Τί θα μπορούσε να περιλαμβάνει ο ΕΜΖ των ιταλικών Horizon;

25
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι Fincantieri και Naval Group προτίθενται να καταθέσουν φέτος τις αρχικές τους προτάσεις σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των δύο αντιτορπιλικών Orizzonte (γνωστότερων ως Horizon).

 

Στις πρώτες τους μελέτες οι δύο ναυπηγικοί όμιλοι φαίνεται να επικεντρώνονται στη βελτίωση των αντιβαλλιστικών / αντιπυραυλικών ικανοτήτων των πλοίων, που θα κάνει τα πλοία ικανά να αντιμετωπίζουν καλύτερα την απειλή επερχόμενων υπερηχητικών κατευθυνομένων βλημάτων. Σύμφωνα με το “Rivista Italiana Difesa”, προτείνεται ο εκσυγχρονισμός του ραντάρ S-1850M και η αντικατάσταση του ραντάρ EMPAR από το KRONOS GRAND NAVAL. Στα δύο πλοία θα ενσωματωθεί η νεότερη έκδοση του Α/Α πυραύλου Aster 30, Aster 30 B1NT.

 

Τα δύο ιταλικά αντιτορπιλικά (“Andrea Doria”, “Caio Dullio”) εισήλθαν σε υπηρεσία το 2007 και 2009.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
geomar
Guest
geomar

ΕΜΖ μετά από 10 χρόνια……. είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι……

Flight and Space
Admin
Famed Member

Έτσι κάνουν οι χώρες που σέβονται τις επενδύσεις τους σε οπλικά συστήματα…

Thomas
Guest
Θωμάς

Δεν διαφωνώ καθόλου αλλα να μην ξεχνάμε ότι οι χώρες αυτές έχουν και χρήματα για τέτοιες επενδύσεις. Γιατί ένας τέτοιος εκσυγχρονισμός δεν θα είναι φτηνός.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Κι ένα τέτοιο πλοίο δεν είναι φθηνό, για να το αφήσει κάποιος εκτός εξελίξεων…

Thomas
Guest
Θωμάς

Συμφωνώ απόλυτα. Μια τέτοια επένδυση είναι πολύ σημαντική για να αφεθεί στην απαξίωση λόγω ελλείψεως εκσυγχρονισμού.

Ας ελπίσουμε στο μέλλον όταν θα έχει βελτιωθεί η οικονομική μας κατάσταση να είμαστε σε θέση να κάνουμε και εμείς ανάλογες κινήσεις ώστε να προστατεύσουμε τις δικες μας επενδύσεις (οποιες και αν είναι αυτές)

NickPL
Guest
NickPL

Εχουν χρηματα γιατι πολυ απλα ειναι χωρες – κοιτα το βιομηχανικο, εξαγωγικο, αποτυπωμα της Ιταλιας (και στο αμυντικο τομεα αλλα και σε θεσεις κλειδια στο Ευρωπαικο οικοδομημα) και συνέκρινε το με την χωρα της ψεκασμενης κομποστας.

Π. Ν. Β
Guest
Π. Ν. Β

Αν είχε και η Ελλάδα 10πλάσιο ΑΕΠ (όσο περίπου αυτό της Ιταλίας) τα ίδια και χειρότερα θα έκανε… Εκτός αν θεωρείται θετικό ότι ένα πανάκριβο οπλικό σύστημα χρειάζεται εκτεταμένο εκσυχρονισμό μετά από 10 μόλις χρόνια υπηρεσίας! Προφανώς αυτό φανερώνει είτε προβλήματα απόδοσης είτε κοντοφθαλμία στο σχεδιασμό και την κατασκευή των συγκεκριμένων πλοίων (είτε και τα 2).

Flight and Space
Admin
Famed Member

Να υποθέσουμε πως εσείς κρατάτε τον προσωπικό σας υπολογιστή ή το κινητό 10 έτη; αν όχι, γιατί; τι σας ωθεί να το αλλάξετε;

Π. Ν. Β
Guest
Π. Ν. Β

Μάλιστα. Δηλαδή κατά την πτήση αλλάζουμε φρεγάτες με την ίδια συχνότητα που ένας ιδιώτης αλλάζει laptop ή κινητό τηλέφωνο ;ή ξέρω εγώ πουκάμισο!
Φυσικά σε τέτοιου μεγέθους και κόστους συστήματα η αλλαγή δεν είναι το ίδιο αυτονόητη. Πχ παγκόσμια σχεδόν οι τράπεζες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν windows xp στα ATM τους παρά το ότι συμπληρώνουμε σχεδόν 20 χρόνια από την κυκλοφορία τους και υπάρχουν φυσικά διαθέσιμα πολύ ικανότερα λειτουργικά συστήματα.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Αυτό καταλάβατε; έχετε δίκιο στο εξής, κακώς που απαντήσαμε. Δεν θα ξαναγίνει

ivychris
Guest
ivychris

Η εγκατεστημένη τεχνολογία είναι ήδη 15-20 ετών.
Γιατί μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέλιξη, κατασκευή προτύπου & τεστ, θέλει και 10 χρόνια.
Μην κοιτάς ότι μπήκε σε υπηρεσία το 2007-2009, αλλά πότε επιλέχθηκαν τα συστήματα που εγκαταστάθηκαν, πχ το EMPAR το 2002.
Έχει όμως προβλεφθεί, η πλατφόρμα να έχει διαθέσιμη ισχύ & επαρκή χώρο για οποιεσδήποτε μελλοντικές αναβαθμίσεις, αναιρώντας τον ισχυρισμό περι “κοντοφθαλμίας στο σχεδιασμό”.

