Τροποποίηση συμβολαίου για τις τουρκικές τορπίλες Mk48

4
2731
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ ανέθεσε στις 10 Αυγούστου 2018 στην εταιρεία Lockheed Martin Sippican Inc. έργο ύψους $59,2 εκατ. για την τροποποίηση σύμβασης τορπιλών Mk48 που προορίζονται για το Αμερικανικό Ναυτικό, την Ολλανδία, τον Καναδά και την Τουρκία.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται να υλοποιηθούν οι προαιρετικές επιλογές στους τομείς καθοδήγησης και ελέγχου, του Common Broadband Advanced Sonar System (CBASS) και θα παραγγέλθούν υλικά υποστήριξης και επισκευής των όπλων.

 

Το περίεργο είναι ότι οι τορπίλες αναφέρονται ως Mk48 Mod 7, ενώ η Τουρκία είχε αρχικά παραγγείλει την Mk48 Mod 6. Όπως η DSCA ανέφερε στις 12 Μαΐου 2014, η Τουρκία ζητούσε την απόκτηση έως 48 Mk48 Mod 6AT αντί πιθανού κόστους $170 εκατομμυρίων. Οι τορπίλες προορίζονται να εξοπλίσουν τα έξι υπό ναυπήγηση υποβρύχια Type-214TN.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Π. Ν. Β
Guest
Π. Ν. Β

Ένα εμπάργκο όπλων που λέγαμε; Μάλλον φαίνεται ότι αφορά περιορισμένα συστήματα συμπεριλαμβανομένων των f-35

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Δεδομένου του ότι η βασική διαφοροποίηση της έκδοσης Mod.7 από την Mod.6 είναι ακριβώς το CBASS, μήπως η τροποποίηση της σύμβασης στο τουρκικό της σκέλος αφορά την προ της παράδοσης αναβάθμιση των παραγγελθέντων τορπιλών σε Mod.7 ή την αντικατάστασή τους από αυτές;

bill971
Guest
bill971

Αυτές δεν είναι που κάνουν πιο πολύ θόρυβο από τις ανταγωνιστικές Ιταλίας Γερμανίας και Γαλλίας;