Γαλλικά Mirage 2000 καταστρέφουν οχήματα που εισήλθαν στο Τσαντ από τη Λιβύη

5
2570

Πολεμικά αεροσκάφη Mirage 2000 της Γαλλικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν στις 3, 5 και 6 Φεβρουαρίου προσβολές οχημάτων που εισήλθαν στο Τσαντ από τη Λιβύη.

 

Με βάση το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιθέσεις έγιναν σε συνεργασία με τον στρατό του Τσαντ, μεταξύ των περιοχών Tibesti και Ennedi. Στην επιχείρηση συμμετείχε επίσης ένα γαλλικό ΜΕΑ RQ-9 Reaper. Τα Mirage 2000, που εδρεύουν στην χώρα, εξουδετέρωσαν 20 οχήματα.

 

Το Τσαντ παίρνει μέρος στη γαλλική στρατιωτική επιχείρηση Barkhane, με σκοπό την αντιμετώπιση των Ισλαμιστών στο Σαχέλ. Την προηγούμενη εβδομάδα το Παρίσι ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη της Γαλλικής Αεροπορίας υλοποίησαν επιδρομές εναντίον Ισλαμιστών στο Μάλι και τη Μπουργκίνα Φάσο.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κρατάνε ακόμα, παρά το ότι τα απαξιώνουν σταδιακά και οι Γάλλοι…

    Να δούμε με τα τα Mirage του Κατάρ θα αρχοληθεί κανένας επιτελικός φωστήρας;

  2. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που οι Γάλλοι δεν έχουν προχωρήσει στην αγορά περισσότερων οπλισμένων ΜΕΑ MQ-9 όπως επίσης αεροσκαφών της κατηγορίας του AT-802U ή το ΑΤ-29 Super Tucano ή ακόμη και ιπτάμενα πυροβολεία όπως το AC-130 ή το AC-235 και χρησιμοποιούν αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων για να κυνηγήσουν ουσιαστικά άοπλους στρατιώτες;

    • Καλά, αυτά τα D μη περιμένεις να τα πάρουμε και ποτέ για να ανησυχούμε μη γράφουν ώρες…
      Κάνα 2000-5, από τα 30 που θα αποσύρουν, αν πάρουμε (ή τα 12 του Κατάρ) καλά θα είναι.

  3. Για να βομβαρδίσουν μουλάδες σε Τογιότα είναι ψιλοπολυτέλεια να χρησημοποιούν μαχητικά αεροσκάφοι. Υποθέτω πως ο μεγάλος αριθμός οχημάτων (20) τους ανάγκασε να στραφούν σε μαχητικά και όχι σε drones.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here