Cretanmacedonian
Guest
Cretanmacedonian

Καλημέρα , ερώτηση πρός το περιοδικό , υπάρχει το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν οι Ιταλοί FREMM στο ΠΝ , στα πλαίσια κάποιας προμήθειας φρεγατών ή κορβετών , έναντι τιμήματος βέβαια .
Έχουν πλοία πρός πώληση?

Flight and Space
Admin
Famed Member

Παραχώρηση μέ ή άνευ τιμήματος;

Cretanmacedonian
Guest
Cretanmacedonian

Το αναφέρω , με τίμημα , βγάζουν τίποτα FREMM για πώληση?

Flight and Space
Admin
Famed Member

Φυσικά και όχι!

ΙΑΠΕΤΟΣ
Guest
ΙΑΠΕΤΟΣ

OI FREMM-GP-(CARABINIERI) ME ΔYO ΚΑΝΟΝΙΑ76mm ΚΑΙ 127mm θελουν αλλαγη μονο OI OTOMAT ME EXOCET ΜΜ40.TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ????ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ????ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΤΟΥΣ?????ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

chikichiki
Guest
chikichiki

Στο πλαίσιο της αντιμνημονιακής αδελφοσύνης μας παραχωρούν το Cavour με F-35B, χωρίς όμως οπλισμό γιατί ντάξει μη το παρακάνουνε κιόλας.

nikos
Guest
nikos

Ανά 10 χρόνια πλέον οι αναβαθμιση των ηλεκτρονικών επί πλοίου για να μένεις στις εξελίξεις…

Thomas
Guest
Θωμάς

Έτσι όπως πάμε η άμυνα θα γίνει πολύ ακριβό σπορ για λίγους. Με τις τιμές που διαβάζουμε και τις τεχνολογικές εξελίξεις προβλέπω ότι σε λίγο ελάχιστες χώρες θα μπορούν να διαθέτουν αμυντικές δυνατότητες πρώτης γραμμής με ότι αυτό συνεπάγεται για την σταθερότητα του διεθνούς συστήματος.

Μόλις ειδικά αρχίσουν να βάζουν πυραυλους στο διάστημα (γιατί θα βάλουν και εκεί δεν θα το γλυτώσουμε) θα ξεφύγει η κατάσταση τελείως

megisteas
Guest
Γιάννης

Φανταστείτε οι Ιταλοί, όπως και άλλες χώρες που είναι αυτής της λογικής, τι οπλοστάσιο θα είχαν αν είχαν του γείτονες μας εξ ανατολής…

alexmark
Guest
Alex

Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπ’όψη και τι αμυντική βιομηχανία διαθέτουν, σε αντίθεση με εμάς που ουσιαστικά δε διαθέτουμε, πλην μερικών υποσυστημάτων.

NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Η έναρξη του προγράμματος αναβάθμισης τους τώρα είναι απολύτως λογική, αφού μέχρι να υλοποιηθεί (τώραείναι σε πολύ αρχικό στάδιο) τα σκάφη μπορεί να φτάσουν στα 15 έτη υπηρεσίας.

Λογικά πράγματα από κράτη σοβαρά που έχουν προγραμματισμό και επενδύουν και με γνώμονα την προκοπή της βιομηχανίας τους.
Επειδή κάποιοι φίλοι είπαν ότι ΟΚ, τα κράτη αυτά έχουν πολλά χρήματα, αυτό δεν αναιρεί την σημασία του προγραμματισμού.

Κι εμείς θα μπορούσαμε να έιχαμε έναν σοβαρό προγραμματισμό στα μέτρα μας και με σταδιακή ανάπτυξη. Αλλά, αλλά(…) τα έχουμε πει χίλιες φορές, κρατικοδίαιτες πειχειρήσεις, μίζα κι αδιαφορία…

Nikoss
Guest
Nikos

Γιατι δεν μας δινουν οι Γαλλοι τις δικες τους Horizon σαν ενδιαμεση λυση μεχρι την ελευση των Belhara?δεν νομιζω οτι θα τους λειψουν πολυ,σε 1-2 χρονια θα παραλαβουν τις Freda..

EPR
Guest
E.R

Καλη η ερώτησή σας.
Για αρχη δυο RAM, πεταμα οι ASTER 15 και αντικατασταση με ESSM ή CAMM ER σε τετράδες . Τα υπολοιπα επονται. Αν ειχαν χωρο και ένα τουλάχιστον Phalanx

Spirit
Guest
Spirit

Καλά τα Horizon, αλλά δεν ασχολείστε με την περίπτωση των 4 τελευταίων ιταλικών υποβρυχίων Sauro;
Αξίζει το ΠΝ να ασχοληθεί μαζί τους, εξετάζεται άλλη εναλλακτική;
Υ.Γ. Επίσης αποσύρονται το επόμενο διάστημα και San Giorgio!