. …”δημοκρατική εξωτερική πολιτική.” Τι εννοεί ο ποιητής; Να με συγχωρείτε, πολιτικός επιστήμων δεν είμαι και έχω άγνωστες λέξεις..

Comments are closed.