Γαλλικά Mirage 2000 καταστρέφουν οχήματα που εισήλθαν στο Τσαντ από τη Λιβύη

5
2630
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Πολεμικά αεροσκάφη Mirage 2000 της Γαλλικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν στις 3, 5 και 6 Φεβρουαρίου προσβολές οχημάτων που εισήλθαν στο Τσαντ από τη Λιβύη.

 

Με βάση το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιθέσεις έγιναν σε συνεργασία με τον στρατό του Τσαντ, μεταξύ των περιοχών Tibesti και Ennedi. Στην επιχείρηση συμμετείχε επίσης ένα γαλλικό ΜΕΑ RQ-9 Reaper. Τα Mirage 2000, που εδρεύουν στην χώρα, εξουδετέρωσαν 20 οχήματα.

 

Το Τσαντ παίρνει μέρος στη γαλλική στρατιωτική επιχείρηση Barkhane, με σκοπό την αντιμετώπιση των Ισλαμιστών στο Σαχέλ. Την προηγούμενη εβδομάδα το Παρίσι ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη της Γαλλικής Αεροπορίας υλοποίησαν επιδρομές εναντίον Ισλαμιστών στο Μάλι και τη Μπουργκίνα Φάσο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spirit
Guest
Spirit

Κρατάνε ακόμα, παρά το ότι τα απαξιώνουν σταδιακά και οι Γάλλοι…

Να δούμε με τα τα Mirage του Κατάρ θα αρχοληθεί κανένας επιτελικός φωστήρας;

Gunner
Guest
Gunner

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που οι Γάλλοι δεν έχουν προχωρήσει στην αγορά περισσότερων οπλισμένων ΜΕΑ MQ-9 όπως επίσης αεροσκαφών της κατηγορίας του AT-802U ή το ΑΤ-29 Super Tucano ή ακόμη και ιπτάμενα πυροβολεία όπως το AC-130 ή το AC-235 και χρησιμοποιούν αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων για να κυνηγήσουν ουσιαστικά άοπλους στρατιώτες;

Panos71
Guest
panos71

Μην βάζετε ώρες στα εργαλεία κολ*[email protected]#δα…τα ζαχαρωνουμε εμεις αργοτερα!

Βασίλης
Guest
Βασίλης

Καλά, αυτά τα D μη περιμένεις να τα πάρουμε και ποτέ για να ανησυχούμε μη γράφουν ώρες…
Κάνα 2000-5, από τα 30 που θα αποσύρουν, αν πάρουμε (ή τα 12 του Κατάρ) καλά θα είναι.

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Για να βομβαρδίσουν μουλάδες σε Τογιότα είναι ψιλοπολυτέλεια να χρησημοποιούν μαχητικά αεροσκάφοι. Υποθέτω πως ο μεγάλος αριθμός οχημάτων (20) τους ανάγκασε να στραφούν σε μαχητικά και όχι σε drones.