Καλημέρα, καλή Κυριακή και καλή εβδομάδα
Συμβόλαιο $440 εκατ. υπόγραψε η ATAC (Airborne Tactical Advantage Company) στις 9 Νοεμβρίου με το Αμερικανικό Ναυτικό και το Σώμα των Πεζοναυτών για παροχή υπηρεσιών Aggressors.
Να θυμίσουμε ότι ο στόλος της εταιρίας αριθμεί 4 Aero L-39ZA, 24 Hunter F58/F58A/T68, 7 Kfir C2 και 63 Mirage F1CR/F1CT/F1B, πρώην μαχητικά της Γαλλικής Αεροπορίας, από τα οποία θα αξιοποιήσει 40! (Πηγή Scramble Magazine database)
Great Business..! τα 63 F1 από τις αποθήκες της Γαλλικής Π.Α. τα αγόρασαν αν δεν κάνω λάθος 20εκ….εμείς έχουμε σοβαρές υποδομές και διαδικασίες μακράς αποθηκευσης?…. τα πολλά Α7 τι γίνονται?
Σκραπ
Σα να βλεπεις τη Σαρλιζ Θερον να βγαινει βολτα με τη Φροσω απο το “The kopanoi”.
H οποια Φροσω οταν καθισει (προσγειωθει) και ανοιξει το στομα της (καλυπτρα) ειναι ακομα πιο αποκρουστικη!
Πείτε με ανώμαλο, δεν με νοιάζει… Το F1 είναι πολύ πιο όμορφο αεροπλάνο!
Καθόλου, είστε απόλυτα φυσιολογικός. Εκ
Πάρα πολύ όμορφο το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε στο έπακρο από την ΠΑ.
Την δεκαετία του ’70 η ATAC θα ήταν μια αξιοπρεπέστατη αεροπορία από μόνη της! Πόσο πιο καθαρό αεροδυναμικά και πόσο πιο όμορφο είναι το F1 σε σχέση με το F-35! Το F1 είναι στο φυσικό του στοιχείο, σχίζει τον ουρανό, το F-35 μοιάζει με τούβλο με φτερά που παλεύει να μείνει στον αέρα χάρη στον κινητήρα του! Πόσο πιο όμορφο είναι το F-22!
Ιπτάμενο μπιφτέκι 🙂
Πάντως ειναι πολύ κρίμα που δεν βρήκαμε ποτε καποιο τρόπο να αξιοποιήσουμε τον στολο των F1 και Α7…κρίμα να σαπίζουν…
Μια ιδέα ,δεν ξερω αν αξίζει ο κόπος, ε’ιναι μερος των F1 να επανέλθοιυν σε πτητική κατάσταση και με ενα μικρό εκσυχρονισμό να αναλάβουν αυτα την εναέρια αστυνόμευση στην Αλβανία ,Σκοπια και Βουλγαρία ,που έχουμε αναλάβει στα πλαίσια του ΝΑΤΟ…ίσως με χρηματοδότησει απο το ιδιο το Νατο?
Ωστε να μην καταπονούμε τα πολυτιμα F16 μας, αλλωστε τι απειλές να αντιμετωπίσουν?
Και αργότερα πιθανή πώληση στην Αλβανία ή στα Σκόπια….αυτοι ουτως ή αλλως ουτε χαρταετό δεν εχουν τα F1 Θα τους χάλαγαν?
Γενικά όλη η αισθητική της εποχής πάσχει απο αχρείαστο παχος και όγκο…
σε σχέση με το τι έβγαινε την δεκαετία του 70
Φαίνεται και στα αμάξια αυτό..
ενώ και τα φυσικά χέρια των σχεδιαστών ως γλύπτες βιομηχανικών σχεδίων είχαν πολυ καλύτερη αίσθηση μέτρου και αισθητικής απο ότι τα σημερινά μεσα ψηφιακού σχεδιασμού στους υπολογιστες με τα οποία παράγονται τα σημερινά βιομηχανικά προϊόντα
Όταν πρέπει να βάλεις τα όπλα εσωτερικά είναι αναμενόμενο να γίνεις “φούσκας” με φτερά. Όταν τα κρεμάς εξωτερικά είσαι στυλάτος (όπως όλα της 3ης-4ης γενιάς!
Πόσο ρεαλιστική μπορεί να είναι αυτή η εκπαίδευση με αεροσκάφη aggressor 2ης γενιάς;;