Το πολυεθνικό πρόγραμμα εναέριου ανεφοδιασμού MMF στοχεύει στην ένταξη νέων μελών

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το πολυεθνικό πρόγραμμα εναέριου ανεφοδιασμού MMF στοχεύει στην αύξηση του αριθμού των χωρών που συμμετέχουν σε αυτό, με την προσθήκη νέων μελών από τον «Ευρωπαϊκό Νότο».

 

Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα αποτελείται από πέντε χώρες (Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Νορβηγία), οι οποίες συγχρηματοδοτούν την προμήθεια οκτώ ιπτάμενων τάνκερ A330 MRTT. Οι πέντε χώρες έχουν τώρα στόχο να αυξήσουν τον στόλο των αεροσκαφών στα 11 και γι’ αυτό αναζητούν νέους συνεργάτες, μεταδίδει το «Breaking Defense».

 

Η Τσεχία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο κοινό πρόγραμμα εναέριου ανεφοδιασμού

Νωρίτερα φέτος είχαμε μεταδώσει το ενδιαφέρον της Τσεχίας να ενταχθεί στο MMF, ενώ ο υπεύθυνος της Airbus σε θέματα εναέριου ανεφοδιασμού, Didier Plantecoste, δήλωσε ότι ενδιαφέρον για το MMF υπάρχει από τον Νότο, υπονοώντας πιθανόν την Ισπανία.

 

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εναέριου ανεφοδιασμού χρειάζεται περισσότερα κράτη


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Thras
Member
Famed Member
Thras

Εδώ πλήρης αδιαφορία… Δεν έχουμε τέτοιες ανάγκες!

GiannisKr
Guest
Γιάννης Μ.

Αφού το είπε ο ΥΠΑΜ. Το Δόγμα ΕΑΧ δεν υφίσταται πλέον. Πραγματικά τραγικές αποφάσεις. Νομίζω το παραπάνω πρόγραμμα είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται Ελλάδα και Κύπρος με την προϋπόθεση τουλάχιστον ένα αεροσκάφος θα είναι σταθμευμένο σε Ελλάδα ή Κύπρο για περίπτωση ανάγκης. Βάζω και Κύπρο μέσα γιατί πρέπει να υποστηρίξει και αυτή τέτοιους πολλαπλασιαστές ισχύος και για τη δική της ΑΟΖ. Έτσι και αλλιώς από ότι φαίνεται η ελλαδική & κυπριακή άποψη, ότι επειδή η Κύπρος είναι κοντά στην Τουρκία δεν πρέπει να έχει αεροπορία, αλλά να τη διαθέσει η Ελλάδα, δύσκολα θα αλλάξει.