Ισχυρή μονάδα του Ρωσικού Στρατού με ρουκετοβόλα Tornado-S στη νότια Ρωσία

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μια μεγάλη μονάδα πυροβολικού της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής στο Αστραχάν της Ρωσίας επανεξοπλίστηκε με το ισχυρότατο σύστημα Πολλαπλών Εκτόξευτών Πυραύλων Tornado-S

Τον Απρίλιο του 2019, πληρώματα που χειρίζονταν συστήματα Tornado-S εκτέλεσαν τις πρώτες βολές στο πεδίο δοκιμών του Καπουστίν Γιαρ στη Νότια Ρωσία κατά τη διάρκεια τακτικών ασκήσεων. Στην άσκηση, σύμφωνα με δημοσιογραφική ανακοίνωση, έλαβαν μέρος πάνω από 1,000 άνδρες και 100 οχήματα διαφόρων τύπων περιλαμβανομένων οχημάτων μάχης και ρουκετοβόλων Tornado-S. Με την άσκηση αυτή, η μεγάλη μονάδα υποστήριξης που είχε συγκροτηθεί στα τέλη του 2018 έλαβε τον τίτλο της μονάδας κρούσης, κατέληγε η ανακοίνωση. Συνολικά, η Νότια Διοίκηση έλαβε πάνω από 1,200 νέα οχήματα το τελευταίο έτος.

Το ρωσικό Tornado-S είναι ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα ΠΕΠ στον κόσμο. Κάθε μονάδα παρατάσσει 12 εκτοξευτές ικανούς να βάλλουν ομοβροντίες αλλά και πυραύλους κατά μόνας. Πληροφορίες από ανοιχτές πηγές ανεβάζουν το μέγιστο βεληνεκές του συστήματος στα 90 χλμ. με την έκδοση S να έχει πιστοποιηθεί με νέα πυρομαχικά που φτάνουν ακόμα και στα 120 χλμ. βεληνεκές. Χρειάζονται αρκετά λεπτά για να βάλλει η πυροβολαρχία όλους τους πυραύλους της αλλά μόλις ένα λεπτό για να εκκενώσει την περιοχή αποφεύγοντας το ανταποδοτικό πυρ.

Η νέα έκδοση S ενσωματώνει πολλούς αυτοματισμούς: με τη λήψη των στοιχείων του νέου στόχου ο υπολογιστής βολής καθορίζει τον χρόνο και τροχιά πτήσης καθώς και τον αριθμό πυραύλων που απαιτούνται για την καταστροφή του. Η ανάπτυξη του εκτοξευτή γίνεται χωρίς άλλη ενέργεια από το πλήρωμα. Ο επικεφαλής δεν έχει παρά να πατήσει το κουμπί πυρός και να περιμένει.

Όλα τα μέσα μιας πυροβολαρχίας φέρονται σε οχήματα υψηλής κινητικότητας για γρήγορη μετακίνηση σε κάθε τύπο εδάφους. Ο ειδικός στο σύστημα Alexei Khlopotov αναφέρει: “το σύστημα Tornado-S διακρίνεται για το μεγάλο βεληνεκές και την μεγάλη περιοχή καταστροφής που μπορεί να καλύψει. Σαν οπλικό σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο με νέα πυρομαχικά μεγάλου βεληνεκούς και ακρίβεια βολής”.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

1
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
nigozs Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
nigozs
Guest
nigozs

Μένει να τα δοκιμάσουν στην Συρία έναντι 5ων Τούρκων…..