Συλλογές τορπιλών Mk54 για τον Καναδά, «έλεγχος τιμών»

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την πώληση 425 συλλογών μετατροπής για ελαφρές ανθυποβρυχιακές τορπίλες Mk54 στον Καναδά.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ειδοποίηση της DSCA προς το Κογκρέσο, το πακέτο για τον Καναδά συμπεριλαμβάνει κοντέινερ αποθήκευσης τορπιλών, τορπίλες ασκήσεων, εξοπλισμό άφεσης των τορπιλών από εναέρια μέσα, ανταλλακτικά, υλικά υποστήριξης και δοκιμών, υπηρεσίες λογιστικής υποστήριξης κ.α. Το εκτιμώμενο κόστος θα προσεγγίσει τα $387 εκατομμύρια.

 

Με τις συγκεκριμένες συλλογές μετατροπής ο Καναδάς σκοπεύει να τροποποιήσει διαθέσιμες Mk46 σε Mk54. Οι Mk54 πρόκειται να αξιοποιηθούν στις φρεγάτες τύπου Halifax, τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CP-140 Aurora και τα ελικόπτερα CH-148. Παρόμοιες τορπίλες (Mk46) διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) και αναβάθμισή τους σε Mk54 θα πρέπει πιθανόν να εξεταστεί για τη βελτίωση των ανθυποβρυχιακών ικανοτήτων των πλοίων και των εναέριων μέσων.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

απιθανο το κοβω τι στιγμη που δεν δινουν λεφτα για τορπιλες -μεκο να βγαλουμε τετοιο ποσο για μκ46.

gdmast
Member
Famed Member
gdmast

Η τιμή είναι καλή.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

“Παρόμοιες τορπίλες (Mk46) διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) και αναβάθμισή τους σε Mk54 θα πρέπει πιθανόν να εξεταστεί για τη βελτίωση των ανθυποβρυχιακών ικανοτήτων των πλοίων και των εναέριων μέσων.”

Δεν είναι λίγο χαμηλή προτεραιότητα για το ΠΝ αυτό;

gdmast
Member
gdmast

Ότι έχει να κάνει με τορπίλες, εκτιμώ ότι δεν είναι χαμηλή προτεραιότητα.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Εδώ όμως μιλάμε για αναβάθμιση και όχι για αγορά ολοκαίνουριου σχεδίου, όπως πχ στα υ/β. Η Mk54 είναι κυρίως μια αναβάθμιση για να βελτιώσει τις ικανότητες της Mk46 σε παράκτια περιβάλλοντα (η “νέα” αμερικάνικη τρέλα), οπότε ναι μεν θεωρητικά μας ταιριάζει, από την άλλη όμως η Mk46 για να αγοράστηκε προφανώς δεν ήταν τελείως άχρηστη στο περιβάλλον μας. Και δεν είναι τόσο ότι δεν θα ήταν μια καλή αναβάθμιση, αλλά μεταξύ όλων των προτεραιοτήτων μας νομίζω πως η αναβάθμιση των τ/λ πλοίων επιφανείας δε μας “καίει” κιόλας συγκριτικά πάντα με άλλα προγράμματα. Αφήνω βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο η διαφορά στις… Read more »